Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandeling kind (7) Publicatiedatum: 17-08-2003

Een 42-jarige Arnhemmer is vrijdagmiddag in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 7-jarig jongetje uit Arnhem. Het slachtoffer was rond half drie 's middags aan het spelen op een voetbalveldje aan de Kronenburgsingel. Daar verscheen op een gegeven moment de Arnhemmer die zich kennelijk ergerde aan het gedrag van de jongen, waarop hij hem een oorvijg zou hebben gegeven. De jongen kwam daarbij te vallen maar raakte niet noemenswaardig gewond. Nadat hij thuis zijn verhaal deed werd de politie gewaarschuwd, die de Arnhemmer later in zijn woning aanhield. De man is later na verhoor heengezonden met een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De moeder van de jongen deed aangifte van mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - IJsselfeesten redelijk rustig verlopen Publicatiedatum: 17-08-2003

De IJsselfeesten in Dieren zijn volgens de politie redelijk rustig verlopen. In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie rond half een `s nachts ingrijpen bij een opstootje in de Kruisstraat. Daar waren tussen enkele jongeren wat klappen over en weer gevallen. De politie moest er enkele malen aan te pas komen om de rust te herstellen en sommeerde de onruststokers naar huis te gaan. Pas na half drie werd het weer rustig. In 3 gevallen werden bekeuringen uitgedeeld wegens wildplassen. Tegen een 16-jarige Dierenaar werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij een valse naam op had gegeven. Er werden verder geen aanhoudingen verricht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - alcoholcontrole
Publicatiedatum: 17-08-2003

Door het verkeershandhavingsteam is vrijdagavond en -nacht in verband met de zomerfeesten aan de IJssel een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester de Bruinstraat in Dieren. Dit resulteerde in een zestal drankrijders. Bij de overtreders werden promillages gemeten van 0,67 tot 1,36 (overschrijdingen van ruim een tot tweeënhalf maal het wettelijke maximum). Van de bestuurder met het hoogste promillage werd het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft bij de controle van 664 bestuurders blaastesten afgenomen. De controle was van te voren aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o. - snelheidscontroles
Publicatiedatum: 17-08-2003

Bij snelheidscontroles in en om Arnhem zijn afgelopen vrijdag door het verkeershandhavingsteam (VHT) in totaal 268 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde vrijdag tussen half acht 's ochtends tot half twee 's middags op de Koningsweg in Arnhem. Daarbij werden onder ruim 1900 passanten 57 overtredingen geconstateerd. In de middag en avonduren tussen drie en half tien kwamen daar nog eens 148 overtredingen bij. Bij een controle op de Deelenseweg werden gedurende de middag en avonduren 18 hardrijders bekeurd. Daar passeerden in totaal 1050 voertuigen de radar. In Wolfheze controleerde het VHT tussen half acht en half twee. Daar werden 51 overtredingen geconstateerd onder 1840 passanten. De controles waren van te voren aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden