Gemeente Heeze-Leende


Kermis in Leende

Zaterdag 16 augustus, na de avondmis in de kerk van RK parochie St. Petrus Banden, begint de traditionele jaarlijkse kermis in Leende. De openingstijden van deze kermis zijn als volgt: zaterdag 16 augustus: na mis ± 19.30 - 00.30 uur zondag 17 augustus: 14.00 uur - 00.30 uur
maandag 18 augustus: 15.30 uur - 24.00 uur
dinsdag 19 augustus: 15.30 uur - 24.00 uur
woensdag 20 augustus: 15.30 uur - 24.00 uur.

Attracties
Zoals gebruikelijk staan de attracties opgesteld op het Marktveld. Zoals voorgaande jaren staan er een autoscooter, een rupsbaan en een draaimolen. Voor het doen van een gokje is voor de kinderen het lijntrekspel van de partij en voor de ouderen grijpkranen, schuivenspel en een foto-schietsalon.
Ook voor de inwendige mens is er overvloedig vertier: vis, gebak, nougat/suikerwerk, suikerspinnen en popcorn! Kortom allerlei lekkers, dat je bij een echt kermisfeest mag verwachten.

Verkeersmaatregelen
In verband met de kermis zijn vanaf woensdag 13 augustus, 18.00 uur tot en met donderdag 21 augustus 2003, 24.00 uur de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

* Het gedeelte van de Dorpstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Margrietlaan en het Meentplein zijn in beide richtingen voor alle verkeer behalve voetgangers gesloten verklaard;
* - Een parkeerverbod geldt aan beide zijden van de Margrietlaan.

De bushaltes gelegen op het Marktveld zullen verplaatst worden naar de Margrietlaan.

Muziek in de openlucht tijdens de kermisdagen
Gezien het belang dat het college van burgemeester en wethouders aan een cultureel evenement als kermis hecht, wordt alle dagen muziek in de open lucht bij/nabij horeca-inrichtingen toegestaan. Eindtijd voor muziek in de openlucht is 00.30 uur. Er zal door politie en gemeente gecontroleerd en gehandhaafd worden.