Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Afsluitingen A2

Zondag 17 en maandag 18 augustus sluit Rijkswaterstaat s nachts de A2 tussen knooppunt Amstel en knooppunt Holendrecht af. Dit gebeurt steeds in één rijrichting. Weggebruikers moeten gebruikmaken van de omleidingsroutes, die met borden worden aangegeven. De omleidingsroutes verlengen de reistijd met ongeveer 15 minuten. Overdag is de A2 in beide richtingen open voor het verkeer. Tijdens de nachtafsluitingen plaatst de gemeente Amsterdam liggers over de A2 voor een nieuw viaduct in het traject van de Zuidtangent Oost, onderdeel van de busverbinding tussen Haarlem en Amsterdam.

Afsluitingen en omleidingen

- A2 richting Amsterdam
Van zondag 17 augustus op maandag 18 augustus is de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Amstel volledig afgesloten richting Amsterdam van 21.00 uur tot 05.00 uur. De afrit Ouderkerk aan de Amstel is eerder afgesloten, namelijk vanaf 19.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A1.


- A2 richting Utrecht
Van maandag 18 augustus op dinsdag 19 augustus is de A2 tussen knooppunt Amstel en Holendrecht volledig afgesloten richting Utrecht van 22.00 uur tot 05.00 uur. De toerit Ouderkerk aan de Amstel is afgesloten vanaf 20.00 uur. Het verkeer vanaf de Ring A10 Noord richting Utrecht wordt omgeleid via de A1 en de A9. Het verkeer vanaf de Ring A10 West richting Utrecht moet via de A4 en de A9 rijden.