Heuvelrug, 14.25 uur

Utrecht 17-8-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Jongen aangehouden voor belediging
LEERSUM Een 18-jarige jongen uit Leersum is zondagmorgen rond 03.15 uur aangehouden nadat hij op de Hoflaan een Hitlergroet uitbracht naar twee agenten. Ook sprak de jongen hier enkele Duitse scheldwoorden bij uit. Op het politiebureau bekende de jongen en gaf aan zich niet de zwaarte van zijn vergrijp te hebben gerealiseerd. Na zijn excuus aan de agenten en een proces verbaal kon de jongen het bureau weer verlaten.

Een 17-jarige jongen uit Veenendaal werd in die plaats op de Nieuweweg aangehouden nadat hij het nodig vond om twee agenten uit te dagen en uit te schelden. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Overlast bromfietscrosser
VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag is op de Castor onrust ontstaan door een bromfietscrosser die gedurende enkele uren lawaai maakte.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de overlastmelding binnen die werd veroorzaakt door een crossende bromfietser. Veel bewoners van de Castor stonden buiten en de stemming was gespannen. De politie achtervolgde de bromfietser en kon hem op de Benedeneind aanhouden. De 21-jarige bestuurder uit Sittard werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Schennispleger aangehouden
WIJK BIJ DUURSTEDE Een 17-jarige jongen uit Wijkbij Duurstede is zaterdagavond rond 22.30 uur aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De jongen was aan het voetballen met een stel kinderen van verschillende leeftijden. Het lijkt erop dat het gaat om een uit de hand gelopen spelletje, maar de politie heeft een onderzoek ingesteld om de exacte aard en toedracht uit te zoeken. De politie benadrukt dat er geen reden voor paniek is.

---