Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:

ACHTERHOEK

Persberichten weekeinde 16 & 17 augustus 2003

Doetinchem - Drankrijders

Een 21 jarige automobilist uit Didam bleek zaterdagnacht bij een controle op de Europaweg in Doetinchem onder invloed van alcohol Hij blies 0,8 prom. De politie maakt proces-verbaal op

Een 22 jarige automobilist uit Doetinchem bleek zaterdagnacht bij een controle op de Korte Kaponiestraat onder invloed van alcohol. Hij saboteerde de blaastesten door voortdurend verkeerd te blazen. Ook weigerde hij een bloed of urinetest. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dinxperlo - Drankrijder
Een 23 jarige automobilist uit Dinxperlo bleek zaterdagnacht bij controle op de Maurits Prinsstraat in Dinxperlo onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. Een proces-verbaal volgt.

Neede - aangehouden na diefstal gsm
Een 16 jarige jongen uit Neede is vrijdagavond dor de politie aangehouden, nadat een 14 jarig meisje aangifte had gedaan van diefstal van haar gsm. De diefstal vond plaats op het Marktplein tijdens de kermis.

Eibergen - ingesloten na vernieling winkelruit

Een 26 jarige man uit Eibergen is zaterdagnacht aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit in de Grotestraat in Eibergen. De man is voor ander onderzoek ingesloten.

Eibergen - politie zoekt getuigen van schennis

Twee meisjes van 12 en 15 jaar hebben bij de politie aangifte gedaan van openbare schennis. De twee meisjes lieten hun honden uit aan de Niewe Maat. Toen ze over het asfaltpaadje langs de Berkel liepen stond er ter hoogte van het bankje een onbekende man die zijn geslachtsdeel toonde. De man zei verder niets, maar de meisjes schrokken hevig.
De politie zoekt getuigen. Met name ouders en kinderen die na afloop van het kinderdagkamp uit het Slingebos kwamen en over de Foetsbrug naar Eibergen zijn gefietst, zouden de man of iets bijzonders gezien kunnen hebben. Zij worden in dat geval verzocht contact op te nemen met de politie in Eibergen

Groenlo - woningbrand
Vrijdagmiddag ontstond er brand in een woning aan de Hartebroekseweg in Groenlo. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoner verklaarde dat een brandend waxinelichtje de brand had veroorzaakt. De benedenverdieping liep forse rookschade op.

Winterswijk - 400 zonnebrillen ontvreemd

Onbekende inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in en winkelpand aan de Markt in Winterswijk. De toegangsdeur werd geforceerd en uit de winkel werden zo'n 400 trendy zonnebrillen ontvreemd ter waarde van zo'n 40.000 euro.

Gaanderen - Politie zoekt ruziënde automobilist
De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdagmiddag op de Rijksweg in Gaanderen een voor hem rijdende automobilist tot stoppen maande. Toen deze bestuurder uit Bredevoort hieraan voldeed, begon de onbekende autobestuurder met veel misbaar te razen en te tieren en schopte vervolgens twee maal tegen de linker autospiegel van zijn opponent waardoor er schade ontstond. De onbekende man had duidelijk gemaakt dat hij kort daarvoor gehinderd was toen de bestuurder uit Bredevoort een auto had ingehaald.
De politie zoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien zich te melden bij de politie in Gaanderen 0900-8844. Ook de boze automobilist wordt verzocht contact op te nemen.

Etten - man en vrouw ingesloten verzet tegen politie
Een man en zijn vrouwelijke partner uit Etten zijn zondagnacht in gevecht gegaan met twee dienstdoende politiemensen. Met veel moeite werden ze uiteindelijk aangehouden en ingesloten . De man en de vrouw fietsten op het fietspad van de Zeddamseweg, waarbij de man geen verlichting voerde. De politiemensen die het stel tegemoet reed. stopten hun auto en spraken hen aan. Toen het tweetal geen reactie gaf en doorfietsten, werd de politieauto gekeerd en het tweetal opnieuw verzocht te stoppen. Nadat daar opnieuw niet aan werd voldaan, werd de politieauto het fietspad opgereden, schuin voor het fietsende stel om hen zo tot stoppen te dwingen. In de discussie die ontstaat over het voeren van onvoldoende verlichting, gaat de fietsende man één van de politiemensen met gebalde vuisten te lijf. Hierop wilde de politiemannen de man aanhouden, maar dat werd belet door de fietsende vrouw. Zij trok één van de politiemensen aan zijn kleding weg en trok zijn wapenstok uit zijn kleding. Terwijl de politiemensen om assistentie vroegen en naar de wapenstok en de in het tumult verloren portofoon zochten, zagen de beiden uit Etten kans om weg te fietsen. Ze werden even later op de Margrietstraat in Etten aangetroffen en aangehouden. Hierop verzette de man zich aanvankelijk opnieuw door te schoppen en te slaan, maar koos uiteindelijk toch eieren voor zijn geld en liet zich naar het politiebureau overbrengen. Ook de vrouw werd overgebracht en ingesloten.

Neede - Opslaglood met tractoren en stro verbrand

Een grote opslagloods aan de Diepenheimseweg in Neede is zaterdagmiddag in vlammen opgegaan. Met de loods zijn ook een tweetal lanbouwtractoren, een gasolietank en een flinke hoeveelheid (50 ton) stro, die in de loods stonden en lagen opgeslagen verloren gegaan. . De gehele loods van 18 bij 28 meter en bestaande uit staal, houten spanten en damwandplaten is verwoest. De brandweer van Need , Diepenheim en Borculo heeft de brand geblust. Door het nathouden van de veeschuur, wisten zij het overslaan van het vuur naar deze schuur te voorkomen. De brand werd veroorzaakt doordat de 46 jarige eigenaar ijzer aan het slijpen was. Door de vonken raakte een klein beetje stro in brand, maar de man dacht dat makkelijk te kunnen doven. Het vuur ging echter razendsnel en zocht tussen wat ijzeropslag, waar de man niet zo snel bij kon komen, een weg naar de 50 ton kurkdroge stro-opslag dat in de loods lag opgeslagen. De man zag nog wel kans een shovel uit de loods te rijden. De schade is nog niet vastgesteld.

Winterswijk - dronken en knetter vervelend
De politie heeft zondagnacht een 24 jarige man uit Winterswijk bekeurd voor het rijden zonder licht en rijden onder invloed. De man werd fietsend zonder licht gesignaleerd en had slingerend nagenoeg de gehele rijbaan nodig. De man gedroeg zich "knetter" vervelend. Hij kreeg een bon voor de verlichting en hem werd gesommeerd verder te lopen.
Toen hij kort daarop op de Vredenseweg in Winterswijk opnieuw fietsend en slingerend werd aangetroffen, werd hem een blaastest afgenomen. Hij blies 1,9 prom en kreeg naast de eerdere boete van 23 euro voor de verlichting nu ook een aanvullende boete van 75 euro voor rijden onder invloed op de fiets.

Silvolde - drankrijder raakt van de weg
Een 25 jarige automobilist raakte zondagnacht met zijn auto op de Dinxperloseweg van de weg en ramde een paal en een verkeersbord. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 1,1 prom. De man werd ter plaatse aan lichte verwondingen door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. Na de blaastesten op het bureau werd hij overgebracht naar de EHBO post van het Slingelandziekenhuis voor een andere behandeling van zijn verwondingen. De auto was total loss.

Wehl = drankrijder

Een 25 jarige autobestuurder uit Doetinchem bleek zondagnacht bij controle op het Brouwersveld in Wehl onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

's Heerenberg - diefstal oplegger
Zaterdag tussen 09.30 en 15.15 uur werd een oplegger gevuld met computeronderdelen ontvreemd vanaf de Ulenpasweg in 's Heerenberg. De oplegger heeft een waarde van 12.500 euro. De waarde van de inhoud is nog niet vastgesteld.

038-375 10 50
---- --