Politie Zaanstreek-waterland

16:39 15-AUG-03
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Verkeerscontrole

Tijdens een controle van 1oe uur werden 18 bestuurders bekeurd die op de Beatrixbrug het inrijverbod negeerden.

21:35 15-AUG-03
loc.: PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Bromfietscontrole

Tussen 19:00 uur en 21:00 uur werden twintig bromfietsers gecontroleerd.
Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven terzake:
overschrijding van de constructiesnelheid (10)
het rijden zonder helm (5)
het rijden in het voetgangersgebied (3)
Controle bleek een groot succes en zal een structureel karakter krijgen de komende weken.

23:13 15-AUG-03
loc.: LANDSMEER, HERCULESWEG

Rijbewijs kwijt

Een 37-jarige man uit Den Ilp moest zijn rijbewijs inleveren, nadat hij bij een controle teveel gedronken bleek te hebben. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 665 ugl. Ook een proces-verbaal en een rijverbod vielen hem ten deel.

00:12 16-AUG-03
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Gewonde bij vechtpartij

Mekding van een grote vechtpartij ter hoogte van het Wapen van Assendelft.
Met meerdere eenheden een onderzoek ingesteld. Er waren veel personen die door drankgebruik zeer agressief waren. Achter op het terrein een 14-jarige jongen uit Zaandam aangetroffen. Hij zou door diverse mannen/vrouwen zijn mishandeld. Met onbekend letsel is hij per ambulance overgebracht naar het ZMC De Heel. Door getuigen werd een 17-jarige man uit Assendelft aangewezen als verdachte. Deze vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Het plein voor het Wapen daarna 'schoongeveegd'. Het bleef nog geruime tijd onrustig.

00:45 16-AUG-03
loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Rijbewijs kwijt

Een 39-jarige man uit Assendelft werd aangehouden omdat hij met teveel drank opreed. Na aanhouding blies hij aan het bureau 720 ugl. Naast een proces-verbaal en een rijverbod moest de man zijn rijbewijs inleveren.

07:25 16-AUG-03
loc.: VOLENDAM, VAL VAN URK
Rijbewijs kwijt
Een 26-jarige man uit Volendam reed over de Val van Urk en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam tegen een lantaarnplaat tot stilstand. Hij werd aangehouden nadat bij controle bleek dat hij teveel had gedronken. Aan het bureau blies hij 805 ugl. Gevolg: een proces-verbaal, een rijverbod en het rijbewijs werd ingevorderd.

12:32 16-AUG-03
loc.: WORMERVEER, PIET KUIPERLAAN
Man gewond na ontploffing spuitbus
Een 61-jarige man uit Heemskerk was in de jachthaven van ZZV bezig met het schoonmaken van de motor van zijn kajuitboot. Hij maakte gebruik van een spuitbus met reinigingsmiddel om de motor van restanten olie te ontdoen. Op een gegeven moment volgde er een explosie (de motor was uit en koud) en er brak een klein brandje uit. De vlammen raakten de man. Hij heeft eerst nog de brand geblust en is toen het water in gesprongen. Even later is hij door anderen op het droge gebracht en verder met leidingwater gekoeld.
De man had meerdere brandwonden aan handen, armen, gezicht en bovenlichaam.
Artsen van de aanwezige traumaheli hebben de man behandeld en vervolgens is hij per ambulance overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

16:41 16-AUG-03
loc.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Aanhouding autokrakers

Een getuige zag dat een man op een parkeerterrein aan een auto rommelde. Toen hij de man aansprak zei deze een tennisbal te zoeken. Hierna sprong de man in een auto en reed weg. De getuige zag dat het slot van de geparkeerde auto geforceerd was. Later werd door de politie bij de auto een schroevendraaier aangetroffen. Door rapp's werd de auto met verdachten rijdend aangetroffen op de Haal te Oostzaan. Auto tussen Purmerland en Weidevenne aan de kant gezet en inzittenden (3) aangehouden. De verdachte die aan de auto had gerommeld was een 25-jarige man uit Amsterdam. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Ook een 20-jarige vrouw werd in verzekering gesteld. De derde verdachte, een 15-jarige Amsterdammer, werd na verhoor heengezonden.

16:46 16-AUG-03
loc.: ZAANDAM, POELENBURG

Diefstal uit woning

Tussen 13:00 uur en 16:00 uur werd ingebroken in de woning. Onbekenden hadden de voordeur opengebroken. De woning werd doorzocht en men nam geld, sieraden en twee laptops weg.

18:37 16-AUG-03
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Gewond na ongeval met fiets

Een 64-jarige man uit Purmerend reed over het fietspad in de richting van Krommenie. Een 27-jarige man uit Krommenie reed op zijn fiets in dezelfde richting en wilde de man inhalen. Door een onverwachte windvlaag kwam de man in aanrijding met de Purmerender. Deze kwam ten val en liep been- en rugletsel op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ZMC De Heel.

22:20 16-AUG-03
loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

Aanhouding na belediging

Rapp's stonden ter hoogte van Het Gat van Nederland en zagen dat een 16-jarige jongen uit Volendam in het café voor het raam zijn broek liet zakken en vervolgens zijn blote billen aan rapp's liet zien. Hierop zijn rapp's het café binnengegaan en hebben verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau aan de Zeestraat. Proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en een verklaring opgenomen.
Ouders van verdachte in kennis gesteld en deze hebben hem opgehaald. Zij waren niet blij met het gedrag van hun zoon.

00:12 17-AUG-03
loc.: OOSTZAAN, DE HAAL

Gewond na val door glas

Was een 73-jarige vrouw met haar arm door een ruit in haar woning gevallen. Gevolg hiervan was een hevige bloeding aan haar onderarm. Gezien de hoeveelheid bloed leek het in eerste instantie te gaan om een slagaderlijke bloeding. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam gebracht.

02:15 17-AUG-03
loc.: VOLENDAM, SPOORBUURT

Aanhouding na gooien van fles ammoniak naar politie

Tijdens het horecatoezicht stonden rapp's voor bureau Zeestraat. Op een gegeven moment werd vanuit de richting van de Spoorbuurt een glazen projectiel gegooid in de richting van rapp's. Het projectiel sloeg kapot op de weg Door een van de rapp's werd gezien dat een tweetal personen wegrenden in de richting van een onbewoond pand aan de Spoorbuurt.
In het pand werden negen jongeren aangetroffen. Bij nader onderzoek bleken de twee verdachten zich te hebben verstopt achter een douchegordijn in de badcel. Beide verdachten (19 en 26 jaar uit Volendam) aangehouden.
De 19-jarige bekende de fles (gevuld met ammoniak) te hebben gegooid. Hij werd in verzekering gesteld. De ander werd na verhoor heengezonden.

03:17 17-AUG-03
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhouding na lopen over auto

Twee verdachten (17 en 20 jaar uit Purmerend) werden aangehouden nadat zij op de Koemarkt over een auto hadden gelopen waardoor schade is ontstaan. Beiden waren onder invloed en in een baldadige bui. Beide zullen de schade vergoeden.

03:51 17-AUG-03
loc.: PURMEREND, HERIKKRUID

Bewoners geëvacueerd na brand

Was een brand in een complex waar tien aanleunwoningen in zijn gevestigd. Allen op begane grond en grotendeels (zo bleek later) met elkaar verbonden via een gang. Diverse woningen stonden vol met rook. Derhalve onmiddellijk gestart met evacuatie. Enkele bejaarden moesten worden wakker gemaakt en sliepen dus in de rook. De rook verplaatste zich via de gang naar diverse woningen.
Bewoners zijn opgevangen door een bewoner van het Herikkruid die zijn woning beschikbaar stelde en de opgevangen mensen van koffie voorzag.
Brandweer heeft de brand geblust.
Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Waarschijnlijk zijn er twee vuilcontainers in het complex in brand gestoken.
Ambulancepersoneel heeft bewoners onderzocht en gezond verklaard. Slachtofferhulp en stichting Salvage ter plaatse laten komen. Drie woningen werden later door de brandweer vrijgegeven en daarvan konden de bewoners weer terugkeren.
Zeven woningen werden door Salvage onbewoonbaar verklaard. Bewoners van die woningen werden elders ondergebracht.
Uitgebreid buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd.

04:34 17-AUG-03
loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Aanhouding na mishandeling

Een 32-jarige man uit Zaandam werd aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid een vrouw had geslagen. Hierna werd hij uit de zaak gezet. Hij verklaarde later geslagen te hebben omdat de vrouw (23 jaar uit Wormerveer) hem met een glas in het gezicht zou hebben geslagen.
Verdachte ingesloten en in de ochtend na verhoor weer heengezonden.

---- --