Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:

APELDOORN

Persberichten weekeinde 16 & 17 augustus 2003

Apeldoorn - ongeregeldheden na wedstrijd AGOVV

Na afloop van de voetbalwedstrijd AGOVV-Top Oss, hebben zich vrijdagavond enkele ongeregeldheden voorgedaan tussen groepjes supporters van beide clubs.
De supporters van Top Oss die na afloop voor een ordelijk verloop nog even in het "uit"-vak van het stadion moesten blijven, werden door een tiental AGOVV-aanhangers bekogeld met stenen. Vanuit de Top Oss aanhang werd daarop teruggegooid. De politie heeft snel daarna de Apeldoornse aanhang op afstand weten te brengen, waarna de supporters uit Oss konden vertrekken. Enkele geparkeerde auto's die bij het stadion stonden zijn door de stenen beschadigd. Een 46 jarige man uit Apeldoorn die langs het stadion fietste kreeg een steen tegen zijn hoofd en raakte licht gewond. Hij werd door ambulancemedewerkers ter plaatse behandeld en kon huiswaarts keren.
Eén 20 jarige jongen uit Apeldoorn werd aangehouden, nadat hij niet voldeed aan een politiebevel om zich te verwijderen. Na zijn aanhouding herkenden politiemensen hem als één van de stenengooiers. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - straatdealer aangehouden
In een vervolg op een eerder politieoptreden tegen straatdealers van drugs in de omgeving Arnhemseweg - Adelaarsplein in Apeldoorn, heeft de politie donderdagavond een 27 jarige dealer aangehouden. De man die verklaarde in Rotterdam te wonen maar in Apeldoorn te verblijven, bleek bij zijn aanhouding in het bezit van ruim 27 gram cocaïne. Kort daarvoor zagen politiemensen dat de man contact had met enkele Apeldoorners. Toen de politie de dealer, rijdend op zijn ATB, wilden aanhouden, gooide hij de fiets van zich af en ging er rennend vandoor. Eén van de politiemensen zette te voet de achtervolging in. Na z0'n 100 meter kon de dealer na een ferme snoekduik van de politieman tot staan worden gebracht. De man is ingesloten en zal maandag worden voorgeleid bij de officier van justitie in Zutphen.

Apeldoorn - motorrijder gewond na crash
Een 28 jarige motorrijder uit Den Haag is vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Oost Veluweweg in Apeldoorn gewond geraakt nadat hij met zijn motorfiets over de kop sloeg. Hij werd met licht letsel vervoerd naar het Lukasziekenhuis. De motorfiets kwam 140 meter na de crash via de berm en het wegdek in twee stukken tot stilstand. De bestuurder verklaarde dat het opschakelen niet lekker was verlopen, waarna de motor vastliep. Op het moment van het ongeval was het slachtoffer in gezelschap van nog drie andere motorrijders. Een omwonende meldde zich bij de politie met de mededeling dat hij zich al de hele avond ergerde aan het geluid van een viertal motorrijders die voortdurend met hoge snelheid de OostVeluweweg op en neer scheurden. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn -Bromfietser met drank op

Een 21 jarige jongeman uit Apeldoorn is vrijdagavond op het Hofveld in Apeldoorn betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Polo ontvreemd

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Albardastraat in Apeldoorn een blauwe personenauto, Volkswagen Polo met het kenteken RS-74-KH ontvreemd. De 22 jarige eigenaar deed aangifte.

Apeldoorn - Winkeldieven betrapt
Een man en een vrouw van 26 en 34 jaar afkomstig uit Stadskanaal en Meppel werden vrijdagmiddag in een winkel aan de Hoofdstraat betrapt bij diefstal van lippenstift en Mascara. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Loenen - Man aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht een 27 jarige man uit Loenen aangehouden en ingesloten nadat hij op zijn verblijfadres aan de Beekbergerweg in Loenen met medebewoners in gevecht was geraakt. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding door te schoppen en te bijten, waarna de politie pepperspray gebruikte. Twee politiemensen liepen lichte verwondingen op. In verband met een nader onderzoek werd hij ingesloten.

Beekbergen - Ongeval met drie gewonden
Drie vrouwen raakten zaterdagmiddag bij een verkeersongeval op de Loenenseweg nabij de A50 in Beekbergen gewond. Zij werden met onbekend letsel per ambulance naar het Lukasziekenhuis gebracht. Twee van hen, een 31 jarige moeder met haar dochter (leeftijd nog niet in pol.rapp) uit Montfoort zaten in een personenauto die bestuurd werd door een 25 jarige vriend afkomstig uit IJsselstein, die op de Loenenseweg vanuit Beekbergen kwam aanrijden. De derde gewonde, een 46 jarige vrouw uit Eerbeek, zat als passagiere in een personenauto die uit tegenovergestelde richting naderde en bestuurd werd door haar man. De bestuurder uit Montfoort miste de afslag Arnhem van de A50 en keerde zijn voertuig ter hoogte van de afslag Deventer. Door een voorgesorteerde bestelbus kon de Montfoorter de Loenenseweg niet volledig overzien en zag de, vanachter de bestelbus naderende een auto met daarin het echtpaar uit Eerbeek. De bestuurder uit Eerbeek botste in de flank van de kerende auto.

Apeldoorn - drankrijder

Een 24 jarige automobilist uit Diepenveen bleek zondagnacht bij controle op de Deventerstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 1,3 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal volgt.

Apeldoorn - aangehouden na poging autokraak

Een 35 jarige man uit Apeldoorn werd zaterdagavond op de Kayersdijk door de eigenaar van een geparkeerde personenauto overlopen toen hij bezig was de portier van die auto open te wrikken. De man werd aan de politie overgedragen, waarna hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Apeldoorn - aangehouden na bedreiging met mes
Twee mannen van 34 en 31 jaar zijn zaterdagmiddag door de politie op de Hoofdstraat in Apeldoorn aangehouden nadat een man was bedreigd met een mes. Bij één van de mannen werd het mes aangetroffen. Eerdere onenigheid elders zou aan deze bedreiging ten grondslag liggen. De politie maakt proces-verbaal op.

038-375 10 50
---- --