Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-08-2003

Televisie
POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT
Uitzending vanaf zondag 17 augustus
Nederland 2 ­ 21.00 uur


---
Interactieve tv met postcode loterij miljoenenjacht

Op zondag 17 augustus start een nieuwe serie van zeven afleveringen van de meest bloedstollende quiz op televisie: POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT. Elke zondagavond neemt Linda de Mol de kandidaten mee naar de spectaculaire Gouden Koffer Finale, waar uiteindelijk één finalist maar liefst vijf miljoen euro kan winnen!

Afgelopen seizoen was POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT het best bekeken TROS-programma. Naar de acht afleveringen keken gemiddeld maar liefst ruim 1,8 miljoen mensen. Het programma had een kijktijdaandeel van bijna 30 procent en de kijkers gaven een waardering van 7,5.

Nieuw dit seizoen is dat de kijker niet alleen in de studio maar ook thuis actief kan meespelen met de grote Gouden Koffer Finale. Als de kijker raadt met welke gouden koffer de finalist gaat spelen, maakt hij of zij thuis kans hetzelfde bedrag als de finalist te winnen. Dus ook thuis zal de spanning rond de winnende gouden koffer te voelen zijn. Uiteraard is er in elke aflevering aandacht voor de goede doelen van de loterij en is elke week de uitreiking van de PostcodeStraatprijs door Winston Gerschtanowitz te zien.

Bij POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT staan de 500 kandidaten in het publiek centraal. Alle kandidaten zijn deelnemer van de Nationale Postcode Loterij en hebben de mogelijkheid op elk moment aan het spel deel te nemen en daarmee kans te maken op grote prijzen. POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT begint met drie voorrondes waarin de kandidaten een aantal kennisvragen moeten beantwoorden. Uit 26 eindkandidaten komt één finalist naar voren. Deze finalist gaat samen met Linda de Mol spelen voor vijf miljoen euro in het grote Gouden Koffer spel. De overige 25 kandidaten maken ieder kans op prijzen tussen de 2.000 en de 26.000 euro.



Ingezonden persbericht