Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, verdachte fietsendieven aangehouden
Publicatiedatum: 17-08-2003

Dankzij een alerte getuigen heeft de politie vrijdagmiddag twee verdachten van fietsdiefstal kunnen aanhouden op de Griftdijk in Oosterhout. De beide verdachten, een 33-jarige Nijmegenaar en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden rond kwart voor drie betrapt door een getuige toen ze vanaf het NS-station aan de Aamsestraat in Elst twee fietsen stalen. Volgens de getuige waren ze er mee weggefietst richting Stationsstraat. Na een zoekactie van de politie, in samenwerking met de getuige, werden beide verdachten op de Griftdijk rijdend aangetroffen en aangehouden. De beide bezitters van de fietsen konden weer met hun eigendom herenigd worden nadat ze aangifte hadden gedaan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, beschonken man aangehouden na vernieling Publicatiedatum: 17-08-2003

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Weilburglaan in zijn woonplaats een 21-jarige man uit Zevenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Een getuige zag die nacht omstreeks twee uur dat de auto vernield werd en waarschuwde de politie. Die trof de verdachte Zevenaarder in kennelijk dronken staat aan, waarna hij werd aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zal nader worden verhoord. Aan de auto bleken diverse deuken en krassen te zijn toegebracht. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, Zevenaarder bekeurd voor rijden onder invloed Publicatiedatum: 17-08-2003

Tegen een 29-jarige man uit Zevenaar is in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De zaak kwam aan het licht na een melding van een aanrijding op de Berghallee, waar ondermeer een electriciteitskast kapot gereden zou zijn. Agenten troffen de auto en nog een inzittende aan, die verklaarde dat de bestuurder onderweg naar huis was om gereedschap op te halen. Als gevolg van de aanrijding had de auto een lekke band opgelopen die men wilde verwisselen. De verdachte Zevenaarder werd bij zijn woning aangetroffen en aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol met een promillage van 1,09 (ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid). De man is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, alcoholcontrole
Publicatiedatum: 17-08-2003

Bij een alcoholcontrole op de Doesburgseweg in Zevenaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 172 blaastesten uitgevoerd. De controle leverde drie bestuurders op die met drank op achter het stuur zaten. Twee van hen kregen een proces-verbaal in verband met gemeten promillages van 0,76 en 1,79 (overschrijdingen van ruim een tot drieënhalf maal het wettelijke maximum). En derde, een 40-jarige man uit Westervoort, werd aangehouden omdat hij zich recalcitrant opstelde naar de agenten en hen uitschold. De man weigerde de analyse uit te voeren, waarop zijn rijbewijs ook werd ingevorderd. De controle was van te voren aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, jongen (15) afgeperst
Publicatiedatum: 17-08-2003

Onbekenden hebben vrijdagavond op de Scheisprong in Westervoort met geweld de fiets van een 15-jarige jongen uit de plaats afhandig gemaakt. Het slachtoffer werd even voor middernacht rijdend op zijn fiets staande gehouden door een groepje van 5 a 6 jongens, die geld en de mobiele telefoon van de jongen opeisten. De jongen antwoordde echter geen geld bij zich te hebben, waarop hij enkele klappen moest incasseren. Een ander uit de groep wist de telefoon uit handen van de jongen te trekken. Vervolgens werd hem zijn fiets afhandig gemaakt, waarna even later een van de jongens de telefoon weer aan het slachtoffer teruggaf. Van de groep jongeren wist het slachtoffer slechts te vertellen dat het allen jongeren waren met een getint uiterlijk, in de leeftijd van 16 a 17 jaar. Het slachtoffer had geen noemenswaardige verwondingen opgelopen en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.
De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan hiervoor terecht op 0900-8844 of in het politiebureau aan de Rijksweg in Duiven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - man aangehouden na doorrijden na ongeval Publicatiedatum: 17-08-2003

Een 60-jarige man uit Westervoort is vrijdagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van het doorrijden na een verkeersongeval, waar hij bij betrokken was, op de Vos de Waelstraat in zijn woonplaats. De Westervoorter zou een geparkeerde auto hebben aangereden nadat hij op weg naar huis was na cafébezoek. Getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. Die troffen de man thuis aan onder invloed van alcohol, waarna hij werd aangehouden. De man bleek ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben na eerder te zijn betrapt op het rijden onder invloed. De Westervoorter werd onderworpen aan een ademanalyse die resulteerde in een waarde van ongeveer 2,76 promille, ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid. De man is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van een ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden