Gemeente Best

04-08-2003
Wegwerkzaamheden in de gemeente

WEGWERKZAAMHEDEN
In de periode van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 29 augustus wordt er op drie locaties in de gemeente aan de weg gewerkt. Onderstaand kunt u lezen waar deze plaatsvinden en welke verkeersmaatregelen er gelden.

Hoofdstraat/Oirschotseweg
De doorgang Hoofdstraat/Oirschotseweg is van maandag 18 tot en met vrijdag 29 augustus volledig afgesloten. Dit heeft te maken met de afronding van het wegdek op het tunneldak; tussen de inrit naar het parkeerterrein van "Hotel Witlox" aan de Hoofdstraat en de voetgangersoversteekplaats bij "Rijwielhandel Esman" aan de Oirschotseweg. Deze werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van het wegdek op het tunneldak, het aanbrengen van nieuwe betonklinkers op het stuk weg tussen het tunneldak en de voetgangers-oversteekplaats bij "Rijwielhandel Esman" en het herstraten van betonklinkers tussen het tunneldak en de inrit naar het parkeerterrein van "Hotel Witlox" aan de Hoofdstraat. Het verkeer richting het centrum van Best wordt via de Prins Bernhardlaan en Willem de Zwijgerweg omgeleid. De omleidingen worden met behulp van borden aangegeven. Het NS-station blijft zowel vanuit het centrum als de Oirschotseweg bereikbaar. Via de Oirschotseweg volgt u de Spoorstraat (parkeerroute). Ter plaatse wordt wel een wegversmalling aangebracht. Daarnaast is het NS-station bereikbaar via het parkeerterrein aan de Hoofdstraat. Fietsers zullen moeten afstappen en over het tunneldak moeten wandelen !!!. Tot slot: ook de BBA-bussen rijden een aangepaste route. De bushaltes op de Oirschotseweg - Heivelden West en de Hoofdstraat/station vervallen in de periode van 18 tot en met 29 augustus. Noodhaltes in die periode zijn: Oirschotseweg ter hoogte van Babydump en de halte bij het Raadhuisplein.
Op bijgevoegd overzicht staan de tijdelijke routes aangegeven. De halte van de buurtbussen bij het station wordt verplaatst van de westzijde naar de oostzijde.
De winkels zijn bereikbaar via de aangegeven omleidingsroute (klik om de omleidingsroute te openen)

Parallelweg/Spoorweglaan
Gelijktijdig met de asfaltering van het wegdek op het tunneldak krijgen ook de Parallelweg en de Spoorweglaan een nieuwe toplaag van asfalt. Met de voorbereidende werkzaamheden wordt ook op maandag 18 augustus gestart. Tijdens deze werkzaamheden kunnen de bewoners hun panden via een omleidingsroute bereiken. Het aanbrengen van de toplaag staat gepland op woensdag 27 augustus. Hiervoor moet de Parallelweg en de Spoorweglaan tussen 7.00 en 19.00 uur volledig worden afgesloten. De woningen zijn op deze dag met de auto niet bereikbaar. Bij slechte weersomstandigheden werkt men op donderdag 28 en/of vrijdag 19 augustus nog door en blijft de weg tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten.

De Dieze
Het fietspad langs de Dieze, tussen de Bataweg en de Eindhovenseweg Zuid wordt gewijzigd. De staat van de verharding van het fietspad voldoet niet meer aan de normen. Ook voldoet het fietspad qua maatvoering niet aan de hedendaagse eisen. De huidige tegelverharding wordt vervangen door een asfaltverharding en wordt verbreed. Door de ligging van de weg langs het kanaal en het ontbreken van overstekend verkeer, ligt de snelheid veelal veel hoger dan het maximum van 50 kilometer per uur. Daarom worden op de T-splitsingen plateaus, met een beperkte hoogte (8 cm) aangelegd.
Deze werkzaamheden vinden plaats van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 29 augustus a.s. Dit betekent dat het gedeelte van De Dieze tussen de Bataweg en de Eindhovenseweg-Zuid - voor zowel gemotoriseerd als fietsverkeer is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kanaaldijk en de Batabrug. Ten behoeve van het golfcentrum wordt er een omleiding gemaakt die loopt door de Villawijk en Koekoekbos. Tussen de Zilvermeeuw en de Golflaan wordt daarvoor een tijdelijke doorsteek gemaakt.