Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus 2003

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Caravan uitgebrand

Politie Twente onderzoekt of er sprake is van brandstichting

Enschede

Op een camping aan de Keppelerdijk in Enschede is op vrijdag 15 augustus '03 brand ontstaan in een caravan. De gealarmeerde politie en brandweer zagen dat het een uitslaande brand betrof. De Duitse bewoners/eigenaren van de brandende caravan waren niet aanwezig. Niemand raakte gewond. Enkele andere caravans hadden schade aan de tent, tuinmeubilair of overige kampeergoed. De politie Twente onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

(bps: 03-107518)

Woningbrand

Oorzaak vermoedelijk kortsluiting

Enschede

Op vrijdag 15 augustus '03 omstreeks 18.20 uur bevonden een 11-jarige meisje en haar nichtje zich in haar woning aan Het Stroink te Enschede. Zij zaten op zolder achter de computer. Op een gegeven moment brak er brand uit. Op dat moment belde toevallig een oom van het meisje en hij hoorde zodoende dat er brand was. Daarop is de 31-jarige oom naar de woning aan Het Stroink gegaan en heeft de meisjes uit de woning gehaald. Inmiddels was de brandweer ook gearriveerd. De politie Twente gaat niet uit van brandstichting. Waarschijnlijk heeft de brand een technische oorzaak. De meisjes waren behoorlijk overstuur van het gebeuren maar zijn niet gewond geraakt.

(bps: 03-107577)

Aanrijding met letsel

Man slaat met bedrijfswagen over de kop.

Borne

Op vrijdag 15 augustus '03 omstreeks 8.10 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een aanrijding met letsel aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Bleek dat een 36-jarige bestuurder uit Neunkirchen van een (Nederlandese) bedrijfsauto met zijn voertuig in de berm was gereden. Daar reed hij over een betonblok (tbv bermbescherming) en sloeg vervolgens met zijn voertuig over de kop en kwam op de linkerweghelft terecht. Daar reed op dat moment een 19-jarige automobilist uit Wageningen met zijn auto voorzien van aanhanger. Zijn voertuig werd door de bedrijfsauto geschampt. De bedrijfsauto was total-loss en werd afgesleept. Doordat de bestuurder zijn gordel droeg had hij alleen enkele snijwonden aan zijn linkerarm opgelopen. Het voertuig van de Wagenaar had lichte schade. De gemeente zal het betonblok, dat uit de grond was gereden, weer moeten herplaatsen.

(bps: 03-107193)

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet motorrijder over het hoofd

De Lutte

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 16.20 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een aanrijding met letsel aan de Bentheimerstraat met de kruising Tankenbergweg. Bleek dat een 35-jarige automobilist uit Luckenwalde (Duitsland) geen voorrang had verleend bij het afslaan aan een 41-jarige motorrijder uit Oldenzaal. De motorrijder wilde rechtdoor en omdat hij geen voorrang kreeg reed hij frontaal tegen de auto op. De motorrijder was even buiten bewustzijn. Hij werd met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moest hij 1 nacht ter observatie blijven. Zowel auto als motor werden afgesleept.

(bps: 03-107988)

Bejaarde vrouw treft man in slaapkamer aan

Onbekende man breekt in woning

Enschede

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 6.00 uur werd een 83-bewoonster wakker van een vreemd geluid. Even later zag zij een onbekende man in haar slaapkamer staan. De vrouw zei tegen de man dat hij weg moest gaan omdat zij de politie zou bellen. De man is hierop weer vertrokken. Het is de vrouw een raadsel wat de man in haar slaapkamer deed. Er worden geen goederen uit haar woning vermist. De man is via een raampje de woning binnengekomen.

Signalement van de man:

blanke huidslkeur
leeftijd: jonger dan 30 jaar
klein, mager postuur
ongeveer 1.70 meter lang
donkere kleding
De man had zijn smalle gezicht afgedekt.

De politie stelt een onderzoek in.

(bps: 03-107763)

Inbraak in brillenzaak

35 zonnebrillen gestolen

Enschede

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 5.58 uur kwam er een melding van inbraak bij een brillenzaak aan de Wesseler-nering in Enschede. De gealarmeerde agenten zagen dat de etalageruit was vernield. Men had 35-zonnebrillen en een LCD-scherm weggenomen. De 51-jarige eigenaar uit Enschede heeft aangifte gedaan.

(bps: 03-107759)

Overval

Overvaller dreigt met mes

Enschede

Bij een bank aan de Boulevard 1945 te Enschede werd op zaterdag 16 augustus een 41-jarige man uit Enschede slachtoffer van een overval. De man had de dagopbrengst van zijn zaak nog maar net afgestort of hij werd van achteren door een onbekende man vastgepakt. Deze onbekende man dreigde met een mes. De man pakte twee enveloppen en een sleutelbos uit handen van het slachtoffer. Hij zei daarbij dat hij alles wilde hebben. Het slachtoffer had echter niet meer bij zich. De overvaller verdween op een oude damesfiets in de Pijpenstraat. Signalement van de dader:

Waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst
24/25 jaar oud
ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang
normaal postuur
had onder een witte baseballpet kort gemillimeterd haar
droeg een zogenaamde pilotenzonnebril
stoffen sportjack, groen van kleur met een rode streep over de mouwen.
Grijze broek.
Op de weggenomen enveloppen staat het nummer van een sealbag. In de envelop zit een stortingsbewijs. De politie Twente is op zoek naar getuigen en stelt een onderzoek in.
(bps: 03-108000)

Tasjesroof

Tas wordt uit fietsmandje weggenomen

Almelo

Een 65-jarige vrouw uit Almelo fietste op zaterdag 16 augustus tussen 13.30 uur en 14.30 uur over het fietspad van de Windmolenbroeksweg te Almelo. Toen zij onder het fietstunneltje reed werd zij ingehaald door 2 jongens op de fiets. De jongen die op de bagagedrager zat pakte de tas van de vrouw uit het mandje dat voor op de fiets zat. De vrouw had echter de schouderband van de tas nog in haar hand en met deze hield zij haar stuur vast. De vrouw kwam bijna ten val en liet de tas los. De jongens fietsen hard weg en de vrouw zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Bakspieker konden zij niet verder en keerden de fiets en verdwenen. De vrouw vond haar tas in de bosjes terug. Zij miste niets uit haar tas.

Signalement van de jongens: Beiden ongeveer tussen de 16 à 18 jaar en van Surinaamse/Antiliaanse afkomst. Lengte ongeveer 1.65 à 1.80 meter lang. Smal tenger postuur. Beiden droegen donkere kleding. De bestuurder had een ovaal smal gezicht en droeg een petje.
De vrouw heeft tijdens het gebeuren heel hard om hulp geroepen. Mogelijk dat er mensen zijn die dit gehoord hebben. De politie wil graag met getuigen in contact komen.
(bps: 03-107918)

Openlijke geweldpleging

vechtpartij

Hengelo

Op vrijdag 15 augustus '03 omstreeks 16.08 uur kwam er een melding van een vechtpartij op het Burg. Jansenplein te Hengelo. Getuigen hadden gezien dat een 18-jarige man uit Hengelo met een wapenstok iemand een gescheurde wenkbrauw had geslagen. Een 19-jarige man uit Hengelo had hem hierbij geholpen. Een 29-jarige portier was tussen beide partijen gesprongen om de zaak niet te laten escaleren. Hem werd gezegd zich er niet mee te bemoeien. De 29-jarige man werd daarop ook bedreigd met de dood door de 2 vechtersbazen. De betreffende mannen zijn even daarop aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. De betreffende wapenstok werd niet aangetroffen. De mannen zijn niet meer welkom in de zaak alwaar de portier werkt en kregen een lokaalverbod. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-107493)

Dronken man is vervelend

Man beledigd portiers en agenten

Almelo

In een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo was op zaterdag 16 augustus omstreeks 00.21 uur een 30-jarige man uit 's -Hertogenbosch zo vervelend dat hij door de portiers uit de zaak was gezet. De man was onder invloed van alcohol en bleef ook buiten het terrein vervelend doen. Op aanwijzingen van de inmiddels gealarmeerde agenten wilde de man ook niet ingaan. Hij bleef de portiers en agenten beledigen waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en openbare dronkenschap. De man verklaarde, toen hij later op de dag weer nuchter was, dat hij spijt had van zijn dronken gedrag.

(bps: 03-107679)

bedreiging

buurman dreigt met mes

Enschede

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 1.42 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een bedreiging. Bleek dat een 60-jarige man uit Enschede zijn buurman en buurvrouw aan de Beltrumbrink had bedreigd met een mes. Aanleiding was waarschijnlijk eerdere ergernissen aan elkaar. De 48-jarige bewoner en zijn vriendin deden aangifte tegen de man. Hij werd even later dor de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. De man mocht later op de dag, na het afleggen van een verklaring, weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

(bps: 03-107696)

Rijden onder invloed

Man rijdt opvallend langzaam en valt in slaap

De Lutte

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 3.09 uur zagen getuigen een automobilist heel langzaam rijden over de Denekamperstraat in De Lutte. Volgens getuigen stond de bestuurder met zijn voertuig op een gegeven moment stil. Toen de getuigen gingen kijken zagen zij dat de bestuurder achter het stuur in slaap was gevallen. De automobilist, een 40 jarige man uit Oldenzaal, was onder invloed van alcohol en werd door de politie aangehouden. Van de man is een bloedproef gevorderd en zijn rijbewijs werd inbeslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-107727)

Dronken automobilist rijdt door

Na korte achtervolging tegen een lantaarnpaal tot stilstand

Almelo

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 3.40 uur zagen surveillerende agenten een auto rijdenover de Grotestraat te Almelo. Toen de agenten de bestuurder lieten stoppen zagen en roken zij dat hij onder invloed van alcohol was. De bestuurder, een 23-jarige man uit Almelo, reed daarop weg. Na een korte achtervolging met snelheden van 80 à 90 km/u door de bebouwde kom van Almelo kon de man zijn voertuig op de Bornerbroeksestraat niet meer onder controle houden. Hij schapte de gevel van een apotheek en schoot de rijbaan over naar een braakliggend terrein alwaar hij tegen een lantaarnpaal en een hekwerk tot stilstand kwam. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij een uitslag van 1,2 promille. Zijn rijbewijs en kentekenbewijs werden ingevorderd. De auto werd afgesleept. De cogas heeft het elektra van de lantaarnpaal weer afgesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-107740)

Poging zware mishandeling

vrouw werd bijna gewurgd met hondenriem.

Almelo

Een 47-jarige vrouw uit Almelo deed aangifte van poging tot zware mishandeling. Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 9.45 uur was zij aan het wandelen met haar hondjes over de Palmhof te Almelo. Op een gegeven moment werd zij, toen ze gehurkt bij haar hond zat, door een onbekende vrouw omver geduwd. Deze vrouw had ook een hond bij zich. De vrouw zei dat de andere vrouw daar niet mocht komen. Er ontstond een korte woordenwisseling en de onbekende vrouw trok plotseling een hondenriem om de hals/nek van de aangeefster. Zij zou hebben geprobeerd de vrouw te wurgen. Aangeefster kon zichzelf bevrijden door de hondenriem met haar hand vast te pakken en de vrouw weg te duwen. Twee voorbijgangers zouden de vrouw geholpen om haar te bevrijden. De onbekende vrouw bleek een 48-jarige Almelose te zijn.Zij is even later aan het politiebureau in Almelo aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-107822)

rijden onder invloed

bestuurder heeft bierfles bij zijn voeten liggen

Almelo

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 17.42 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een automobilist onder invloed zou verkeren van alcohol. Door de politie werd de betreffende automobilist gecontroleerd op de Bornerbroeksestraat te Almelo. Bij het opendoen van de portier zagen agenten een geopende beugelfles bier bij de voeten van de bestuurder liggen. Het hemd van de bestuurder, een 39-jarige man uit Doetinchem, was helemaal nat. De man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,9 promille. Het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-1008001)

Conflict

man loopt in Feynoordshirt het home van Vak-P in.

Enschede

Op zaterdag 16 augustus '03 omstreeks 22.53 uur kwam er een melding dat er gevochten werd ter hoogte van het station Drienerlo te Enschede. Een groepje van 10 personen zouden tegen 1 persoon aan het vechten zijn. Deze man, een 30 jarige man uit Hengelo, zou in het bezit zijn van een groot mes. Agenten zagen bedoelde man onderaan de helling bij het perron staan. Op verzoek van de agenten liep hij naar de agenten toe met zijn handen boven zijn hoofd. Nadat hij geboeid was werd er een grote dolk ter hoogte van zijn heup aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij een verklaring aflegde. Volgens getuigen zou de man, gekleed in feynoordshirt, het home van vak P zijn ingelopen. Hij werd achtervolgt en er zou een vechtpartij zijn ontstaan. De man verklaarde uit zelfverdediging het mes te hebben getrokken. Er waren geen personen die aangifte tegen de man wilden doen. De dolk is inbeslaggenomen.

(bps: 03-108094)

Openlijke geweldpleging

5 mannen aangehouden

Hengelo

Op zondag 17 augustus 2003 omstreeks 00.25 uur bevond zich bij een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een groep personen zich uitdagend gedroegen ten opzichte van een grote groep andere bezoekers. Op een gegeven moment richten enkele jongens uit die groep zich tegen de portiers. Een 19-jarige portier kreeg een vuistslag tegen zijn hoofd van een 19-jarige man uit Hengelo. Toen de politie deze man aanhielden begonnen de andere mannen uit de groep de aanhouding te belemmeren. Portiers hebben op verzoek van de politie geholpen bij de aanhouding. Toch lukte het een 19-jarige jongen de aangehouden 19-jarige jongen uit de handen van de agent te trekken. Beide jongens renden weg maar werden kort daarna door een portier weer vastgepakt. Ondertussen bemoeiden zich nog 3 jongens uit die groep van 17, 23 en 19 jaar uit Hengelo zich met de situatie. Zij probeerden zowel verbaal als fysiek de aanhoudingen van de twee 19-jarige jongens te verhinderen. Uiteindelijk werden de vijf mannen aangehouden. De 23-jarige man lukte het om geboeid uit de politieauto te rennen. Maar de vrijheid was van korte duur want hij werd ingehaald door een agent. De vijf mannen zijn overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden opgesloten. Allen kregen een lokaalverbod voor de horecagelegenheid alwaar de portier werkzaam voor is. De politie onderzoekt de zaak en zal proces-verbaal opmaken.

(bps: 03-108164)

Mishandeling en vernieling

15 jarige jongen zomaar in elkaar geslagen

Almelo

Op zondag 17 augustus 2003 omstreeks 1.10 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een vernielde ruit. Gealarmeerde agenten spraken getuigen en zagen kort daarop twee mannen van 23 jaar uit Almelo en Vriezenveen lopen door de Doelengang. Deze mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een 15-jarige jongen deed aangifte van mishandeling en vernieling van zijn fiets gepleegd door deze mannen. Hij had samen met een vriend achter het duo gelopen toen deze opzettelijk een ruit van een kapsalon vernielden. Daarna werden zij aangesproken en mishandeld door de vernielers. De jongen kreeg klappen in zijn nek en schoppen tegen zijn arm. De jongen laat zich onder doktersbehandeling stellen. De fiets van de 15-jarige jongen werd door één van de mannen door een andere ruit van de kapsalon gegooid. De beide verdachten werden opgesloten. De politie stelt een onderzoek in.
(bps: 03-108165)

Mishandeling

Man aangehouden voor mishandeling

Enschede

Surveillerende agenten zagen dat er plotseling ter hoogte van de kerk op de Oude Markt in Enschede werd gevochten. Bleek dat twee jongens van 17 en 16 jaar uit Enschede waren mishandeld. Door de politie werd even later een 23 jarige man uit Enschede aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Het oog van de 17-jarige jongen was opgezwollen. De jongens komen in de loop van de dag aangifte doen.
(bps: 03-108166)

Mishandeling

Portier mishandeld door klant

Hengelo

Op zondag 17 augustus 2003 omstreeks 2.20 uur kwam er een melding dat er een vechtpartij gande was bij een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein. Een 25-jarige portier was door een 34-jarige man uit Hengelo in zijn zij getrapt. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Hengelo alwaar hij werd opgesloten. De man zal van de horecagelegenheid een lokaalverbod krijgen.

(bps: 03-108195)

Aantasting openbaar gezag

Mannen veroorzaken problemen

Hengelo

Voor de deur van een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo zouden op zondag 16 augustus 2002 omstreeks 3.44 uur personen staan die problemen veroorzaakten. Agenten zagen dat een 19-jarige man uit Borne een andere, onbekend gebleven, man met zijn vuist sloeg. Hierop werd de man aangehouden. Zijn 19-jarige vriend uit Borne wilde de aanhouding belemmeren. Hij werd ook aangehouden en verzette zich hierbij. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en werden opgesloten. Eén van de mannen zit in dienst. De koninklijke Marechaussee wordt over zijn gedrag in kennis gesteld.

(bps: 03-108189)

Belediging

man scheldt agenten uit

Enschede

Op zondag 17 augustus 2003 omstreeks 4.20 uur surveilleerden agenten over de Wennninkgaarde te Enschede. OP een gegeven moment werden zij uitgescholden door een 20 jarige Enschedeër terwijl er meer uitgaanspubliek daar liep. De agenten voelden zich beledigd door de woorden die hij riep en hielden de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-108218)

---- --