17/8 Maasland

Oss 17-8-2003 -

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, Oss

De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige Ossenaar aangehouden op de Koornstraat in zijn woonplaats. Ook hield de politie daar een 38-jarige plaatsgenoot aan.

De 24-jarige man liep op de Peperstraat/Koornstraat wild met twee knuppels om zich heen te zwaaien. Daarbij sloeg hij ondermeer op een verkeersbord. De 24-jarige verdachte liep recht op een menigte voor een café aan de Peperstraat af. Ondanks meerdere bevelen van de gewaarschuwde politie de knuppels te laten vallen, bleef hij op de menigte af komen. Eén van de agenten zag zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken ter bescherming van zichzelf en de omstanders. De verdachte gooide daarop één van de knuppels in de richting van de agenten. Die konden maar net opzij springen. Vervolgens hebben zij hem aan kunnen houden en geboeid afgevoerd naar het bureau.

De 38-jarige Ossenaar wilde verhaal halen bij de zojuist aangehouden verdachte. Agenten gaven de Ossenaar meerdere malen aan dat hij zich terug moest trekken. Dit weigerde hij echter. Daarop werd ook hij aangehouden inzake niet voldoen aan bevel of vordering. De man verzette zich hevig. Agenten moesten de wapenstok enkele malen hanteren om het verzet van de man te stoppen. Ook hij is in de boeien afgevoerd naar het bureau.

MAN HEEFT NOG BOETES OPENSTAAN, Oss

Tijdens een surveillance aan het Kardinaal de Jongplein in Oss controleerde de politie een man die in het park op een bankje zat. De man, een 20-jarige Ossenaar, bleek nog 663,61 aan boetes open te hebben staan. De man kon de boete niet betalen en werd ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Oss

De politie heeft zaterdagmiddag twee inwoners van Oss, 41 en 48 jaar oud, aangehouden aan de Walstraat in Oss. Medewerkers betrapte beide verdachten toen zij kleding wegnamen uit de winkel zonder te betalen. De man werd staande gehouden en overgedragen an de politie. De 41-jarige vrouw rende weg. Zij kon later in haar woning aangehouden worden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTO BRAND UIT, Heeswijk Dinther

Op een bedrijventerrein aan de Meerstraat in Heeswijk Dinther is zondagmorgen een bedrijfsauto uitgebrand. Men heeft vermoedelijk geprobeerd de auto te stelen. Ook een naast de auto geparkeerde aanhangwagen liep schade op.

DIEFSTAL VANAF BEDRIJVENTERREIN, Oss

Onbekenden hebben zaterdag een inbraak gepleegd op een bedrijventerrein aan de Vorstengrafdonk in Oss. Met een heftruck hebben ze de hekwerken rondom het terrein vernield en zagen zo de kans het terrein op te komen. Daar heeft men diverse containers opengebroken. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend.