Politie Gelderland-Zuid

Nieuw politiebureau voor oostelijk deel Nijmegen

Met ingang van maandag 18 augustus is politieteam Oud-Oost bereikbaar op het nieuwe Politiebureau aan de Gelderselaan 43. De officiële opening van dit teambureau vindt plaats op vrijdag 12 september. Het bureau is gerealiseerd in een gebouw van de voormalige Limoskazerne.

Het team van 31 politiemensen is belast met alle politietaken en laat zich daarbij ondersteunen door districtelijke en regionale diensten die in het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat gevestigd zijn.

Gebiedsgebonden werken

Het team werkte voorheen vanuit het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat. In het kader van gebiedsgebonden werken om politiezorg tot in de wijk te bieden, vond de politie in samenwerking met de gemeente in deze voormalige kantine een uitstekende locatie om zich op die plek in de wijk te vestigen. De politie beoogt daarmee het kennen en gekend worden te stimuleren.

Zo is inmiddels een politiebureau gerealiseerd voor het politieteam 'Waalsprong' in Lent, aan de van Schuijlenburgweg voor de politieteams Lindenholt,/Dukenburg en aan de Muntweg voor de politieteams Midden-Zuid en Zuidrand (voor wijken aan de zuidkant van Nijmegen).

In de afgelopen maanden is het gebouw geschikt gemaakt voor de politie waarbij het exterieur behouden is gebleven. Het militaire gebouwnummer "12" en de gevelsteen waarin het woord "cantine" staat, bleven behouden. Nu prijkt rechts van de ingang het blauwe politielogo.

Nijmegen, Vrijdag 15 augustus

Afdeling Communicatie

Myranda Theunissen

Gsm 06 22930991

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39
---- --