Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 16-08-2003
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen (Jos.K) Zaterdag 16 augustus 2003

Kerkrade; slachtoffer overval aangehouden
Vrijdag 15 augustus werd om 23.50 uur een 43-jarige bewoner van de Zonsraat in Kerkrade overvallen in zijn woning. Nadat een met een bivakmuts gemaskerde man en een vrouw aan de deur hadden gebeld, werd de bewoner onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen zijn woning weer binnen te gaan. Door het tweetal werd daarop de woning doorzocht. Op een gegeven moment zag de bewoner kans de mannelijke overvaller vast te grijpen. In de worsteling die ontstond, wist hij zijn bivakmuts af te trekken en het vuurwapen afhandig te maken. Met dit wapen rende hij naar de galerij en gooide het van de tiende verdieping naar beneden. De politie heeft dit wapen later gevonden en in beslag genomen. Op een gegeven moment renden de overvallers weg. Omdat de bewoner het tweetal herkend heeft, weet de politie wie de daders zijn. Het tot nu toe ingestelde onderzoek heeft echter nog niet tot een aanhouding geleid. Omdat de politie vermoedde dat de overvallers het gemunt hadden op een partij drugs, werd in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werd, verstopt in een diepvriezer, ruim 750 gram amfetamine in beslag genomen. Daarop werd de bewoner/het slachtoffer aangehouden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen; gemaskerde Ronald McDonald
Vrijdag 15 augustus nam de politie om 15.15 uur in een woning van een 31-bewoner van de Sittarderweg in Heerlen een levensgrote Ronald McDonald-clown in beslag. Deze opvallende gele verschijning stond met een bivakmuts over het hoofd voor een geopend raam van de woning. De clown bleek vorig jaar bij een vestiging in Kerkrade gestolen te zijn. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; stunten op gestolen bromfiets
Vrijdag 15 augustus zag de politie om 18.15 uur op de Terhoevenderweg in Heerlen een 19-jarige Brunssummer op een snorfiets rijden. Opvallend was dat de bestuurder met een flinke snelheid alleen maar op zijn achterwiel reed. Nadat de bestuurder een stopteken was gegeven en hij begreep dat zijn snorfiets voor onderzoek mee moest naar het politiebureau, liet hij duidelijk merken het daar niet mee eens te zijn en beledigde de patrouille. Daarop werd hij aangehouden. Aan het politiebureau bleek de snorfiets geen snorfiets te zijn maar een bromscooter welke vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; auto total-loss na aanrijding
Vrijdag 15 augustus om 22.40 uur reed een politiepatrouille over de Kloosterweg in Heerlen. Uit tegenovergestelde richting naderde met hoge snelheid een auto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Heerlen. In de bocht vlak voor de kruising met de Looierstraat/Spoorsingel haalde de bestuurster een nog voor haar rijdende auto in en verloor daarna de controle over haar voertuig. Al slingerend botste ze tegen de rechterstoeprand, vloog daarna terug de rijbaan op en reed recht op de politieauto af. Daardoor dreigde een frontale aanrijding te ontstaan. Zover kwam het gelukkig niet omdat de verhoogde middengeleider de auto weer terug de rijbaan op duwde. Daarbij sloeg de auto over de kop en kwam uiteindelijk weer op de wielen terecht. Zowel de bestuurster als haar 18-jarige Heerlense bijrijdster raakten wonder boven wonder niet gewond. Het dragen van de veiligheidsgordels heeft daar zeker toe bijgedragen. Door de aanrijding raakte de auto wel total-loss. Ten gevolge van de aanrijding moest de kruising Looierstraat-Spooringel-Kloosterweg ruim 1 ½ uur voor het verkeer worden afgesloten. Tegen de bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt.