Eemland noord, 14.20 uur

Utrecht 17-8-2003 - Persberichten district Eemland noord

Man wordt onwel
BAARN Een 42-jarige man uit Baarn is zaterdagmiddag rond 17.30 uur onwel geworden. De man reed op zijn fiets over de Faas Eliaslaan in de richting van de Javalaan. Hij werd ingehaald werd door een achterop komende 39-jarige automobiliste uit Amsterdam. Toen de vrouw met haar auto ongeveer halverwege de man was, viel deze plotseling tegen de auto aan. Vervolgens viel de man op de grond.

En agente in haar vrije tijd, die het ongeval zag gebeuren, verleende direct eerste hulp. De man verloor veel bloed vanuit zijn hoofd. De traumahelikopter werd ingezet voor de eerste hulp aan de man. Hij is daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is de man onwel geworden, waardoor hij viel.

Onenigheid in horeca
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In het uitgaansleven was het in de nacht van zaterdag op zondag onrustig nadat enkele Bunschoters uit een horecagelegenheid aan de Hoekstraat waren gezet nadat zij onenigheid hadden gekregen met een andere groep. De groep was dronken en luidruchtig. Nadat de politie de groep enkele malen aangesproken had en verzocht had om weg te gaan. Begon de groep zich provocerend te gedragen richting politie. Hierop werden twee Bunschoters van 17 en 23 jaar aangehouden nadat zij zich zeer vervelend gedroegen. Omdat zij zich verzetten en bedreigingen uitten, werden ze geboeid. De agenten werden hierbij geassisteerd door een hondengeleider en enkele portiers van een horecagelegenheid. Hierna keerde de rust weer terug.

Alcomobilisten
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 17-jarige Bunschoter is zondagmorgen rond 03.00 uur bekeurd omdat hij dronken op zijn fiets reed. Agenten zagen de jongen hevig slingerend en zonder licht door de Dorpsstraat rijden. Hierop werd hij onderworpen aan een blaastest. Het lukte de jonge niet om goed te blazen. Hierop werd hij aangehouden en kon hij het op het politiebureau nog eens proberen. De uitslag, 525 ug/l, was genoeg om hem een bekeuring te geven.

Op de Rijksweg A1 bij Baarn werd zondagmorgen rond 03.00 uur een 32-jarige Amsterdammer aangehouden. De man moest op straat een blaastest doen, maar saboteerde de boel. Omdat hij erg naar alcohol rook en onvast ter been was, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man 595 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. De man verliest hierdoor zijn rijbewijs. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had, blijft zijn auto op het bureau totdat hij het rijbewijs komt inleveren. Er is proces verbaal opgemaakt.