MARQUES 8 (ING)
http://www.directelijfrenteveiling.nl/

Marqes 8 (ING) lanceert nieuwe online veiling voor lijfrentes

Nieuwe online veiling voor iedereen op zoek naar een direct ingaande lijfrente: de Directelijfrenteveiling

Schiphol, 14 Augustus 2003 - Het principe van vraag en aanbod bij elkaar brengen met een veiling om de beste prijs te bereiken is al heel erg oud. Op het Internet kunnen tegenwoordig nog makkelijker en efficiënter veilingen plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan Ebay. Voor direct ingaande lijfrentes bestonden echter nog geen veilingen. Maar op 18 Augustus 2003 gaat de Directelijfrenteveiling van start! Bij deze unieke online veiling komen de verzekeraars naar de klant toe om te bieden op zijn of haar direct ingaande lijfrente offerte, zodat de klant de hoogste uitkering krijgt.

De komende 10 tot 15 jaar zal een groot aantal lijfrenteverzekeringen en koopsompolissen expireren met een totale waarde van tientallen miljarden euro.s. Het grootste deel van de mensen sluit een direct ingaande lijfrente af om het vrijkomend kapitaal uit te laten keren. Shoppen bij het afsluiten van een direct ingaande lijfrente is absoluut de moeite waard. De uitkeringen voor een direct ingaande lijfrente van een klant kunnen maar liefst tot duizenden euro.s per jaar verschillen tussen verzekeraars.

Normaal gesproken gaat de klant bij een aantal verzekeraars langs, vraagt offertes aan en vergelijkt deze. Niemand heeft natuurlijk tijd om alle verzekeraars te benaderen en te vragen om hun beste aanbieding. Maar door slechts een klein deel van het aanbod in de markt aan te spreken, kiest de klant dan wel de meest gunstige aanbieding die hij of zij kan krijgen? Zou het niet prachtig zijn als we het proces omdraaien en de verzekeraars naar de klant toe laten komen? Dat is juist wat de Directelijfrenteveiling heeft gedaan met een uniek veiling concept.

Meedoen met de veiling is voor de klant gratis en heel simpel. De klant vult op www.directelijfrenteveiling.nl een vragenlijst in aan de hand van de beste direct ingaande lijfrente offerte die hij of zij tot nu toe ontvangen heeft. Met één klik op de knop start de klant de veiling....
Verzekeraars en onafhankelijke assurantie tussenpersonen kunnen vervolgens een dag lang op een beveiligd deel van de website een bod doen op de offerte. Deze bieders zijn aangesloten bij de Directelijfrenteveiling en krijgen inloggegevens om mee te doen. De klant blijft anoniem in de veiling, de bieders zien alle relevante direct ingaande lijfrente- en persoonsgegevens, maar niet de contactgegevens. Na afloop van de veiling, sorteert de veilingmeester het beste bod eruit en stuurt deze naar de klant per e-mail. De klant kan dan rustig nadenken of hij/zij op het bod wil ingaan. Per e-mail kan de klant vervolgens aangeven dat hij of zij het bod om wil laten zetten in een vrijblijvende offerte. Het aanmaken van de offerte en het afsluiten van de direct ingaande lijfrente gebeurt offline, waarbij de klant desgewenst wordt bijgestaan door een verzekeringsadviseur.

.De bezoeker van onze website heeft het oriëntatieproces al doorlopen en wil zeker weten dat hij of zij de beste direct ingaande lijfrente afsluit. Vaak is er nog ruimte om een nog hogere uitkering te krijgen dan de aanbieding die de klant in handen heeft. Wij willen het keuzeproces vergemakkelijken door de verzekeraar naar de klant toe te laten komen en de markt transparant te maken., aldus Patrick Mulders, oprichter en veilingmeester van de Directelijfrenteveiling.

De Directelijfrenteveiling is een initiatief van Marqes 8, onderdeel van ING.

www.directelijfrenteveiling.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Directelijfrenteveiling
Dhr. Gio Mok
Tel nr: 020-7504831
E-mail: info@directelijfrenteveiling.nl

14 aug 03 08:47