Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-08-2003
Berichten zondag
Drk Neef, 06 - 51 557 950

Kind onder auto
HAVELTE - Op de kruising van de Slagdijk met de Linthorst Homanlaan in Havelte kwam zaterdagmorgen een 9 jr. meisje uit die plaats onder een auto. Ze wilde op haar fiets de weg oversteken, net op het moment dat een auto op de kruising afsloeg. Door deze afslaande auto zag een andere automobilist, een 34 jr. man uit Diever het meisje te laat en reed haar aan. Ze is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Fietster aangereden
COEVORDEN - Op het Van Heutszpark in Coevorden is zaterdagavond een 73 jr. fietster uit die plaats aangereden. De vrouw is met been letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. De vrouw fietste daar met haar man. Ze werd aangereden door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 19 jr. plaatsgenoot. Deze was net vanaf de Van Heutszsingel het Van Heutszpark opgereden en reed onvoldoende rechts van de weg.

Motorrijdster gevallen
UBBENA - Een 42 jr. vrouw uit Oude Pekela raakte zaterdagmorgen gewond doordat ze op de Asserstraat in Ubbena met haar motor kwam te vallen. Ze nam een bocht iets te ruim en kwam net in aanraking met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 43 jr. man uit Bovensmilde. De motorrijdster raakte uit balans en kwam te vallen. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Alcohol in het verkeer
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een alcoholcontrole op de Reggersweg in Meppel. Van de 30 gecontroleerde automobilisten hadden twee gedronken. Eén bleef net onder de toegestane limiet van 0,5 promille en kwam er af met een waarschuwing. Van een 59 jr. man uit Uffelte werd een bloedproef genomen omdat het niet lukte om een goede ademanalyse af te nemen. De uitslag van de bloedproef zal over enkele weken bekend zijn.

EELDERWOLDE - Op de Groningerweg in Eelderwolde hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 30 jr. man uit Groningen aan die met een alcoholpromillage van 0,6 een auto bestuurde.

Bromfietsen gestolen
HOOGEVEEN - Terwijl een 17 jr. jongen op de sportvelden aan de Sportveldenweg in zijn woonplaats Hoogeveen even naar het voetballen keek, werd zaterdag tussen 15.00 en 15.20 uur zijn bromfiets gestolen. Het betreft een blauwe Peugeot.

ASSEN - Uit een schuur bij een woning aan de Batingestraat in Assen is zaterdagavond een snorfiets gestolen. Terwijl de eigenaresse en de bewoonster in de woonkamer zaten, braken twee mannen de schuurdeur open en namen de afgesloten snorfiets mee. De bewoonster zag nog net de twee onbekende mannen wegrijden op de snorfiets.

Zeldzame hond gestolen
RHEE - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden vanaf het omheinde erf van een woning aan de Messchenweg in Rhee een zeldzame hond van het ras Grote Zwitserse Sennenhond gestolen. In Nederland zijn er circa 200 tot 300 honden van dit ras. De hond, een 5 jr. reu met de naam Enzo, is zwart/bruin/wit gekleurd, heeft een schofthoogte van ongeveer 70 cm en weegt zo`n 65 kg. In geld bedraagt de waarde ongeveer 1500 euro. De emotionele waarde is niet in geld uit te drukken.
Zaterdagmorgen ontdekten de eigenaars dat de hond verdwenen was. Het dier liep met een eenjarige teef vrij rond op het afgesloten erf. De teef werd niet meegenomen. Uit nader onderzoek bleek dat de dief of dieven deze teef waarschijnlijk iets eetbaars hebben gegeven met een verdovend of kalmerend middel er in. Omwonenden hebben vrijdag in de omgeving een grijze personenauto gezien waarvan de inzittende zich verdacht gedroegen.

Vandalen
BEILEN - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Markt in Beilen een 17 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen had een bierglas kapot gegooid op een auto. Na verhoord te zijn is het met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

TYNAARLO - Ook op de Vriezerweg in Tynaarlo werd in de nacht van zaterdag op zondag een bierglas tegen een auto gegooid. De dader, een 20 jr. inwoner van Hoogezand werd op aanwijzing van getuigen aangehouden. Na verhoor werd hij met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN - Op het Nicolaas Beetsplein in Hoogeveen vernielden in de nacht van zaterdag op zondag een drietal de terrasafscheiding van een winkel. Een getuige belde de politie en de drie vandalen van 20, 30 en 32 jr. en afkomstig uit Hoogeveen en Emmen werden aangehouden. Met een dagvaarding werden ze in vrijheid gesteld.

Mishandeld
ASSEN - Een 15 jr. meisje uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag in een discobus mishandeld. De chauffeur van de bus reed direct naar een politieauto en de dader, een 18 jr. plaatsgenoot van het meisje werd aangehouden. De jongen is zondagmorgen na verhoord te zijn door zijn vader afgehaald van het politiebureau.

Woningbrand
ELIM - Zaterdagmiddag brak er brand uit in een kamer op de bovenverdieping van een woning aan de Prieswijk in Elim. De 73 jr. bewoonster bleef ongedeerd. De brandweer van Hardenberg/De Krim en Hoogeveen kwamen ter plaatse en hadden de brand snel onder controle. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een technische oorzaak en kon deze zich snel uitbreiden door het vele papierwerk dat op de bewuste kamer aanwezig was. De brand werd door buren ontdekt. Zij waarschuwden de bewoonster die net op dat moment via de traplift in haar woning onderweg was naar de bovenverdieping. Op datzelfde moment viel de stroom uit door de brand. De vrouw liet zich van de trap naar beneden glijden en werd door de buren naar buiten geholpen. Een deel van de bovenverdieping en de zolder brandden uit. Verder ontstond er rook- en waterschade. Ook ontstond er schade aan de aangebouwde woning.

Discotheek gesloten
ROLDE - De politie assisteerde in de nacht van zaterdag op zondag medewerkers van de Keuringsdienst van waren bij het sluiten van een discotheek aan de Hoofdstraat in Rolde. Door de mensen van de Keuringsdienst was vastgesteld dat er veel jeugdige bezoekers waren en dat er zwak- en sterk alcoholische drank werd geschonken aan jongeren beneden de 16 jr. Ook was er geen toegangscontrole. Hun bevindingen waren zodanig dat zij overgingen tot sluiting van de discotheek waarbij de politie hen assisteerde.
Bij het `leeglopen` van de disco reageerde een 18 jr. jongen uit Makkinga zijn frustraties af door een agent uit te schelden. Hij werd aangehouden en mocht na verhoord te zijn met een dagvaarding naar huis. Een 16 jr. jongen uit Assen werd aangehouden omdat hij een 20 jr. jongeman uit Rolde sloeg. Dit ook voor de ogen van agenten waarop aanhouding volgde. Hij werd verhoord en met een proces-verbaal op zak is hij in de loop van de nacht in vrijheid gesteld.