Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-08-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 15.00 u) Zondag, 17 augustus 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Markt in Sittard betrapte afgelopen zaterdagmiddag een 41-jarige man uit Sittard bij diefstal van allerlei dvds, totaal zon dertien dvds ter waarde van totaal ongeveer 65 Euro. De gewaarschuwde politie heeft de gestolen dvds in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Sittard-Geleen;
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Odasingel in Sittard van een 52-jarige automobilist uit Sittard bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardenaar tussen de 1,6 en 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De hoge snelheid van een 43-jarige automobilist uit Holtum trok afgelopen nacht op de autosnelweg A-2 de aandacht van de politie. Bleek dat ook deze automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau; tussen de 1,2 en 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Uiteraard kregel beide verdachten ook een rijverbod opgelegd.