17/8 Den Bosch

's-Hertogenbosch 17-8-2003 -

District Den Bosch

GEWAPENDE OVERVAL OP SUPERMARKT IN VLIJMEN

Een supermarkt aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen is zaterdagmiddag overvallen. Daarbij is een onbekende hoeveelheid geld buit gemaakt.

Omstreeks 17.40 uur drongen twee mannen met vuurwapens de supermarkt binnen. Zij bedreigden het personeel en dwongen hen geld te geven. Vervolgens zijn de mannen de supermarkt uitgerend en met een auto die op de Beatrixlaan stond, weggereden in de richting van de Nassaulaan. Een getuige heeft vervolgens gezien dat de mannen op de Parallelweg in Vlijmen in een andere gereedstaande auto stapten. In de auto zat vermoedelijk een derde dader.

De overvallers droegen donkere kleding en ze hadden hun hoofd bedekt met een nylon kous. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

JONGEN BETRAPT BIJ HET STELEN VAN DRANK, s-Hertogenbosch

De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige Bosschenaar aangehouden aan de Parade in zijn woonplaats. Een beveiligingsmedewerker had de jongen op heterdaad betrapt toen hij uit een tent op het terrein van Festival Boulevard drie flessen drank had weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft zaterdagnacht twee Bosschenaren, 16 en 17 jaar oud, aangehouden aan De Bossche Pad in hun woonplaats. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling van twee inwoners van Rosmalen, 22 en 23 jaar oud en een 18-jarige inwoonster van Baarle-Nassau. Het drietal fietste van een avond stappen naar huis, toen een van de verdachte zonder aanleiding tegen de fiets van een van de slachtoffers trapte. Daardoor kwamen de 22-jarige Rosmalenaar en de vrouw uit Baarle-Nassau ten val. Vervolgens werd de 23-jarige Rosmalenaar, die inmiddels gestopt was om te kijken hoe het met de andere twee ging, geslagen. Hij viel op de grond en verloor even zijn bewustzijn. De 23-jarige Rosmalenaar is overgebracht naar het zienkenhuis. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachten op De Bossche Pad aanhouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch/Vlijmen

Een 28-jarige automobilist uit Geldermalsen werd zaterdagnacht op de Pastoor de Kroonstraat betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.


---

Een 56-jarige Rosmalenaar werd zaterdagnacht op de Zuidwal in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


---

Op de Zuidwal viel zaterdagnacht ook een 55-jarige inwoner van Vught door de mand. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


---

Een 40-jarige Bossche automobilist bleek ook te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij werd zaterdagavond op de Pettelaarsweg in zijn woonplaats betrapt.


---

Een 52-jarige automobilist uit Rosmalen viel zaterdagnacht op de Nassaulaan in Vlijmen door de mand. Tevens hadden getuigen gezien dat de man die nacht tegen een geparkeerde auto op de Newtonlaan in Vlijmen was gereden en was doorgereden. De Rosmalenaar kon zich hier niets van herinneren. Onderzoek wees verder uit dat de man zonder geldig rijbewijs reed. Tegen hem worden diverse processen-verbaal opgemaakt.

BELEDIGING, s-Hertogenbosch

Een 35-jarige Bosschenaar is zaterdagnacht op de Parade in zijn woonplaats aangehouden. Hij beledigde agenten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

De politie heeft zondagochtend een 32-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vriendin, een 27-jarige Bossche bedreigd en mishandeld te hebben. Zij deed aangifte. De man is voor verder onderzoek ingesloten.


---

Een 42-jarige man uit Rosmalen is zondagmorgen eveneens in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 43-jarige vrouw geslagen te hebben. Zij deed aangifte. De man is voor verder onderzoek ingesloten.