1e persbericht van zondag 17 augustus 2003

Eindhoven 17-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man en vrouw na mishandeling aangehouden

Op de Genneperweg zijn zaterdag om 16.45 uur een 33-jarige man en een even oude vrouw uit Amsterdam aangehouden. Zij wilden een muziekfestival bezoeken. Bij de toegangscontrole wilde men de man fouilleren. Deze wilde dat niet. Hij mocht dan niet binnen. Hij sloeg de man van de bewaking in het gezicht en de vrouw begon zich er ook mee te bemoeien. Zij sloeg en beet een van de beveiligingsmensen. Zij konden aangehouden worden en zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: XTC-pillen

Een 20-jarige Eindhovenaar is zondag om 1.00 uur in een horecagelegenheid aan het Stratumseind aangehouden. De portier van die zaak zag dat de man 8 xtc-pillen bij zich had. De pillen zijn in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Ten Hagestraat is zondag om 3.45 uur een 31-jarige Veldhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 0,85 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

In een woning aan de Tongelresestraat is zondag om 5.35 uur een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had een raam opengebroken van de woning en was naar binnengegaan. Een getuige belde de politie. De verdachte werd in de tuin van de woning aangehouden. Hij had een dvd-speler bij zich. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Bewoner pakt inbreker

Een bewoner van de Staringstraat heeft zondag om 8.35 uur een 39-jarige Eindhovenaar die bij hem wilde inbreken aangehouden. De bewoner hoorde zondagmorgen geluiden bij de voordeur en ging kijken. Hij zag dat iemand via de brievenbus met een voorwerp de deur open wilde maken. Hij deed plotseling de voordeur open, maar de inbreker vluchtte. Op de Hoogstraat kon hij de inbreker achterhalen en aanhouden. Hij droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. Die zette hem in de cel voor verder onderzoek.

Helmond: Bedreiger aangehouden

Een 32-jarige Helmonder is zaterdag om 23.10 uur op de Vondellaan aangehouden nadat hij eerder op de avond zijn 50-jarige ex-vriendin had bedreigd. Hij was aan haar woning gekomen en had op de ruiten en deur gebonkt. Daarbij bedreigde hij haar. Later belde hij haar op en uitte weer allerlei bedreigingen. Politiemensen zagen hem even later op de Vondellaan lopen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Asten: Geweldplegers aangehouden

Op de Kranenvenweg zijn zondag om 2.50 uur een 43-jarige man, een 17-jarige jongen en een 25-jarige vrouw, allen uit Arnhem, aangehouden. De 17-jarige jongen was in een horecagelegenheid op de camping aan de Kranenvenweg steeds met bier aan het gooien. Toen hem gezegd werd dat hij de zaak moest verlaten begonnen de vrouw en twee onbekende jongens zich ermee te bemoeien. Er ontstond een vechtpartij. Daarbij voegde zich even later de 43-jarige man die met een stok twee mensen van de beveiliging sloeg. Daarna verdwenen de vijf vechtersbazen. De gewaarschuwde politie kon drie van hen op de camping achterhalen. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Onder invloed

Een 61-jarige automobilist uit Apeldoorn is zaterdag om 23.50 uur op de Wielewaal betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Woninginbraak

Zaterdag tussen 15.15 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Anderegglaan. Een keukenraam is opengebroken. Uit de woning verdween een portemonnee met 25,=.

Beek en Donk / De Rips: Snelheidscontroles

* Zaterdag tussen 10.45 en 13.20 uur is op de Oranjelaan in Beek en Donk op snelheid gecontroleerd. Van de 1713 passanten reden er 225 te hard. De snelste reed 90 km/u terwijl 50 is toegestaan.
* Op de Stippelberg in De Rips werd tussen 15.05 en 16.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 316 voertuigen de radarapparatuur en 59 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 120 km/u. Hier is 80 de maximumsnelheid.

Eersel: Na tien dagen rijbewijs ingenomen

Een 19-jarige automobilist uit St. Oedenrode is zaterdag om 22.10 uur op de Steenovens aangehouden. De man was met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto gereden. Deze laatste auto stond stil om linksaf te slaan. De man uit St. Oedenrode bleek gedronken te hebben, maar hij blies steeds verkeerd op het ademanalyse-apparaat zodat geen promillage kon worden vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs, dat hij op 6 augustus had gekregen, moest hij inleveren.

Valkenswaard / Waalre: Verdachten berovingen aangehouden

Op de Heistraat in Waalre zijn zaterdag om 20.50 uur een 33-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij zaterdagmiddag in Valkenswaard en Waalre geprobeerd hebben drie personen te beroven. (zie 2e persbericht van zaterdag). De politie zag de auto waarvan ze bij de berovingen gebruik maakten op de Heistraat staan. Vlakbij de auto zaten de twee verdachten. De 33-jarige man is eigenaar van de auto. Zij zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Onder invloed

Op de A67 onder Veldhoven is zondag om 1.10 uur een 58-jarige automobilist uit Venlo betrapt op het rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen de achterzijde van een caravan gereden. Hij blies ruim 0,85 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.