Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 15.00 u) Zondag, 17 augustus 2003

District Maastricht

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
Afgelopen zaterdagmiddag betrapte de politie een 46-jarige automobilist uit Keulen (D) toen die met zijn auto met een snelheid van 174 km p/u op de autosnelweg A-76 in Heerlen reed. De politie vorderde het rijbewijs in van de Duitser en maakt proces-verbaal tegen hem op. Ook het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Heerlen vorderde de politie in. De Heerlenaar werd zaterdagavond betrapt toen hij in zijn auto op Nieuw Eyckholt in Heerlen met een snelheid reed van 100 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; brand
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Stadionbaan in Heerlen. Bleek dat er brand was in de kantine van een sportvereniging. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend echter de politie sluit brandstichting niet uit.

Hoensbroek; beroofd
Afgelopen zaterdagnamiddag, omstreeks 17.45 uur vond een gewapende beroving plaats op de Kouvenderstraat in Hoensbroek. Twee onbekende mannen (met integraalhelmen op) bedreigden twee vrouwen, een 24-jarige vrouw uit Puth en haar moeder met een vuistvuurwapen en maakten van een van de vrouwen geld afhandig. Met de buit sprongen beide overvallers achterop twee gereedstaande bromfietsscooters met daarop de bestuurders. Vervolgens reed het viertal weg in de richting van het Gebrookerplein. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de Hoensbroekse politie via telefoon 0900 8844.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht van een 55-jarige automobilist uit Kerkrade, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De politie was de man opgevallen omdat hij in kennelijke staat van alcoholgebruik verkerend bij zijn woning in Kerkrade in de auto was gestapt. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar tussen de 1,6 en 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat iemand poogde in te breken in een woning aan de Caumerstraat in Kerkrade. Daarbij was de verdachte door een bewoner gezien in de achtertuin van een woning aldaar. De politie die snel ter plaatse was heeft op de Caumerstraat een 32-jarige man uit Kerkrade aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.