Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-08-2003

Radio
TROS WEGWEZEN
Uitzending zaterdag 16 augustus
Radio 1 ­ 11.00 tot 12.00 uur


---
UITEENLOPENDE TIPS EN IDEEËN IN TROS WEGWEZEN

Zaterdag 16 augustus zendt de TROS op Radio 1 een nieuwe aflevering uit van TROS WEGWEZEN. Dit toeristische radioprogramma wordt live uitgezonden vanuit Station Centraal in Amersfoort. Yvonne Wellink en Paul Eldering besteden onder andere aandacht aan de volgende onderwerpen.

De Geschillencommissie Reizen behandelt geschillen tussen consumenten en reisorganisaties. De nieuwe klachtenregeling lijkt het ei van Columbus. De klant krijgt veel sneller antwoord.

Daarnaast in TROS WEGWEZEN een reportage over de Noord-Italiaanse provincie Trentino. Deze bekende zomerbestemming voor veel Nederlandse vakantiegangers is een gebied met veel bos en talrijke meren verscholen tussen de bergen.

De culinaire gebruiken in Italië en Nederland vormen een wereld van verschil. Eten en drinken vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Culinair journalist Onno Kleyn serveert in TROS WEGWEZEN zijn belevenissen.

Tevens in TROS WEGWEZEN aandacht voor het gegeven dat uit reizen vaak meer voordelen te halen zijn dan men denkt. Zo geven vliegmaatschappijen vaak gratis extra's en soms zijn ook voordelige business class-tickets voorhanden. Daarnaast kunnen hotelovernachtingen goedkoper zijn dan de prijs waarvoor ze worden aangeboden.

Tevens doet TROS WEGWEZEN wekelijks live in de uitzending verslag van reisveilingen. Zo worden honderden reizen en vakanties in uiteenlopende prijsklassen per opbod verkocht.

Voor meer informatie zie www.tros.nl/wegwezen.