Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top

Datum: 22 juni 2003

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

16 & 17 augustus 2003

Vaassen - Dodelijk ongeval

Bij een verkeersongeval op de A50, vlak voor de afslag Vaassen, is zaterdagmorgen een 23 jarige man uit Hattem om het leven gekomen. Het ongeval vond omstreeks 05.00 uur plaatst op de rijbaan Apeldoorn - Zwolle. Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die werd bestuurd door een 22 jarige man uit Hattem. Deze bestuurder reed met zijn auto in de richting Zwolle en heeft vermoedelijk niet tijdig genoeg een voor hem (in dezelfde richting) rijdende vrachtwagen opgemerkt.

De personenauto botste met de voorzijde tegen de achterzijde van de vrachtauto en kwam daarna in de berm tot stilstand. Het slachtoffer raakte bekneld en werd, nadat hij was bevrijd, met spoed overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle, waar hij in de loop van de ochtend aan zijn verwondingen overleed. De bestuurder werd met ogenschijnlijk minder ernstig letsel eveneens naar het Sophiaziekenhuis vervoerd. De vrachtwagen werd bestuurd door een 38 jarige man uit Zutphen.

Heerde - drankrijder op brommer

Een 16 jarige bromfietser uit Wapenveld bleek zaterdagnacht bij controle op de Zwolseweg in Heerde onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. De man is een boete van 75 euro opgelegd.

Elburg - Twee mannen aangehouden na mishandeling en bedreiging
De politie heeft vrijdagavond in Elburg op de Jufferenstraat een 49 jarige man uit Elburg aangehouden nadat hij een 32 jarige plaatsgenoot met een nog onbekend voorwerp op zijn hoofd had geslagen, waardoor een bloedende hoofdwond was ontstaan. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.
Tijdens bovenstaand incident mengde zich plotseling een 54 jarige man uit Elburg tussen de aanwezigen en bedreigde zonder duidelijke redenen het 32 jarige slachtoffer daagde hem uit voor een gevecht. Ook deze 54 jarige vechtersbaas is door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Putten flitspaal in werking - 433 bekeuringen

In de periode tussen 5 aug en 12 augustus jl heeft de flitspaal op de Calcariaweg in Putten 433 voertuigen die sneller reden dan de toegestane 50 km. per uur gefotografeerd.

Harderwijk - Man aangehouden na politiebevel

Vrijdagavond heeft de politie een 33 jarige man uit Harderwijk op de Helmbloemmeen in Harderwijk aangehouden omdat hij op straat onophoudelijk stond te schreeuwen en na een politiebevel niet wilde weggaan. Tijdens de aanhouding en de overbrenging naar het bureau bedreigde en beledigde hij de dienstdoende politiemannen.

Nunspeet - Man aangehouden na mishandeling

De politie in Nunspeet heeft zaterdagnacht een 20 jarige Nunspeter op het Marktplein in Nunspeet aangehouden nadat hij daar schreeuwend en tierend voor overlast zorgde en een plaatsgenoot mishandelde. Terwijl de politie de man wilde kalmeren, sloeg hij een 19 jarige jongen uit Nunspeet, die in de buurt stond, tegen zijn hoofd. Hij werd aangehouden terzake mishandeling. De politie maakt een proces-verbaal op.

Nunspeet - Zeven mannen aangehouden na vechtpartijen
De politie in Nunspeet heeft zaterdagnacht zes mannen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar en afkomstig uit Nunspeet aangehouden, nadat een tweetal families met elkaar slaags waren geraakt. Drie van hen ( 20, 34 en 38 jaar) werden voor nader onderzoek ingesloten. Het drietal had lichte verwondingen opgelopen en zijn voordat ze werden ingesloten door een GGD-arts en ambulancemedewerkers behandeld en onderzocht. Zaterdagmiddag werd ten behoeve van het onderzoek nog een zevende verdachte, een 39 jarige Nunspeter, aangehouden.
De politie werd kort voor 01.00 uur gealarmeerd voor een vechtpartij in de Kastanjelaan waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. Om risicos te beperken trokken de dienstdoende politiemensen kogelwerende vesten aan. In de Kastanjelaan aangekomen troffen zij voor een woning een zestal mannen aan, die via de geluidsinstallatie van de politieauto gesommeerd werden om plat op de grond te gaan liggen. Hierop werden de zes mannen aangehouden en naar het bureau overgebracht. Het zestal was naar de Kastanjelaan getogen om verhaal te halen voor gebeurtenissen eerder die nacht. Een familie aan de Ligusterweg was bezig met een illegale zender, maar werd daarbij gestoord door een andere zender. Omdat men veronderstelde dat dit werd veroorzaakt door een familie aan de Kastanjelaan, toog men naar dit adres.
Toen men naar de bewuste woning aan de Kastanjelaan aankwam kreeg men geen reactie. De vrouw des huizes werd echter wel bedreigd. Hierop toog de hoofdbewoner van de Kastanjelaan even later naar de Ligusterstraat om daar verhaal te halen. Hierbij sneuvelde een ruit van de voordeur. Vervolgens werden familieleden opgetrommeld om verhaal te halen in de Kastanjelaan. Bij dit laatste treffen vallen over en weer rake klappen waarbij de ongewenste bezoekers met een nog onbekend voorwerp werden geslagen. Van en vuurwapen is tot dusverre in het onderzoek niet gebleken. De politie maakt een proces-verbaal op.

Vaassen - Bekeurd na vernielen prullenbak

De politie heeft zaterdagnacht een 19 jarige Vaassenaar bekeurd nadat hij betrapt werd bij het vernielen van een prullen bak op de parkeerplaats bij het Ireneveld in Vaassen. Hij was in gezelschap van een 21 jarige vriend die weliswaar ook een poging deed om tegen de prullenbak te schoppen maar dat bleef zonder resultaat.

Heerde - Brandje op dorpsplein

Zondagnacht hebben onbekenden een brandje gesticht op het pleintje aan de Dorpsstraat in Heerde. Enkele boomstammetjes waren in brand gestoken. Omdat de politie de brand met de autoblusser niet uitkreeg, heeft de brandweer Heerde het vuur gedoofd.

Heerde - Bekeuringen tijdens horecatoezicht

Tijdens het toezicht op de horecabezoekers heeft de politie in Heerd zondagnacht enkele beginnende vechtpartijtjes in de kiem kunne smoren. Er werden verder een vijftal bekeuringen uitgedeeld. Een 20 jarige man uit Leeuwarden dronk alcohol op straat. Een 18 jarige jongeman die net zijn rijbewijs had demonstreerde zijn stoere gedrag door met een bedrijfsbusje met piepende remmen tot stilstand te komen. Hij werd bekeurd voor onnodig veroorzaken van lawaai. Een 20 jarige Wapenvelder, een 21 jarige man uit Welsum en een 36 jarige Epenaar werden bekeurd voor wildplassen. De Epenaar gaf bovendien een valse naam op, waardoor het plassen dubbelduur werd.

Doornspijk - Drankrijders

Een 23 jarige automobilist uit Doornspijk werd zondagnacht bij controle op de Verlengde Kerkweg betrapt op het rijen onder invloed, Hij weigerde aanvankelijk zijn medewerking en werd aangehouden hierbij verzette hij zich. Na een korte schermutseling met de politiemensen ging hij mee naar het bureau en blies 0.9 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 31 jarige bestuurder van een brommer afkomstig uit Doornspijk bleek zaterdagmiddag bij controle op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk onder invloed. Hij blies 0,9 prom. De politie maakt proces-verbaal op

Putten - drankrijder

Een 51 jarige bestuurder van een bedrijfsauto, woonachtig in Putten, bleek zondagnacht bij controle op de Oude Garderenseweg onder invloed. Hij blies 0,6 prom en kreeg een boete van 190 euro.

Harderwijk - drankrijder

Een 31 jarige automobilist uit Ermelo bleek zondagnacht bij controle op de Starndboulevard in Harderwijk onder invloed van alcohol. Hij blies 0,9 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - man aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagmiddag een 18 jarige man uit Harderwijk aangehouden nadat hij kort daarvoor op de hoek van de Vondellaan en de Hofdijksweg een 36 jarige plaatsgenoot met een staaf ijzer had mishandeld. De 36 jarige werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 18 jarige had kennelijk ook één of meer rake klappen teruggekregen, want hij meldde zich ook bij de EHBO van het St, Jansdalziekenhuis en werd daar behandeld. Kort daarop hield de politie hem aan. De oorzaak van het incident is een eerder geschil tussen de beide families.

Harderwijk - Man weigert ziekenhuis te verlaten

De politie heeft zaterdagmiddag een 32 jarige man uit Zeewolde uit de afdeling Eerste Hulp van het St. Jansdal verwijderd. De man was per ambulance binnengebracht omdat hij onwel was geworden. Na behandeling kon hij naar huis, maar hij weigerde te vertrekken en zette het op een luidkeels schreeuwen, waardoor de orde in het ziekenhuis werd verstoord.
De politie hield de man aan en heeft een proces-verbaal opgemaakt.

038-375 10 50
---- --