Gemeente Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht 15 augustus 2003 P094
---

Droogte belemmert start van amateurvoetbal in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft besloten om alle hoofd- en bijvelden in sportparken die in het bezit zijn van de gemeente Nijmegen niet vrij te geven voor de start van het voetbalseizoen. Door de extreme droogte zou het in gebruik nemen van de velden leiden tot onherstelbare schade. De trainingsvelden mogen wel gebruikt worden, zij het dat aan de clubs is gevraagd ook met de nodige zorg deze velden te gebruiken. Uitzondering vormen de voetbalvelden in het Sportpark Staddijk en Lindenholt. Door een andere ondergrond is de toestand van deze velden redelijk.

De maatregel geldt in principe voor twee weken. Per dag wordt, onder invloed van de weersomstandigheden, beoordeeld of het verbod eerder opgeheven kan worden. Het onderhoudsprogramma dat wordt uitgevoerd in opdracht van en door de gemeente Nijmegen wordt in deze twee weken ook geĂŻntensiveerd. Dit om de toestand van de velden zo snel mogelijk te verbeteren en het spelen weer mogelijk te maken.

Dit alles is in een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de amateurverenigingen vrijdagmiddag besproken. Ook is er contact opgenomen met de KNVB in verband met de te spelen bekerwedstrijden in de komende twee weken. De verenigingen zullen zoveel als mogelijk is uit moeten wijken naar velden van clubs die nog wel bespeelbaar zijn, eventueel buiten de gemeente Nijmegen. De verwachting is dat dit niet van toepassing zal kunnen zijn voor alle wedstrijden. Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---

Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen