Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave zondag 17 augustus 2003

* HENNEPKWEKERIJ IN GARAGEBOXEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding over waterlekkage, stelde de politie van het district Zuid zaterdagmorgen in enkele garageboxen aan de Hoefsmidstraat een onderzoek in. In de boxen bleek een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aanwezig. In totaal stonden er 1264 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* DRIE GEWONDEN DOOR KOELVLOEISTOFLEKKAGE IN BUS

BERGSCHENHOEK -Zaterdagavond omstreeks acht uur zijn op de Bergweg Zuid drie passagiers van een lijndienstbus gewond geraakt door een koelvloeistoflekkage in de bus. De drie slachtoffers, een 52-jarige vrouw uit Limoges(F), een 17-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs en een 28-jarige man uit Rotterdam, liepen brandwonden op. Zij werden ter plaatse door de GGD behandeld. Alleen de 52-jarige vrouw werd met brandwonden aan haar voet door de GGD naar het St.Franciscus Gasthuis vervoerd. De overige buspassagiers vervolgden hun reis met vervangend vervoer. De defecte bus moest worden weggetakeld.


* TE HARD EN ONDER INVLOED OVER DE RIJKSWEG

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor twee constateerde de Verkeerspolitie, dat de bestuurder van een personenauto op de oostbaan van de rijksweg A16 (Z-N) met een snelheid van 176 kilometer per uur reed. De bestuurder, een 38-jarige man uit Den Haag, werd tot stoppen gedwongen. Het bleek, dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank was. De blaastest gaf 270 UGL aan (zo'n 0,65 pro mille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto, een BMW Z3 in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.