Politie Gelderland-Zuid

+ Korpsstaf
Datum Zondag 17 augustus

Van / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Projectmatige aanpak overlast Kronenburgerpark

De politie heeft een plan van aanpak gemaakt om de overlast in en om het Kronenburgerpark aan te pakken. Het gaat met name om overvallen, diefstal met geweld, en alcohol- en drugsgebruik. De politie zal de komende tijd daar zichtbaar aanwezig zijn en zal mensen die in overtreding zijn, aanspreken op hun gedrag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het mobiele Steunpunt. Deze aanpak loopt nu sinds enkele dagen.
Mensen met een verblijfsontzegging, die zich toch in of om het Kronenburgerpark ophouden, worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor drugsgebruik

1. Mountainbikers van de politie hebben vrijdagavond in het Kronenburgerpark een 33-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden die door de politie betrapt was op het gebruik van drugs in het park. Zij is overgebracht naar het politiebureau.
2. Ook werd een 32-jarige man uit Beuningen hiervoor aangehouden in het Kronenburgerpark. Hij is ook overgebracht naar het politiebureau.
3. Een 51-jarige vrouw uit Nijmegen werd aangehouden omdat zij aanstalten maakte om drugs te gaan gebruiken. Ook zij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor belediging

Op het Joris Ivensplein werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. Zij voerden op dat moment een gesprek met een ander en de 18-jarige bleef zich ermee bemoeien, ook toen de politie hem sommeerden afstand te houden. Toen de politiemensen in hun auto stapten en weg wilden rijden, schold de 18-jarige hen uit. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor negeren verblijfsontzegging

Ook heeft de politie een tiental mensen aangehouden die zich niet hielden aan de aan hen uitgereikte verblijfsontzegging.

Aanhouding voor belediging

De politie heeft vrijdagavond op de Nijenrodestraat een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden die even daarvoor een van de politiemensen beledigde. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor baldadigheid

Een 20-jarige Nijmegenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden omdat hij in de Molenstraat opzettelijk een bierglas tegen de grond kapot gooide. Even daarvoor was hij al door de politie gewaarschuwd omdat hij met enkele andere jongens veel lawaai maakte. De Nijmegenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal uit woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Heselaan. Hierbij werd onder andere een videorecorder gestolen, een gsm, een sterocombinatie, sieraden, een fotocamera en een ruime hoeveelheid cd's. De 26-jarige bewoner deed aangifte.

Diefstal uit bedrijf

In een bedrijf aan de Weurtseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Hierbij werden diverse meubelstukken gestolen. Een 33-jarige medewerkster deed aangifte.

Tweede verdachte aangehouden voor overval op tankstation

De politie heeft zaterdagmorgen een 29-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokkenheid te zijn geweest bij een overval op een tankstation in de Aldenhof. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal auto

Vrijdagmiddag is vanaf de Zwanenveld 66e straat een zwarte Volkswagen Golf gestolen met kenteken YJ-98-LF. De 38-jarige eigenaar deed aangifte.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de De Ruyterstraat een blauwe Opel Corsa gestolen met kenteken RS-67-SZ. De 28-jarige eigenaar uit Helmond deed aangifte.

Mishandeling in supermarkt

Een 33-jarige vrouw uit Nijmegen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw is medewerkster van een supermarkt in de wijk Hatert. Een klant was even daarvoor teruggekomen met een greedschapsartikel, waarvan de verpakking geopend was. De man wilde het product terugbrengen en zijn geld terugkrijgen. Er ontbrak een exemplaar uit de verpakking, waardoor de medewerkster dat geld niet wilde teruggeven. Hierop ging de man ervandoor, met achterlating van het product. Toen hij later terugkwam wilde hij het product toch weer meenemen. Toen de medewerkster het niet snel genoeg pakte, sloeg de man de medewerkster tegen haar hoofd. Zij deed aangifte bij de politie.

Aanhouding na vechtpartij

Een 21-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een 20-jarige Wijchenaar en zijn vriendin met een broekriem geslagen had op de Bloemerstraat. De 20-jarige liep daar met zijn vriendin in een groepje vrienden Twee van zijn vrienden kregen ruzie. Op dat moment kwamen er vanaf de tegenovergestelde richting twee mannen aanlopen, waaronder de 21-jarige. De 20-jarige verklaarde dat de 21-jarige zonder aanleiding met zijn broekriem sloeg naar de vriendin van de 20-jarige. Dat pikte de Wijchenaar niet en probeerde de 21-jarige tegen te houden.
Bij een horecagelegenheid pakte de 20-jarige een stoel en gooide die ter verdediging naar de 21-jarige. Uit die horecagelegenheid kwamen op dat moment diverse mannen naar buiten die de 21-jarige te hulp schoten. Een andere man wist de partijen te scheiden. De 20-jarige deed het verhaal aan ter plaatse gekomen politiemensen. Op basis van een tip van een getuige kon de man later in een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat worden aangehouden.

Aanhouding voor belediging

De politie heeft zaterdagavond op de Groensetraat een 49-jarige man aangehouden die weigerde een winkel aan die straat te verlaten omdat het sluitingstijd was. De politie sommeerde de man naar buiten te gaan. Uiteindelijk deed hij dat, maar schold hierbij de politiemensen uit. Hierop werd hij aangehouden.

Aanhouding voor schennispleging, belediging en vernieling

Een 46-jarige man uit Nijmegen is zaterdagavond aangehouden nadat hij op de Korhoenstraat langs een groepje jongeren was gefietst en tegen een van de meisjes uit die groep had geroepen dat zij een lekker ding was. Hierbij liet hij zijn geslachtsdeel zien. Dat pikten de jongeren niet, waarop ze achter de man aan gingen. Intussen ontstond een woordenwisseling. Een van de jongeren was met een voorwerp op de man af gelopen, waardoor de man zich bedreigd voelde. Daarop pakte de 46-jarige enkele voorwerpen uit een zich daar bevindende aanhanger en gooide die in de richting van de jongeren. Hierbij raakte hij een personenauto. De man werd hierop aangehouden door ter plaatse gekomen politiemensen.

Bijrijder aangehouden voor belediging

Een 27-jarige Nijmegenaar is zaterdagavond omstreeks 8 uur op de OC Huismanstraat aangehouden omdat hij zijn middelvinger opstak naar politiemensen. De man zat op dat moment op de passagierstoel van een auto die de politieauto voorbij reed. In het voorbijgaan stak hij zijn middelvinger op. Omdat ook andere mensen dit gedrag gezien hadden en dat ook aan de politiemensen meldden, werd de man aangehouden.

Inbreker op heterdaad aangehouden door oplettende burger

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Reestraat een man aangehouden die even daarvoor had ingebroken in een woning aan de Reestraat. Een oplettende burger had dit gezien en wist de inbreker, een 36-jarige Nijmegenaar, te overmeesteren. Hierop belde hij de politie en droeg de 36-jarige over aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau.

District Tweestromenland

Beuningen- mannen aangehouden voor vernielen auto

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Mulder vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht eerder die avond een ruit van een auto op het Mauritsplein vernield te hebben. Het gaat om een 16-jarige, een17-jarige en een 18-jarige uit Beuningen, en een 16-jarige uit Nijmegen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De 27-jarige eigenaar van de auto deed aangifte van de vernieling.

Druten- Diefstal uit stofzuiger

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het slot van een stofzuiger bij een tankstation in Druten opengebroken en is de geldlade van de stofzuiger gelegd. Het apparaat bevatte een geldbedrag van ongeveer 40 Euro. Een 21-jarige medewerker deed aangifte.

Wijchen - Diefstal motor

Vrijdagavond is vanaf het Europaplein een zwarte motorfiets gestolen van het merk Honda, type XL250S, met kenteken ZR-60-56. De 20-jarige eigenaar uit Wijchen deed aangifte.

Wijchen- Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Zuiderdreef en Stationslaan. 343 automobilisten werden gecontroleerd. Een automobilist blies een waarde van 550 ugl, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Appeltern-aanhouding voor diefstal uit bedrijf
De politie heeft op de Blauwe Sluis zaterdagavond een 41-jarige man uit Haarlem aangehouden die ervan wordt verdacht even daarvoor goederen gestolen te hebben uit een horecagelegenheid aan de Blauwe Sluis. De man vluchtte en rende het water in. Even later werd de man aangetroffen in een weiland, waar hij door de politie werd aangehouden.

District De Waarden

Aalst- scooter rijdt van dijk

Een 34-jarige man uit utrecht is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn scooter de Maasdijk afreed. Hij had zijn voertuig niet onder controle en kwam ten val. De man is met onbekend letstel overgebracht naar het GZG in De Bosch.

Aalst- bromfietser en duopassagier gewond

Zaterdagmorgen omstreeks 7 uur zijn een 16-jarige man uit Nederhemert en een 18-jarige vrouw uit Nederhemert gewond geraakt op de Zeedijk, nadat zij met hun brommer tegen een bedrijfsbus waren gereden. De bromfiets kwam uit de richting van Delwijnen, gaande in de richting van Gameren. OP het kruispunt met de Jan Stuversdreef gaf de bromfietser waarschijnlijk geen voorrang aan het busje, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Aalst, waardoor tussen hen een aanrijding ontstond. Hierbij raakten de bestuurder en zijn duopassagiere gewond. Zij zijn overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Tiel-aanhouding voor diefstal auto

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Boterbloem twee vrouwen aangehouden die verdacht worden van autodiefstal. De politie zag de auto staan met een geforceerd portier. Toen zij nader onderzoek deed, zag zij twee meisjes in de auto zitten die een vage verklaring gaven. De auto bleek als vermist geregistreerd te staan. De vrouwen, een 18-jarige uit Tiel en een 21-jarige met een onbekende woonplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Ingen- Man aangehouden voor vernieling

Zaterdagavond rond half 10 is een 25-jarige man uit Ingen aangehouden die ervan wordt verdacht vernielingen te hebben aangericht aan een woning aan de Woudstraat.
De man bonkte op de deur en trapte even later een ruit in. Bij zijn aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. De aanleiding van zijn daad is niet bekend. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Culemborg- man aangehouden voor aanranding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Nijmegen aangehouden die ervan wordt verdacht eerder die avond een 35-jarige vrouw uit Culemborg te hebben aangerand. Dit gebeurde op de Elisabethdreef.
De vrouw gaf een beschrijving van de man door aan de politie en die kon de man aanhouden op de Rijksstraatweg.

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39
---- --