Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 17/08

District Breda, zondag 17 augustus 2003

Aanrijding met dodelijke afloop

Klundert:

Een 30-jarige inwoner uit Klundert is zondagochtend omstreeks 06.30 uur verongelukt op de Provinciale weg in Klundert. Het slachtoffer reed vanuit de richting Zevenbergen in de richting van Klundert. Door nog onbekende oorzaak is de man met zijn auto tegen een boom aangereden, waarna zijn auto op zijn kop in de sloot belandde. Het slachtoffer was vanuit zijn werk op weg naar huis. De man is vermoedelijk direct overleden. De unit Forensisch Technisch onderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Motorrijder ten val

Fijnaart:

Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A59 gemeente Fijnaart. Een 37-jarige motorrijder reed over de A59 komende uit de richting Fijnaart en stuurde de bocht in om de A29 richting Dinteloord op te rijden. De motorrijder raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Het bleef gelukkig bij materiële schade.

Inbraak woning

Noordhoek:

Tijdens de vakantie is er in een woning aan Het Weeltje ingebroken. De inbraak is vrijdagavond ontdekt. De dader(s) is binnengekomen via een raam aan de voorzijde van de woning. Door een gat te boren bij de sluiting van het raam kon deze worden geopend. Het is nog niet bekend wat er is ontvreemd.

Aanrijding door klapband

Standdaarbuiten:

Op de snelweg A17 heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van de auto reed over de A17 vanuit de richting Roosendaal. Doordat de auto een klapband kreeg verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen de middenvangrail. Vervolgens kwam hij op de rechterrijstrook tot stilstand. Een bestuurder die achter deze auto reed kreeg de schrik van zijn leven en kon nog net op tijd remmen en naar rechts uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Door deze manouvre belandde deze bestuurder met zgijn auto op de parallelweg en kon zijn weg hierna vervolgen.

Autobestuurder mishandelt 03-175963

Klundert:

Een 22-jarige inwoner uit Klundert is vrijdagnacht mishandeld door een nog onbekende medeweggebruiker. Het slachtoffer reed over de Provinciale weg toen hij werd ingehaald door een voor hem onbekend persoon. De bestuurder van deze auto bleef hem volgen totdat het slachtoffer zijn woning had bereikt. De verdachte is vervolgens uit zijn auto gestapt en heeft het portier van de auto van het slachtoffer opengetrokken. De 22-jarige man werd hierna geslagen en geschopt. Na dit incident is de verdachte weggereden. Het is nog onbekend wat de reden is geweest van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Kledingcontainer in brand

Willemstad:

Een kledingcontainer heeft vrijdagnacht in brand gestaan. Op de Achterstraat in

Willemstad stond de container geplaatst met hierin een grote hoeveelheid kleding. Door

oplettendheid van omwonenden kon erger worden voorkomen. Zij hebben er namelijk

voor gezorgd dat de container werd verplaatst zodat de brand niet naar een aldaar

gelegen woning kon overslaan. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand is

ontstaan is niet bekend.

Inbraak bedrijfsauto

Zevenbergen:

Vrijdag ontdekte de eigenaar van een bedrijfsauto dat er was ingebroken. De auto stond

geparkeerd aan de Hazeldonkse Zandweg te Zevenbergen. De dader heeft een ruitje

ingeslagen en daarna het navigatiesysteem en de tachograaf ontvreemd.

Eenzijdig ongeval met gewonde

Zevenbergen:

Een 43-jarige inwoonster uit Zevenbergen is vrijdagavond gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de Provinciale weg. Na het passeren van de rotonde Keizersweerd raakte zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierop reed zij tegen een boom aan en kwam een aantal meter verder tot stilstand. De vrouw is met een gebroken been afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dronken autobestuurder rijdt in de sloot

Willemstad:

Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat er in een bocht aan de Malthaweg in Willemstad een auto in de sloot zou liggen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de auto een schrikhek had geramd en in de sloot terecht was gekomen. Bij controle bleek dat de bestuurder van de auto teveel gedronken had. De man is Hierop is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het afnemen van een ademtest kreeg hij een rijverbod van 4 uur en is daarna in vrijheid gesteld. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie houdt man aan voor rijden tijdens een ontzegging

Breda:

Een 23-jarige inwoner uit Breda is het afgelopen weekend door de politie aangehouden. De man reed tijdens een rijontzegging. Aangezien de politie hem al drie keer eerder had aangehouden moet de man zich later voor de rechter verantwoorden. De politie trof de man dit keer rijdend in zijn auto aan op de W. de Bruynstraat.

Meisje aangerand in Abdijstraat

Breda:

Een 10-jarig meisje is vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur onzedelijk betast door een nog onbekende man. Het meisje stond op het hondenuitlaatterrein op de Abdijstraat toen een man op haar af kwam lopen. De man, blank met een lengte rond de 1.80 lang en tussen de 25 en 35 jaar oud greep vervolgens twee maal naar de billen van het meisje.

De man was voorzien van een kleine snor en had en wit t-shirt en witte korte broek aan. De man droeg een blauwe pet en verplaatste zichzelf op een damesfiets met achterop een plastic tas. De man is weggereden in de richting van het Kijsveld nadat het meisje het op een schreeuwen had gezet en hard weg was gerend.

Overval drogist

Breda:

Net na de opening op zaterdagochtend is een drogist aan de Epelenberg overvallen. Een negroïde man kwam de drogist ingelopen met in zijn hand een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man bedreigde de winkelbediende met het wapen en vroeg om geld. De man is uiteindelijk met een gering geldbedrag de winkel uitgerend. Door de politie is een buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld. Nader onderzoek volgt.

Gezochte man door politie aangehouden

Zundert:

Een 18-jarige inwoner uit Zundert is zaterdag door de politie aangehouden als verdachte van een poging tot doodslag op 6 augustus jl. in Etten-leur. Een 45-jarige inwoner uit Etten-leur werd die dag opzettelijk van zijn fiets gereden. Nader onderzoek door de politie volgt.

Drukke uitgaansnacht

Breda:

Zaterdagnacht is een onrustige nacht geweest in het centrum van Breda. Er vonden diverse opstootjes plaats waarbij de politie moest optreden. Er zijn geen aanhouding verricht.

Een 16-jarige inwoner uit Teteringen is zaterdagnacht mishandeld door een groep van 20 jongeren. Nadat zij in het centrum van Breda onenigheid kregen ging ieder zijns weegs. Toen het slachtoffer even later naar huis fietste met een aantal jongeren kwam de groep van 20 jongeren naast hen fietsen. Een nog onbekend persoon sloeg vervolgens met een honkbalknuppel tegen het hoofd van het slachtoffer. Die moest zich onder doktersbehandeling laten stellen en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Harley Davidson-dag rustig

Breda:

De Harley Davidson-dag in Breda verloopt dit jaar zeer rustig. Waren er vorig jaar nog een aantal diefstallen van motoren, dit jaar is daar nog geen sprake van. En ook de sfeer is prima.

Bron: Nicolette Bovenhorst