Ingezonden persbericht


Muziekcafe DE TROUBADOUR

H a r d e n b e r g (Holland)www.poppodium.nl

PERSBERICHT 6 augustus 2003

Eenmalig concert op 16 augustus aanstaande

Venice voor exclusief clubconcert naar Hardenberg

Hardenberg-, Volslagen onverwacht werd Herman Potgieter, directeur van Popcentrum Podium en muziekcafé De Troubadour en beiden in Hardenberg, woensdagmiddag gebeld door het management van de Amerikaanse band VENICE. Kipp en Patt Lennon (broers), Mark en Michael (broers) Lennon en hun band zijn volgende week in Duitsland voor opnames van een eenmalige tv-show en ter plekke werd bedacht dat een intiem clubconcert met de complete band net als oudejaarsnacht 2001- in De Troubadour te Hardenberg een welkome aanvulling zou zijn vóór het gezelschap weer naar The States zal afreizen.

Je weet gewoon dat je dergelijke aanbiedingen alleen maar krijgt als het klikt tussen de band en de zaal, zegt Herman Potgieter. En dat klikken doet het al heel lang. Jaren geleden ontstond er een vriendschapsband tussen de ons en de Lennon-boys. De beleving van de popmuziek bleek in Hardenberg weinig tot niets te verschillen van die in California. Pas toen ik ja zei tegen het surprise-concert besefte ik dat zaterdag 16 augustus al over anderhalve week is. Veel tijd om na te denken was er niet. Ik koos voor De Troubadour als locatie omdat dit één van de mooiste muziekcafe s van het land is. Een band als Venice houdt van intieme concerten. Ze willen de emoties van hun fans zien en meebeleven. Pas bij te grote belangstelling wijken we uit naar ons Popcentrum, zo spraken we af. Er bleek zelfs geen tijd om de voorverkoop via Ticketservice op te starten. Daarom is gekozen voor het reserveren per telefoon of e-mail. Meer info is te vinden opwww.poppodium.nl.

De band is vernoemd naar hun eigen strandplaats Venice in Los Angeles waar het viertal is geboren en opgegroeid. De leden zijn opgegroeid met Californian westcoast music, zoals van The Doors, The Beachboys en The Byrds, en geïnspireerd door Crosby, Stills en Nash en een band als The Eagles. Eind zeventiger jaren begint Venice vorm te krijgen. In 1990 brengt Venice haar eerste album uit onder platenmaatschappij Atlanta. Met hun album Born and raised uit 1997, lukt het Venice om de muziekwereld wakker te schudden met hun talenten. Een grootheid als David Crosby zei over Venice; "The best vocal group in the country and one of the best groups of any kind I have heard&". Na diverse concerten in California en omgeving komt Venice in 1997 voor het eerst naar Nederland. Venice eerste optreden in Nederland dat jaar, wordt door een handjevol mensen bijgewoond in Luxor te Arnhem. Welcome to the rest of your life is het meest recente album en werk daarvan is op 16 augustus ook te horen in De Troubadour.

Concertspecificaties:

Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Voorverkoop: Tickets a 20 Euro te reserveren via 0523- 273838 of info@poppodium.nl

Persinfo - Presse-information - Press-information; Herman Potgieter: 0031 - (0)6-21588684