Gemeente Amersfoort

Amsterdamseweg: werkzaamheden najaar 2003

datum: 11 augustus 2003

Na de bouwvakvakantie wordt het werk aan de Amsterdamseweg hervat. In de volgende fase gaan ook gedeeltes van de parallelweg en het fiets/voetpad aan de zuidzijde op de schop. Het totale werk aan de Amsterdamseweg wordt medio december 2003 afgerond. Een overzicht van de geplande werkzaamheden voor dit najaar.

Aanpak Amsterdamseweg
· tussen de Radiumweg en de Barchman Wuytierslaan Het werk aan dit weggedeelte start in de week van 18 augustus 2003. De weghelft waar gewerkt wordt, sluiten we af voor verkeer. De andere weghelft richten we in voor autoverkeer in twee richtingen. Ook de aansluitingen met de Plataanstraat en de Heliumweg worden aangepakt en zijn de gehele periode afgesloten voor verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven. De werkzaamheden op dit weggedeelte worden naar verwachting begin december 2003 afgerond.

· tussen de Brabantsestraat en de Geldersestraat In de week van 25 augustus 2003 gaat de noordelijke rijbaan op de schop. Het verkeer rijdt in twee richtingen op de zuidbaan. Het werk neemt ca. acht weken in beslag en wordt medio oktober afgerond. In diezelfde periode (vanaf 15 september tot ca. 10 oktober 2003) werken we ook aan het riool in de Geldersestraat. Zodra de noordelijke rijbaan gereed is, wordt de situatie omgedraaid: dan gaat de zuidzijde op de schop. Het verkeer richting centrum kan dan op de noordbaan terecht en het verkeer staduitwaarts wordt omgeleid via de Nijverheidsweg-Noord. Voetgangers en fietsers moeten rekening houden met wegopbrekingen. Het werk aan de zuidelijke rijbaan is naar verwachting begin december 2003 klaar.

Aanpak parallelwegen
· tussen de Industrieweg en de Radiumweg
Op dit gedeelte wordt de parallelweg opnieuw bestraat en opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten in de week van 18 augustus en nemen ongeveer drie weken in beslag. Naast de rijstrook voor het autoverkeer komt een apart fietspad. De scheiding tussen rijweg en fietspad wordt gemarkeerd door een verhoogde tussenberm. Tijdens de bestratingswerkzaamheden is de parallelweg gestremd voor autoverkeer.

· tussen de Radiumweg en de Heliumweg
Hier wordt in de week van 15 september gestart met bestratingswerkzaamheden. De fietsstrook op de parallelweg krijgt - ter hoogte van Intratuin - rood asfalt. We verwachten de werkzaamheden hier drie weken later (begin oktober) af te ronden.

Aanpak fiets- en voetpad aan de zuidzijde
In deze periode (najaar 2003) vervolgt de aannemer zijn werkzaamheden aan het fiets- en het voetpad aan de zuidzijde. Het fietspad wordt zodanig verbreed dat fietsen in twee richtingen mogelijk wordt. Direct daarnaast komt een nieuw voetpad.

Afrondende werkzaamheden Mijnbouwweg
De Mijnbouwweg is op dit moment nog afgesloten vanwege rioolwerkzaamheden. Zo spoedig mogelijk na de bouwvakvakantie wordt het werk hier verder afgerond en gaat de weg weer open voor verkeer. Ergens in de loop van het najaar krijgt de weg ter hoogte van deze kruising de laatste deklaag en bijbehorende wegmarkeringen. Deze werkzaamheden vallen samen met andere asfaltwerkzaamheden op de Amsterdamseweg.

Meer informatie
De uitvoeringstekeningen van het werk aan de Amsterdamseweg liggen ter inzage bij Stadsinformatiecentrum De Observant (Stadhuisplein 7) en Wijkwinkel Soesterkwartier (Noorderwierweg 167). Vragen, opmerkingen en klachten zijn welkom bij de Servicetelefoon van de Gemeente Amersfoort, telefoonnummer 033 - 469 48 69. Bellers worden doorverbonden met de betrokken opzichter of directievoerder.

Amersfoort timmert aan de weg
Het werk aan de Amsterdamseweg is een onderdeel van 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd wordt een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en soms ook opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zijn nodig om een veilige en snelle afwikkeling van het verkeer te kunnen blijven garanderen. In 2003 vindt er een piek plaats in het werk aan de wegen. Om overlast te beperken, zijn de afzonderlijke projecten zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Voor actuele informatie over stremmingen en omleidingen in Amersfoort, verwijzen wij u naar 'timmeren aan de weg' op onze website.