Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 17/08

Bergen op Zoom 17 augustus 2003

Motorrijder verongelukt

Roosendaal:

Een motorrijder is zondagmiddag omstreeks 13.15 uur verongelukt op de Gastelseweg in Roosendaal. De man reed op de Gastelseweg komende vanuit de richting van de A17 en rijdende richting Roosendaal. Ter hoogte van het Office-center stond een personenauto met aanhangwagen in de richting van de snelweg A17. De bestuurder van die auto maakte vervolgens een manouvre naar links en zag daarbij vermoedelijk de motorrijder over het hoofd. Die kon de personenauto niet meer ontwijken. De motorrijder, waarvan de identiteit op dit moment nog niet bekend is, is ter plaatse overleden. De unit Forensich Technische Onderzoek stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het ongeval.

Noot: Als de identiteit van het slachtoffer bekend is zal later vandaag een aanvullend persbericht op de internetsite: www.politiemwb.nl worden geplaatst.

Golf van inbraken en vernielingen

Bergen op Zoom:

Zaterdagnacht heeft in Bergen op Zoom een ware golf aan inbraken en vernielingen plaatsgevonden. In een parkeergarage aan de Zuidwestsingel werd bij een 17-tal autos ruiten ingeslagen. Uit een aantal autos zijn vervolgens goederen weggenomen, waaronder een aantal autoradio-/CD-spelers.

In diezelfde omgeving werd ingebroken in een tiental schuurtjes. Op dit moment is nog niet bekend of daar goederen zijn gestolen. De dader(s) is de garage binnengekomen door een deel van het hekwerk om te buigen.

Tevens zijn er zaterdagnacht een groot aantal brandjes gesticht in de de Witstraat, Augustalaan, Antwerpsestraatweg en Emmaplein in Bergen op Zoom. Dit vond plaats tussen werden tussen 02.30 en 05.00 uur. De brandjes vonden plaats in containers. Op de Antwerpsestraat werd tevens een houtopslag en een aantal verfblikken in brand gestoken.

Door deze branden ontstonden gevaarlijke situaties, aangezien de brandhaarden direct tegen of naast woningen plaatsvonden. Gelukkig kon de brandweer door kordaat optreden erger voorkomen. Door oplettende getuigen zijn een tweetal mannen gesignaleerd in de omgeving van de branden.

Het betreft 2 mannen van rond de 20 jaar met kort donker haar.

De bijrijder droeg een lichtkleurig shirt met lange mouw.

Ze reden op een scootermodel brommer met gele stickers op de kunstof voorkap. De scooter was voorzien van een witkleurig achterlicht. Beide mannen reden zonder helm.

Rijden onder invloed

Halsteren:

De politie trof zaterdagnacht op de Schansbaan een 45-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aan. De man was rijdend in zijn auto gesignaleerd. Bij controle bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Man bijt stuk uit oor

Bergen op Zoom:

Een 26-jarige inwoner uit Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer had op vrijdag 15 augustus een inwoner uit Bergen op Zoom in de auto toen zij onenigheid kregen. De verdachte zou op dat moment onder invloed zijn geweest van alcohol en verdovende middelen. Tijdens de autorit sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht en bedreigde de man. Vervolgens beet de verdachte een stuk van het oor van het slachtoffer af. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man met mes gestoken

Bergen op Zoom:

Vrijdagnacht omstreeks 03:00 uur is een 16-jarige inwoner uit Oud Gastel een aantal malen met een mes gestoken. Het feit vond plaats aan de Weststraat in Bergen op Zoom. Het slachtoffer werd geraakt in borst en bovenarm. De verwondingen zijn vervolgens in het ziekenhuis gehecht. De dader, een 18-jarige inwoner uit Hoogvliet, heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Hij is aangehouden en inverzekeringgesteld.De zaak is in onderzoek.

Vernieling woonkamerruit

Bergen op Zoom:

Op zaterdagnacht omstreeks 04:20 uur schrok een bewoner van de Schiethoek wakker doordat een groep jongeren veel lawaai maakte. Tegelijkertijd hoorde hij dat zijn woonkamerruit werd ingegooid. De daders hebben het vervolgens op een lopen gezet. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Reeks vernielingen aan woningen

Hoogerheide:

Vrijdagnacht is in de Pastoor van Roesselstraat in Hoogerheide een spoor van vernielingen getrokken. Bij een woning werd gepoogd brand te stichten in de duiventil. Van een andere woning werd de zonnewering in de brandgestoken. Ook werd een personenauto in de straat vernield en er werden diverse tuinen betreden waarbij aardewerk potten sneuvelden. Vervolgens werden de aardewerkpotten door een ruit gegooid. De politie heeft een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben zich te melden.

Winkeldiefstal

Hoogerheide:

Zaterdag werd een winkeldiefstal gepleegd door een strafrechtelijk minderjarige bij Albert Heijn aan de Huijbergseweg. Er werd voor 28,68 Euro weggenomen.

De goederen zijn teruggegeven. De minderjarige krijgt een straf middels Buro-Halt.

Inbraak in school

Rucphen:

Zaterdagnacht is er ingebroken op het Munikenheidecollege aan de Bosheidestraat. Uit de school werd een computer ontvreemd.

Winkeldiefstal

Roosendaal:

Vrijdagavond is een 18 jarige man afkomstig uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal bij een groot warenhuis. Hij had voor een bedrag van 229 Euro aan kleding gestolen. De man is aangehouden en kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Inbraak bedrijf

Roosendaal:

Zaterdagnacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Westelijke Havendijk. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Getuigen hadden gezien dat de daders na de inbraak weggereden zijn in een kleine rode auto. Later die nacht zag de politie tijdens zijn patrouille een tweetal mannen rijden die voldeden aan het signalement dat door de getuigen was opgegeven. De politie heeft de twee mannen aangehouden op verdenking van de inbraak. Ze zijn inverzekeringgesteld.

Inbraak in personenauto

Roosendaal:

Vrijdagnacht werd er ingebroken in een personenauto op de Moerasberg. Uit de auto is een tas met golfartikelen en een kostuum weggenomen. De dader(s) kon in de auto geraken door de ruit van het linker voorportier in te slaan.

Bron: Nicolette Bovenhorst