Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 15.00 u) Zondag, 17 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen biketeam
Het biketeam van de Maastrichtse politie heeft afgelopen zaterdag en zaterdagavond tijdens toezicht in en rond het Maastrichtse centrum en rond het NS-station in Wijck totaal 8 personen bekeurd wegens in het openbaar urineren (vijf bekeuringen), rijden door het rode verkeerslicht en belediging van politie-agenten (het opsteken van de bekende middelvinger). Twee wildplassers, een man uit Eijsden en een man uit Maastricht werden betrapt toen zij tegen de deur van het politiebureau aan de Parallelweg urineerden waarop de politie hen dan ook meteen aanhield.

Maastricht; op het platte dak
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Franciscus Romanusweg. De politie die snel ter plaatse ging, stelde in de woning een nader onderzoek in. Op een plat dak trof de politie twee mannen aan die er plat op hun buik lagen. Beide verdachten, twee mannen (31 / 39 jr) uit Maastricht werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; toezicht
De politie heeft afgelopen zaterdag en zaterdagavond tijdens toezicht in en rond het Valkenburgse centrum totaal 27 personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren (wildplassen), onzedelijk gedrag langs de openbare weg, het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders, het niet dragen van de autogordel tot het niet handsfree telefoneren tijdens het rijden. Een jongen uit Meerssen werd aangehouden wegens het uiten beledigingen in de richting van politie-agenten. Met een bekeuring op zak werd hij vervolgens overgedragen aan zijn ouderlijke verantwoordelijke. Drie personen werden zondagnacht op het Berkelplein aangehouden toen zij zich verdacht ophielden bij geparkeerde autos. Enkele andere, vermoedelijk daarbij behorende personen maakten zich, vermoedelijk omdat zij de politie in het oog hadden gekregen uit de voeten. De politie die niet uitsluit dat men aldaar trachtte in te breken in geparkeerde autos, heeft de drie verdachten (drie mannen uit Heerlen) overgebracht naar het politiebureau en stelt een nader onderzoek in.

Eijsden; aanranding eerbaarheid
Een 45-jarige vrouw uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding eerbaarheid. Het slachtoffer fietste afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur op het fietspad aan de Kloppenbergweg in Eijsden toen plotseling een man op een ren/racefiets naast haar kwam fietsen die haar vervolgens onzedelijk betastte. Het slachtoffer kwam met haar fiets te val en liep daarbij allerlei schaafwonden op. De onbekende race-fietser is vervolgens weggefietst in de richting Eijsden. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar deze race-fietser in wielrenners-outfit, echter kon hem nergens meer traceren.