Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Home > Info&Service

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - beschonken vrouw strandt op rotonde Publicatiedatum: 17-08-2003

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de rotonde van de Ritzema Bosweg, nabij de Generaal Foulkesweg in Wageningen een 43-jarige vrouw uit Andelst aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerde. Na een melding van een verkeersongeval gingen agenten op onderzoek uit en troffen de auto van de vrouw midden op de rotonde aan. De vrouw verklaarde zelf bestuurder te zijn geweest en zou rond drie uur 's nachts op de rotonde rechtdoor zijn gereden, in plaats van met de weg mee. Agenten roken alcohol bij de vrouw en onderwierpen haar aan de ademanalyse. Daarbij stelden zij een promillage vast van
1,71 (745 ug/l), ruim drie keer het wettelijke maximum. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd, waarna zij met een proces-verbaal en een rijverbod werd heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - auto in de sloot: Wageningers gewond Publicatiedatum: 17-08-2003

Twee Wageningers van 21 en 22 jaar zijn zaterdagavond gewond geraakt toen zij met hun auto op de Dijkgraaf in Bennekom tegen een boom botsten en vervolgens in de sloot belandden. De auto vloog daarop in brand, maar de beide inzittenden wisten zich op eigen gelegenheid in veiligheid te brengen. De politie heeft van beide Wageningers de bloedproef afgenomen, omdat nog niet kon worden vastgesteld wie van beiden gereden had. Voorlopig kon worden vastgesteld dat de bestuurder vermoedelijk met hoge snelheid zou hebben gereden en vervolgens de macht over het stuur heeft verloren. Daarbij kwam de auto met twee wielen in de berm terecht, botste vervolgens tegen een boom en kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht. De beide Wageningers zijn met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. De auto is voor technisch onderzoek veiliggesteld. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - bromfietser en duopassagier naar ziekenhuis na ongeval Publicatiedatum: 17-08-2003

Een 16-jarige bromfietser uit Ederveen en haar 16-jarige duopassagier uit Veenendaal zijn zaterdagavond in het ziekenhuis beland na een verkeersongeval op de Galvanistraat in Ede. Beide slachtoffers raakten gewond toen zij met hun bromfiets vanaf het fietspad de weg overstaken. Op dat moment naderde er een motorfiets, bestuurd door een 52-jarige man uit Ede, die de beide meisjes op de bromfiets niet meer kon ontwijken, waarop een aanrijding volgde. Beide slachtoffers zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - beschonken bromfietser aangehouden na aanrijding Publicatiedatum: 17-08-2003

De politie heeft zaterdagmiddag op de Rijksweg in Terschuur een 34-jarige bromfietser uit Voorthuizen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Getuigen zagen de man omstreeks zes uur met zijn bromfiets tegen een paal rijden en vervolgens aanstalten maken om weer weg te rijden. De man maakte een beschonken indruk, waarop zij hem vastgrepen en de politie waarschuwden. Die hield de Voorthuizenaar aan. Bij hem werd een promillage vastgesteld van 1,61 (705 ug/l), ruim drie keer het wettelijke maximum. Tegen de Voorthuizenaar is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van enkele uren opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - dagvaarding voor lastige Hillegommer Publicatiedatum: 17-08-2003

Niet voldoen aan een bevel van de politie, belediging en belemmering van agenten, dat heeft een 33-jarige man uit Hillegom zaterdagochtend op de Kerkstraat in Wageningen moeten bekopen met enkele uren cel en een dagvaarding. Surveillerende agenten betrapten zaterdagochtend rond vier uur een 31-jarige Wageninger terwijl die tegen een gevel stond te wateren. Toen zij de Wageninger een bekeuring gaven voor het wildplassen vond de Hillegommer het nodig zich met het politieoptreden te bemoeien. Nadat hem enkele malen vergeefs gesommeerd was te vertrekken schold hij de agenten uit. Hierop werd de Hillegommer aangehouden. Na enkele uren in de cel te hebben doorgebracht werd hij later op de dag heengezonden met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Barnevelders aangehouden bij vechtpartij
Publicatiedatum: 17-08-2003

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Kuiperplein in Ede twee mannen van 22 en een van 23 jaar, allen uit Barneveld, aangehouden wegens hun betrokkenheid bij een vechtpartij. Surveillerende agenten hoorden op het Museumplein dat er gevochten zou worden op het Kuiperplein, waarop zij poolshoogte gingen nemen. Op het Kuiperplein zagen de agenten een twintigtal personen staan, waarvan enkelen met elkaar op de vuist gingen. Toen de agenten ingrepen om de schermutseling te beëindigen werd een van de agenten geschopt en geslagen door de 23-jarige verdachte. De agent liep daarbij evenwel geen verwondingen op. Wel werd de 23-jarige meteen aangehouden, waarbij de agenten zich genoodzaakt zagen pepperspray te gebruiken. Bij deze aanhouding probeerde een van de 22-jarige verdachten de aangehouden Barnevelder te ontzetten. De 22-jarige werd gesommeerd zich te verwijderden maar schopte tegen de diensthond van een van de agenten en riep dat hij de hond zou doodschoppen. Toen de 22-jarige vervolgens op de hondengeleider afliep met de bedoeling de aanval in te zetten werd ook hij aangehouden. Een andere 22-jarige Barnevelder, die een van de andere agenten aanviel, werd eveneens met behulp van een diensthond aangehouden. De drie Barnevelders zijn voor verder onderzoek ingesloten en in de loop van zaterdagmiddag na verhoor heengezonden. Geen van hen had verwondingen opgelopen. De 23-jarige Barnevelder kreeg gelijk een dagvaarding uitgereikt en zal zich in oktober voor de rechter moeten verantwoorden. De beide 22-jarige verdachten kregen ieder een boete van 330 euro. Tot op heden heeft zich niemand gemeld bij de politie voor aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 17-08-2003

Een 22-jarige Edese automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Veenderweg in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de Edenaar was surveillerende agenten opgevallen: de man reed met hoge snelheid over de Schaapsweg. Bij controle werd vastgesteld dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De ademanalyse wees een promillage uit van 1,37 (595 ug/l), ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid. De Edenaar moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg naast een rijverbod een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - fietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 17-08-2003

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Lunterseweg en de Rijksweg in Ede is vrijdagavond een 19-jarige fietser uit Ede gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond kwart voor tien op zijn fiets over het fietspad van de Lunterseweg van Lunteren richting Ede en stak vermoedelijk bij rood licht de kruising over. Een 45-jarige automobilist, die net bij groen licht optrok, kon door krachtig remmen een aanrijding met de fietser voorkomen. De fietser remde op zijn beurt ook flink en sloeg daarbij over de kop. Daarbij liep hij ondermeer verwondingen op aan zijn gezicht. Verplegend personeel van een ambulance onderzochten het slachtoffer ter plekke maar achtten een ziekenhuisopname niet nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger breekt pols bij aanrijding Publicatiedatum: 17-08-2003

Een 16-jarige Wageninger heeft vrijdagavond een gebroken pols opgelopen bij een verkeersongeval op de Marijkeweg, nabij de Kortenoord Allee in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed even na acht uur op zijn fiets over de Kortenoord Allee en werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Rhenen, die vanaf de Marijkeweg de kruising op was gereden. De Rhenenaar had de fietser vermoedelijk over het hoofd gezien en geen voorrang verleend. De gewonde Wageninger moest zich onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - auto tegen boom: twee gewonden
Publicatiedatum: 17-08-2003

Bij een verkeersongeval op de Hessenweg in Barneveld zijn vrijdagavond twee inzittenden van een auto gewond geraakt toen de auto, waarin zij zaten, tegen een boom reed. De slachtoffers, een jongen van 17 en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Barneveld, zijn met respectievelijk hoofdletsel en onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht en Ede. De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Barneveld, is door de politie aangehouden op verdenking van ondermeer het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel en het rijden onder invloed van alcohol. Het ongeval deed zich vrijdagavond even voor zeven uur voor, toen de 19-jarige Barnevelder tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de bestuurder en onderwierpen hem aan de ademanalyse. Daarbij werd een promillage vastgesteld van 0,81 (350 ug/l), anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. Omdat de bestuurder ervan verdacht wordt ook verdovende middelen te hebben gebruikt is van hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de 19-jarige Barnevelder is ingevorderd. Hij was bij het ongeval ongedeerd gebleven. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -