Politie Groningen

Persberichten van zondag 17 augustus 2003

Provincie Groningen 17-8-2003 -

Meedhuizen: man aangehouden na ruzie
De politie heeft zaterdagnacht bij de Zeesluizen in Delfzijl een 19-jarige man uit Farmsum aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. Die vonden plaats na afloop van een popfeest aan de Meedhuizerweg in Meedhuizen. Door onbekende oorzaak kreeg de verdachte ruzie met andere bezoekers. Tijdens de ruzie ontstond een handgemeen waarbij de verdachte zo kwaad werd dat hij een 18-jarige vrouw uit Siddeburen in het gezicht sloeg. Ook sloeg hij een man (leeftijd niet bekend) uit Siddeburen. De verdachte bedreigde tijdens de ruzie een 37-jarige man uit Siddeburen en een man (leeftijd niet bekend) uit Meedhuizen. Daarbij zou de verdachte volgens getuigen in het bezit zijn geweest van een vuurwapen. Tijdens het politieonderzoek werd de verdachte in Delfzijl aangetroffen. Hij bleek bij zijn aanhouding niet in het bezit te zijn van een vuurwapen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Meedhuizen: dronken automobilist rijdt fietser aan
Een 20-jarige fietser uit Appingedam is zaterdagnacht aan de Hoofdstraat in Meedhuizen aangereden door een automobilist. De fietser liep geen letsel op. Direct na de aanrijding maakten omstanders surveillerende politiemensen attent op de aanrijding. De agenten zagen de verdachte op dat moment wegrijden in zijn auto. Na een korte achtervolging stopte de automobilist verderop in de Hoofdstraat. Hij erkende de fietser te hebben aangereden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.55 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

t Waar: aanhoudingen na ruzie
Vijf mannen in de leeftijd van 12 tot 44 jaar uit Winschoten, t Waar en Nieuwolda zijn zaterdagavond aangehouden na een ruzie. Na een telefonische melding troffen politiemensen in een woning aan de Hoofdweg in t Waar een gewonde man (44) aan. Hij bleek letsel te hebben opgelopen aan zijn hoofd nadat hij naar buiten was gegaan toen hij een auto aan hoorde komen. De man dacht dat zijn dochter werd thuis gebracht. Hij werd echter door meerdere personen aangevallen. De aanvallers verdwenen daarna. Het slachtoffer waarschuwde de politie. Bij het politieonderzoek kwam vast te staan dat het slachtoffer eerder op de avond tijdens het uitlaten van zijn hond ruzie had gehad met een aantal mensen. Daarbij was over en weer geslagen. Een 17-jarige jongen uit Nieuwolde raakte daarbij aan het hoofd gewond en zijn 43-jarige vader liep een wond op aan een arm. Omdat de toedracht van het gebeurde onduidelijk bleef uit verklaringen bleek dat er over en weer gevochten en geslagen was zijn alle betrokkenen door de politie meegenomen. De vijf verdachten werden daarbij aangehouden. Na onderzoek op het politiebureau zijn drie verdachten heengezonden. De 44-jarige man uit t Waar en de 43-jarige man uit Nieuwolda zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van de vechterij. Inmiddels is gebleken dat de betrokkenen tot twee keer toe slaags met elkaar zijn geraakt. De aanleiding is nog onduidelijk.

Uithuizen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N363 in Uithuizen is zaterdagavond een 19-ajrige automobilist uit de gemeente Loppersum gewond geraakt. De man haalde een auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Zandeweer, in. Hij zag daarbij een tegemoetkomende personenauto over het hoofd en om een aanrijding met die auto te voorkomen stuurde hij te vroeg naar rechts en raakte de door hem ingehaalde auto. Tengevolge daarvan kwam het slachtoffer met zijn auto in de berm terecht en verloor de controle over de wagen. Hij schoot de weg over en botste aan de linkerkant van de weg tegen twee bomen. Zijn auto raakte daarbij totall-loss. De bestuurder liep nekletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Het autowrak is door een berger afgevoerd.

Stadskanaal: fietser gewond bij ongeval
Een 17-jarige fietser uit Stadskanaal is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Gedempte Vleddermond in zijn woonplaats. De man sloeg, net toen hij werd ingehaald door een auto, af om de Veenstraat in te rijden. Hij werd door de auto omver gereden en kwam te vallen. Daarbij liep hij een hoofdwond op. De man is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zijn fiets raakte totaal vernield mede doordat er kort na de botsing nog een auto overheen reed.

Winschoten: bejaarde vrouw (87) beroofd
Aan de Blijhamsterstraat in Winschoten is zaterdagmiddag een 87-jarige vrouw uit Winschoten beroofd van haar handtas en haar tassen met boodschappen. De vrouw was samen met haar vriendin (82) onderweg naar huis toen beide vrouwen ter hoogte van de Poortstraat werden aangevallen door twee mannen. Eén van de daders zag kans de tassen van het slachtoffer af te pakken en weg te rennen. De andere verdachte trachtte de tas van de vriendin mee te nemen. Dat lukte niet doordat de vrouw de tas vasthield. Ze kwam wel te vallen en liep daarbij een hoofdwond op die in een ziekenhuis moest worden behandeld. De daders wisten te vluchten. Korte tijd later werden de boodschappentassen van de vrouw teruggevonden achter een kantoorgebouw in de buurt. Later op de avond vonden bewoners van de Engelselaan ook de handtas van het slachtoffer terug in een tuin. Ook daaruit bleek niets te zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de beide daders.

Winschoten: fiets en bromfiets botsen
Bij een verkeersongeval aan het Oostereinde in Winschoten is zaterdagmiddag een 20-jarige fietser gewond geraakt aan zijn hoofd. De man kwam te vallen toen hij op het fietspad in botsing kwam met een hem tegemoetkomende bromfietser. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Na enige tijd te hebben gewacht ging de bromfietser er vandoor. Hij, een 18-jarige man uit Wedde, kon later worden opgespoord. Hij verbleef in de woning van vrienden in Finsterwolde. Ook hij bleek gewond te zijn en moest zich voor behandeling van nekletsel onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Groningen: bromfietser valt
Een 15-jarige jongen uit Almere is zaterdagmorgen vroeg gewond geraakt bij een val met een snorfiets aan het Damsteriep in Groningen. De knaap werd liggend op het fietspad door twee voorbijgangsters gevonden. Hoe lang de jongen daar heeft gelegen is niet bekend. Hij is door ambulancepersoneel aan hoofdletsel behandeld. Het slachtoffer verkeerde onder invloed van alcohol. Het is niet bekend of de jongen op de snorfiets gereden heeft of dat hij al lopend met het voertuig is komen te vallen. Omdat er geen getuigen zijn die hem hebben zien rijden wordt tegen de jongen geen proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw mishandeld door partner
In haar woning aan de Zaagmuldersweg in Groningen is zaterdagnacht een 32-jarige vrouw mishandeld door haar partner. Het slachtoffer was samen met haar vriend naar een feest geweest. Daar dronk de man alcohol. Bij thuiskomst gebruikten de vrouw en haar vriend samen harddrugs. Kort daarop werd de man (30) agressief en sloeg de vrouw in het gezicht. Ook sloeg hij haar met een drankfles tegen het hoofd. Toen de vriend in slaap was gevallen kon de vrouw de politie bellen. Agenten hielden de verdachte aan en namen hem mee. Hij is ingesloten. De vrouw liep geen noemenswaardige verwodingen op.

Groningen: dronken automobilist botste tegen hek
In de Verlengde Visserstraat in Groningen botste zaterdagnacht een 35-jarige automobilist uit Groningen met zijn auto tegen een hek. Hij bleek bij onderzoek door de politie gedronken te hebben en werd meegenomen. Aan het bureau werd bij de ademanalyse 1.77 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Groningen: baldadige mannen aangehouden
Op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heeft de politie zaterdagnacht twee mannen van 17 en 20 jaar, beiden uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachten tegen sigarettenautomaat aantrapten. Het apparaat raakte niet beschadigd en de beide vandalen werden meegenomen naar het bureau. Daar kregen een ze proces-verbaal voor baldadigheid. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Groningen: bromfietser beledigt agenten
De politie heeft zaterdagnacht aan de Grote Markt in Groningen een 20-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een controle niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Hij kreeg daarvoor een bekeuring en zijn brommer werd door de politie meegenomen. Toen de man dit werd verteld schold hij de agenten uit. Daarop is hij aangehouden voor belediging. Bij de fouillering van de verdachte werd een verboden mes aangetroffen. De man werd meegenomen en na verhoor heengezonden. Hij bekende belediging en deed afstand van het mes.

Groningen: dief en heler aangehouden
Politiemensen zagen zaterdagnacht dat op het A-kerkhof in Groningen twee mannen onderhandelden over de verkoop van een fiets. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen bleef één van de mannen met de fiets achter terwijl de andere wegliep. De man die met de fiets, een mountainbike, bleef staan bleek deze voor 10 euro van de andere man te hebben gekocht. Die kon worden achterhaald en beide zijn naar het bureau gebracht. De koper, een 20-jarige man uit Groningen, is na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor heling. De twee de verdachte, een bekende 34-jarige fietsendief uit Groningen, is ingesloten voor nader onderzoek. De man bleek in het bezit van inbrekersgereedschap. Hij wordt naast diefstal van de mountainbike in ieder geval ook verdacht van een inbraak in een auto aan de Eikenlaan in Groningen. Nader onderzoek volgt.

Er volgen later nog meer berichten