Gemeente Langedijk


Zaterdag vrijmarkt in Broek
15 augustus 2003

De jaarlijkse Vrijmarkt in Broek op Langedijk wordt komende zaterdag 16 augustus gehouden. De markt begint om 10.00 uur en zal duren tot 17.00 uur. De marktkramen staan evenals vorig jaar langs de Dijk, Prinses Margrietstraat, Prinses Irenestraat, Prinses Beatrixstraat en een deel van de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk.

De stichting Negen Eeuwen Langedijk organiseert jaarlijks in augustus de grootste Vrijmarkt boven het Noordzeekanaal. De eerste markt vond plaats in 1980 tijdens de Negen Eeuwen Feesten in Langedijk. De markt beleeft nu de 24^e editie. De belangstelling voor de vrijmarkt is altijd groot. Honderden amateur-kooplieden bieden hun waren aan voor duizenden bezoekers.

De amateur-kooplieden verkopen naast tweedehands spul als boeken, platen, serviesgoed en dergelijke ook zelfgemaakte artikelen en vele andere zaken. De verkoop vindt plaats bij kramen en grondplaatsen. Het wordt tijdens de vrijmarkt niet meer gedoogd dat spullen worden verkocht vanuit voortuinen van woningen. Dit vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van de markt voor hulpdiensten. In verband hiermee verzoekt de organisatie ook aan alle marktkooplieden om hun auto elders te parkeren. De politie zal hierop controleren. Daarnaast is er een verzoek aan alle bewoners van het parallelgedeelte van de Dijk om hun straat die dag autovrij te houden, ten behoeve van de hulpdiensten. Op zaterdagmorgen worden de marktstraten al vroeg afgesloten voor alle verkeer.