Persbericht Skatebond Nederland

---
Eerste seizoenszege voor Hulzebosch in Wolvega

Erik Hulzebosch heeft zaterdagavond in Wolvega zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. In de wedstrijd over 60 km kwam de 33-jarige uit Loozen alleen aan de streep. Hij was in de laatste kilometer weggesprongen uit een kopgroep van acht. Als tweede eindigde de Vlaming Luc Bartholomeeussen, als derde Hulzebosch' ploeggenoot Arjan Mombarg uit Vorden.

"Gelukkig heb ik af en toe nog goede benen, want het werd tijd dat ik weer eens iets won," vond Hulzebosch, die afgelopen woensdag een goede beurt maakte in de profwielerronde van Zwolle. Daar fietste hij tot twintig ronden voor het eind mee tussen Tour-cracks als Petacchi, McEwen, Servaes Knaven en Bram de Groot. "Misschien heeft dat wel geholpen," aldus Hulzebosch.
Hij behoorde in deze 13e etappe van de Univé World on Wheels-competitie tot degenen die geregeld plaagstootjes uitdeelden en vluchters controleerden. Met 16 km te gaan zat Hulzebosch in een kopgroep met onder meer thuisrijder Haico Bouma en Wim Bos uit Oosterwolde. Door sleurwerk van de Fransman Philippe Boulard kwam het peloton weer terug, maar Hulzebosch was de enige die uit de greep wist te blijven en nog enige tijd alleen vooruit reed.
Een dergelijk scenario had zich al enkele malen herhaald. Actief toonden zich daarbij ook André Klompmaker, Frank Fiers, Jan-Ronald Wigarda, Luc Bartholomeeussen, Ingmar Berga, Roel van Hest en Willem Hut. Toen zestien rijders een lichte voorsprong hadden, waren het niet alleen Klompmaker maar ook de echtgenote van de winnaar, Jenita Hulzebosch-Smit, die de rest van het peloton terugbracht.
De definitieve vlucht van acht rijders werd ingeluid door Arjan Mombarg en André Klompmaker, die samen 18 seconden voorsprong opbouwden. Een volggroep van vijf streek op hen neer, met daarin Hulzebosch, Bartholomeeussen, Fiers, Kenny Pierloot en Marcel Oosten. Op de valreep maakte ook Hulzebosch' ploegmaat Hans van de Wetering nog de sprong. Hulzebosch pakte zijn winnende voorsprong pas in de laatste ronde, nadat een demarragepoging van Klompmaker teniet was gedaan.
De Ster van Wolvega staat, na jaren afwezigheid, weer op de wedstrijdkalender. Voorheen was het een klassieker met ronden van ruim twintig kilometer. Het nieuwe parcours bestond uit ronden van 2,4 km, zodat het publiek de coryfeeën veel vaker voorbij zag komen.

Dames
Bij de vrouwen, die 30 km reden, triomfeerde de Vlaamse Hilde Goovaerts vóór Marjanne Smit uit Rouveen en Wendy Vallons uit het Belgische Heverlee.
In de categorie dames-2 was Marrije Reitsma de snelste, gevolgd door Lucy Witteman uit Oegstgeest en Andrea Sikkema uit Nooitgedacht.

B-rijders
Winnaar bij de B-rijders, die hun wedstrijd van 60 km in het A-peloton reden, werd René Smit uit Rouveen, broer van A-topper Arjan Smit. Tweede werd Henry Visscher uit Rouveen, derde Jarno van Wingerden uit Zwijndrecht.

C-rijders/veteranen
Stephan Wielinga uit Wolvega won bij de C-rijders/veteranen, nadat hij de halve wedstrijd alleen vooruit had gereden. Dick Zuidema uit Jonkerslân won de pelotonsprint om de tweede plaats, voor Kaspar Knol uit Ede.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl

---
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.

---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl

---

---
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl