Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17-8)

Tilburg, 17 augustus 2003

Man rijdt door na aanrijding
Waspik : Vrijdagavond rond 18.10 uur veroorzaakte een 55 jarige man uit Sprang Capelle met zijn auto een aanrijding op de Raadhuisstraat en de Kerkstraat. De man verleende geen voorrang aan een andere auto. Na de aanrijding reed hij door. Via het kenteken dat getuigen hadden opgenomen konden gewaarschuwde agenten de bestuurder achterhalen. Hij werd later op de avond in zijn woning aangehouden. De man verklaarde dat hij door de combinatie van alcohol- en medicijnengebruik in paniek te zijn geraakt. Van hem is een bloedproef afgenomen. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de verdachte reeds in maart ongeldig was verklaard. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Problemen met dronken vrouw
Rijen: In de vroege ochtend van zaterdag 16 augustus hebben agenten heel wat te stellen gehad met een 40 jarige vrouw uit Tilburg. Rond 01.00 uur was de vrouw betrokken bij een ruzie in de Karel Doormanstraat in Rijen. Daar is de vrouw, die behoorlijk gedronken had, buiten gezet en om verdere problemen te voorkomen naar haar woning in Tilburg
Later in de nacht, even voor half vier, troffen agenten de vrouw weer op straat in de Karel Doormanstraat aan. Nu was ze met haar auto zelf naar Rijen gekomen. De auto had ze een stuk verder geparkeerd. Om te voorkomen dat de vrouw, die nog steeds onder invloed was, weer in haar auto zou gaan rijden, gaven de agenten haar een rijverbod van 8 uur.
Dat verbod lapte de vrouw aan haar laars, want kort daarna troffen agenten haar rijdend aan. Bij de ademanalyse blies de vrouw 775 ug/l. De Tilburgse moest haar rijbewijs inleveren en kreeg behalve een proces verbaal nu een rijverbod van 9 uur.

Lastige dronken man
Oosterhout Vrijdagavond is een 37 jarige man uit Oosterhout aangehouden omdat hij klanten op het terras van een café aan de Klappeijstraat lastig viel. De man was zo dronken dat hij nauwelijks meer kon praten. Tijdens zijn de overbrenging naar het bureau gedroeg de man zich zeer recalcitrant en beledigde de politieagenten. De man is ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw vernielt sigarettenautomaat
Oosterhout Op vrijdagavond heeft de politie een 23 jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden omdat zij een sigarettenautomaat in een café aan de Klappeijstraat had vernield. De vrouw had geld in de automaat gestopt maar kreeg geen sigaretten. Daarop werd ze boos koelde haar woede op de automaat. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden op gemaakt.

Automobiliste neemt na aanrijding de benen
Oosterhout Nadat ze vrijdag kort voor 19.00 uur op de Vijf Eikenweg een aanrijding had veroorzaakt, is een nog onbekende vrouw en haar passagier er te voet vandoor gegaan. De vrouw was achterop een voor de verkeerslichten stilstaande auto gereden. Die auto schoot door en kwam tegen een andere auto tot stilstand. De bestuurder en inzittende van de aangereden auto raakten licht gewond.
De veroorzaakster van de aanrijding kwam kort nadien als inzittende van een andere auto terug op de plaats van de aanrijding, haalde enkele spullen uit haar auto, een VW-Golf, en vertrok zonder zich om de andere betrokkenen te bekommeren.

Diefstal uit camper
Oosterhout Zaterdagnacht wilde een Italiaanse familie overnachten in hun camper op het parkeerterrein van het Galgeveld aan de A27. Halverwege de nacht werden ze gewekt door lawaai. Toen bleek dat hun tassen met persoonlijke spullen, geld en papieren weg waren. De daders hebben zich de toegang tot de camper verschaft door het openbreken van portierslot van de camper.

Coniferendieven aangehouden
Dongen: Een oplettende politieagent die na zijn werk over de Kanaaldijk Noord in Dongen naar huis reed, zag daar rond 21.35 uur twee mannen zich verdacht gedragen bij de volkstuinen. Een van de mannen was bezig coniferen uit de grond te trekken. Toen de mannen even later met de bromfiets wegreden is de agent het tweetal achternagereden en kon hen kort daarna aanhouden. Hij kon het duo, 28 en 37 jaar uit Dongen, overdragen aan inmiddels gewaarschuwde collegas. De twee hadden in een paar plastic zakken totaal 26 coniferen bij zich.

Vrouw overvallen in camper
Gilze : Op 17 augustus omstreeks 04.00 uur is aan de Berkstraat te Gilze een 32 jarige vrouw uit Molenschot overvallen in haar camper. De vrouw lag daarin te slapen toen ze wakker van lawaai. Ze zag een onbekende man in haar camper die er met haar handtas vandoor wilde gaan. De vrouw probeerde de man tegen te houden door de tas vast te grijpen. Hierbij kreeg ze een klap van de dader, waarna deze er met de handtas vandoor ging.

Brand in cafetaria
Gilze : Op zaterdag 16 augustus is er omstreeks 19.00 uur brand ontstaan in een cafetaria aan de Nieuwstraat te Gilze. De brandweer kon het vuur blussen. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een oven. Er is een aanzienlijke schade.

Kroegbaas aangehouden
Almkerk: Een 33-jarige uitbater van een cafe in Almkerk is zondagmorgen om 04.30 uur aangehouden nadat hij met een metalen plaat naar een agent gegooid had.
Agenten waren naar het café gestuurd omdat er geklaagd was over geluidsoverlast. Ondanks de verstreken sluitingstijd waren er nog verschillende bezoekers in het café waarvoor de agenten de uitbater een proces verbaal aanzegden. Er ontstond een grimmige sfeer, maar de bezoekers gingen naar buiten. Binnen begon de uitbater op te ruimen en op het moment dat de agenten wilden vertrekken gooide de kroegbaas met de metalen plaat. Hij is daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. Nadat er enkele agenten ter assistentie waren gearriveerd is het verder rustig gebleven.

Bron: Jan Clarijs