Eemland zuid, 14.20 uur

Utrecht 17-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Man rijdt in op pompbediende

AMERSFOORT Een 50-jarige inwoner van Harderwijk is zaterdagavond rond 17.25 uur zeer ernstig gewond geraakt nadat hij is aangereden door een 27-jarige man uit Eemnes.

De Eemnesser had getankt bij een pompstation aan de A1 bij Amersfoort Noord en wilde wegrijden zonder te betalen. De 50-jarige Harderwijker, die medewerker is bij het pompstation, wilde de man hierop aanspreken en liep naar de auto. Toen hij tot vlak voor de auto genaderd was, gaf de bestuurder plotseling vol gas en schepte hiermee de pompmedewerker.

Vervolgens probeerde de Eemneser via heftig remmen, gas geven en slingerbewegingen om de pompmedewerker van zijn motorkap te krijgen. Na enkele tientallen meters viel deze van de auto waarop de Eemnesser er vol gas vandoor ging. De pompbediende liep ernstig hersenletsel op en ligt in kritieke toestand in het UMC.

Op basis van het doorgetuigen genoteerde kenteken kon de Eemnesser om 18.10 uur worden aangehouden in zijn woonplaats. Hij is in verzekering gesteld. Ook wordt onderzocht of de man met (teveel) alcohol op achter het stuur zat.

Man door het lint op politiebureau

AMERSFOORT Een 36-jarige Amersfoorter is zondagmorgen rond 03.20 uur door het lint gegaan op het politiebureau in Amersfoort. Nadat hij zich zeer agressief gedroeg, met meubels gooide en agenten bedreigde, is hij met pepperspray ingespoten om hem onder controle te krijgen en vervolgens aangehouden.

Aanleiding voor de woede van de man was het feit dat zijn 16-jarige dochter even daarvoor was aangehouden. Het meisje had in een horecagelegenheid onenigheid gekregen met een ander meisje en had hierop klappen en krabben uitgedeeld. Haar 21-jarige Soester slachtoffer wilde hierop aangifte doen tegen de Amersfoortse. Zij werd daarom voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De vader van de 16-jarige hoorde dat zijn dochter op het politiebureau zat en kwam verhaal halen. Nadat hij zich met geweld toegang probeerde te verschaffen tot het bureau is hij aangehouden en ingesloten.

Verkeersongevallen met letsel

HOOGLAND Een 32-jarige motorfietsbestuurder uit Nijkerk is zaterdagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 30-jarige automobilist uit Amersfoort.

De motorrijder reed over de Bunschoterstraat. De Amersfoortse automobilist reed over de Rondweg-Noord, komend vanuit de richting van de Hooglandsepoort. Op de kruising van beide wegen gaf de automobilist geen voorrang aan de motor. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder raakte gewond aan zijn benen en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Stadsring in Amersfoort is zaterdagavond rond 20.00 uur een 33-jarige inwoner van Heemstede gewond geraakt nadat hij in zijn auto van achteren werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Leusden.

De 33-jarige man reed over de Stadsring komend uit de richting van de Arhemsestraat. Door de verkeer voor hem moest de man afremmen. De 36-jarige automobilist, die achter hem reed, had dit te laat door en reed met zijn auto op die van zijn voorganger. De 33-jarige man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen werden afgesleept.