Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (17-8)

Tilburg, 17 augustus 2003

Aangehouden voor diefstal uit politiemotor
Tilburg: Surveillerende agenten betrapten zaterdagmorgen rond 03.00 uur een 19-jarige Tilburger op heterdaad toen hij uit de koffer van een politiemotor spulletjes wilde meenemen. De motor stond geparkeerd op de Tuinstraat. De man die behoorlijk gedronken had is naar het bureau gebracht en daar ingesloten. Bij zijn verhoor later op de dag kon de Tilburger zich van het gebeurde niets meer herinneren.

Aangehouden voor belediging van agenten
Tilburg: Een 25-jarige man uit Tilburg is zaterdagmorgen rond 04.30 uur aangehouden omdat hij het nodig vond surveillerende agenten o.a. voor klootzakken uit te maken. De man was eerder betrokken geweest bij een opstootje in het centrum en was het niet eens met de manier waarop agenten toen de zaak hadden afgewerkt.
De man die behoorlijk gedronken had is naar het bureau gebracht, ingesloten en mocht zaterdag in de loop van de dag na zijn verhoor weer naar huis.

Gepakt voor rijden onder invloed
Tilburg: Een surveillerende motoragent zag dat zaterdagmorgen rond 02.00 uur op de Spoorlaan dat een 49 jarige Tilburg op zijn bromfiets bijna de hele weg nodig had. De man had duidelijk teveel gedronken en op het bureau bleek dat ook. Bij de ademanalyse blies de man 775 ug/l. Na verhoor mocht de man lopend naar huis. Hij kreeg behalve een proces verbaal, een rijverbod van 9 uur.

Tilburg: Een 50-jarige Tilburger viel ook op door zijn rijgedrag. Agenten zagen hem zaterdagmorgen rond 02.20 uur met zijn auto over de Conservatoriumlaan rijden. De man blies op het bureau 400 ug/l. Na zijn verhoor kon de man weer naar huis. Wel met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur op zak.

Goirle: Een 42-jarige vrouw uit Baarle Nassau werd zaterdagmorgen kort na 04.00 uur gecontroleerd toen ze met haar auto over de Stappegoorweg reed. Ook deze vrouw had te diep in het glaasje gekeken en moest voor nader onderzoek mee naar het bureau. Daar blies ze 535 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding om zich later voor de rechter te verantwoorden mocht de vrouw naar huis.

Amokmakers aangehouden
Goirle: Twee 20-jarige mannen uit Goirle zijn zaterdagmorgen rond 03.20 aangehouden nadat ze het met personeel van een snackbar aan de Tilburgseweg aan de stok hadden gekregen. Het tweetal was het niet eens met het feit dat ze hun bestelde snacks buiten moesten opeten omdat de snackbar ging sluiten. Er vielen enkele klappen en er werd binnen wat vernield.

Aangehouden voor discriminatie
Tilburg: Een 17-jarige inwoner uit Oss is zaterdagmorgen even na 03.00 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij discriminerende opmerkingen maakte aan het adres van een donker getinte man. Op het moment dat surveillerende agenten met de man stonden te praten kwam de Ossenaar met 2 vrienden voorbijlopen. In het voorbijgaan maakte hij de grievende opmerkingen waarna de agenten ingrepen. Na zijn verhoor heeft zijn vader zich over de Ossenaar ontfermd..

Aangehouden voor mishandeling
Tilburg: Zaterdagmorgen om 05.00 uur beklaagden twee vrouwen zich bij een op de Heuvel toezicht houdende motoragent. Ze hadden zonder enige reden een klap in het gezicht gekregen van een 27 jarige man uit Tilburg. Omdat de man nog dicht bij de vrouwen stond aarzelde de agent geen moment en hield de man aan. Op het bureau verklaarde de man dat hij boos geworden was over opmerkingen die de vrouwen in zijn richting hadden gemaakt. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Man van fiets en portemonnee beroofd
Tilburg: Een 23-jarige Tilburger is zaterdagmorgen zijn fiets en portemonnee kwijtgeraakt aan een groep jongeren. Dat gebeurde op de Lage Witsiebaan nadat de man daar een groepje jongeren op zijn fiets was voorbijgereden. Tijdens het voorbijrijden kreeg de man, die overigens behoorlijk had gedronken, een duw waardoor hij zijn evenwicht verloor. Ook kreeg hij een klap. Waarschijnlijk is de man even buiten kennis geweest en vermoedelijk daarna door de combinatie met alcohol in slaap gevallen. Ongeveer anderhalf uur later maakten voorbijgangers de man wakker. Toen waren de jongeren weg, maar ook zijn fiets en portemonnee met inhoud. De man liep enkele schaafwonden en een blauwe plek in zijn gezicht op.

Weggebruikers slaags met elkaar
Tilburg: Irritatie over gedrag in het verkeer leidde zaterdag middag op Schouwburging tot een handgemeen tussen de inzittenden van twee personenenautos. Een 28-jarige vrouw en haar 29-jarige vriend belaagden daarbij een 25-jarige plaatsgenote en haar vriend. Het duo was kennelijk zo opgefokt geraakt dat ze hun auto aan de kant zetten en naar de auto van de twee anderen liepen. De 28-jarige gaf door het geopende rechterportierraam de 25-jarige passagiere van de andere auto enkele rake klappen. De 29-jarige vriend liet zich niet onbetuigd. Hij koelde zijn woede aan de bestuurderskant en vernielde daarbij het portierraam. Na hun agressieve uitspattingen is het tweetal vertrokken, maar kreeg waarschijnlijk al snel spijt. Kort na het voorval meldden de twee zich bij het politiebureau Wilhelminapark waar ze zijn aangehouden en verhoord.

Stoken zonder vergunning
Haghorst: Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag rond 16.50 uur ter hoogte van Diessen-Haghorst een enorm grote zwarte rookwolk. Toen ze poolshoogte gingen nemen bleek dat de eigenaar van een boerenbedrijf aan de Lage Haghorst afval van hout en plastic aan het verbranden was.Tevens was de man de slootkant aan het uitstoken. Hij had echter geen stookvergunning. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal

Vrouw van vrijheid beroofd
Tilburg: Een 22-jarige vrouw is zondag enige uren in een woning aan de van Maarseveenstraat vastgehouden door een 35-jarige man uit Tilburg. De vrouw zag op enig moment kans te ontsnappen en de politie te waarschuwen. Zondagmiddag is de man in de tuin van zijn eigen woning elders in de stad aangehouden. De vrouw is ongedeerd. Zondagochtend is de vrouw vanuit een café met de man, een bekende van haar, naar de woning in de van Maarseveenstraat gegaan. Ze had hem in zijn auto daar naar toe gebracht en zou daarna de auto mogen lenen. Eenmaal in de woning deed de man de voordeur op slot en maakte het de vrouw daarna onmogelijk om weg te gaan. In de woning liet hij haar vervolgens een vuurwapen zien en begon de man de vrouw avances te maken. Toen de vrouw aangaf dat ze daarvan niet gediend was en weg wilde omdat ze zich bovendien bedreigd voelde, maakte de man dat onmogelijk. Op enig moment zag de vrouw echter toch kans om via een raam de woning uit te komen waarna ze politie kon waarschuwen en ze op de Wandelboslaan door agenten werd aangetroffen.
Met verschillende agenten is daarna meteen gezocht naar de man. In de van Maarseveenstraat was de vogel gevlogen. Rond 15.00 uur werd hij wel aangetroffen in de tuin van zijn eigen woning en daar aangehouden. Hij is ingesloten.

Bron: Jan Clarijs