Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

WK Mennen Pony's: Nederland zilver!

17/08/2003

Karlstetten, 17 augustus 2003
Nederland heeft op het WK Mennen voor Pony's in het Oostenrijkse Karlstetten de zilveren teammedaille gewonnen. Bovendien won Pjotr van der Heijden (Kootwijk) individueel brons bij de vierspannen. Het teamgoud ging naar Duitsland, terwijl het brons voor Oostenrijk was. Het was de eerste keer dat deze gecombineerde Wereldkampioenschappen voor enkel- twee- en vierspannen pony's plaatsvonden.

Onder leiding van chef d'equipe Hans Ditzel en trainer Ad Aarts bestond het Nederlandse team uit zes deelnemers. Dit waren de enkelspanrijders Yvonne van de Mark (Middenbeemster) en Dirk van Beckhoven (Oisterwijk), de tweespanrijders Jan de Boer (De Vecht) en Ewout Boom (Nijkerk gld.) en de vierspanrijders Pjotr van der Heijden (Kootwijk) en Aart van de Kamp (Putten). Nederland kwam na de drie onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid op een totaalscore van 383,62. Winnaar Duitsland kwam op een eindtotaal van 329,92.

Pjotr van der Heyden eindigde met zijn vierspan Welsh-pony's op een score van 142,08. En hiermee neemt de 34-jarige hoefsmid uit Kootwijk tevens de individuele bronzen medaille mee naar Nederland. Zowel het individuele goud als het zilver ging bij de vierspan pony's naar Duitsland.
Bron: KNHS
Volledige uitslagen op:

www.pony-wm2003.at