Politie Utrecht Stad 14.00 uur

Utrecht 17-8-2003 - Persberichten stadsdistrichten Utrecht

Fietser onder trekker
UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Atoomweg een ongeval plaats waarbij een fietser onder een trekker terecht kwam. In eerste instantie leek het slachtoffer ernstig inwendig letsel te hebben maar in het ziekenhuis bleek niets aan de hand. Bovendien bleek de man (gegevens onbekend) illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse bleek een trekker met een 25-jarige chauffeur rijdend in de richting van Maarssen de fietser te hebben aangereden. De fietser stak ter hoogte van de Hyperonenweg de Atoomweg over. De chauffeur claxonneerde nog maar de man bleef doorrijden. De chauffeur kon niet meer op tijd remmen en raakte de man met zijn rechtervoorzijde. De atoomweg werd gedurende twee uur afgesloten voor het overige verkeer.

Rustig verloop Rolling Stones concert
UTRECHT De politie heeft vooraf en gedurende het concert extra toezicht verricht in verband met de openbare orde. De politie heeft daarbij geen incidenten geconstateerd. Een verdachte ontving een proces verbaal en werd verwijderd toen deze probeerde over de afzetting te klimmen. Een andere man, 22 jaar uit Utrecht, werd aangehouden toen deze probeerde over de afzettingen te klimmen aan de kant van de artiesteningang. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en verzette zich bij de aanhouding. Hij werd geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Tasjesrover aangehouden
UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden op verdenking van het beroven van een tas op de Catherijnesingel. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding van de beroving. Een 59-jarige vrouw uit Utrecht was in een bushalte van haar tas beroofd en daarbij ten val geraakt. Met behulp van getuigen en een signalement kon de politie even later op het Stationsplein de verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht aanhouden. De buit werd in zijn omgeving aangetroffen.

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de J.S. de Rijkstraat.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding binnen en kon in de woning een 19-jarige verdachte man uit Utrecht aanhouden. De man werd naar het bureau gebracht waar bleek dat de man ongewenst vreemdeling.

Auto-inbreker aangehouden
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man aangehouden in verband met bedreiging en op verdenking van inbraak in een auto aan de Croeselaan.

De politie werd omstreeks 00.30 uur gealarmeerd dat een verdachte was aangehouden door beveiliging in verband met inbraak in een auto. De verdachte, 29 jaar uit Zaanstad, dreigde hen tevens met een schroevendraaier. De man werd aan de agenten overgedragen en bij de fouillering werd de schroevendraaier en een autoradio aangetroffen. De verdachte bekende de inbraak en werd meegenomen naar het politiebureau.

Gewapende beroving
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een man op Clarenburg van zijn portemonnee beroofd door twee onbekende mannen die daarbij gebruik maakten van een op een vuurwapengelijkend voorwerp.

Omstreeks 03.15 uur liep het slachtoffer, een 23-jarige man uit Rotterdam met zijn vriendin in de richting van het station toen hij werd aangesproken door twee mannen. Zij dwongen hem zijn portemonnee af te geven en hij werd daarbij bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. Het signalement van de mannen luidt: beiden negroïde de ene met een zwarte pet, 1.80 meter lang en tussen de 30-35 jaar. De andere man droeg rastahaar tot over zijn oor en had een sikje, 1.70 meter lang en tussen de 22-27 jaar. Deze man droeg een geblokte blouse. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844.