Ingezonden persbericht

IsoTis' Belangrijkste Huidproduct Allox in Licentie Genomen
door Amerikaanse Marktleider Healthpoint, Ltd.

Lausanne/Bilthoven, 18 augustus 2003 - Biochirurgieonderneming IsoTis S.A. (SWX/Euronext Amsterdam: ISON) heeft een belangrijke mijlpaal behaald met het sluiten van een exclusieve en wereldwijde licentieovereenkomst voor Allox, het belangrijkste huidproduct van de onderneming. De overeenkomst is gesloten met Healthpoint, Ltd., marktleider in de VS op het gebied van geavanceerde wondbehandeling, dermatologie, en chirurgische producten. Healthpoint heeft ook een optie, met gelimiteerde tijdsduur, genomen op AcuDress en EpiDex, de twee andere huidproducten van IsoTis.

Onder de overeenkomst zal IsoTis het lopende Europese Fase II-onderzoek afronden en bij de Amerikaanse Food and Drug Administration een zogenaamde Investigational New Drug (IND) aanvraag doen. Vervolgens zal Healthpoint de verdere klinische validatie ter hand nemen, en verantwoordelijk zijn voor de goedkeuring en commercialisatie van Allox in de VS en de rest van de wereld. IsoTis zal 'milestone' betalingen ontvangen en een percentage krijgen van de productinkomsten.

Jacques R. Essinger, Chief Executive Officer van IsoTis, zei, "Ik ben ervan overtuigd dat Allox in de handen van het zeer ervaren Healthpoint met zijn sterke marktpositie kan uitgroeien tot een van de belangrijkste producten in de markt van actieve wondverzorging die 1 miljard USD groot is. Met het zeker stellen van de lange termijn klinische en commerciële ontwikkeling van Allox zet IsoTis een belangrijke stap in het streven een volwaardige orthobiologie-onderneming te worden. De portefeuille van huidproducten zal gerationaliseerd worden en het R&D-budget navenant aangepast. Bovendien konden wij dankzij onze sterke kaspositie een uitgesteld en daardoor hoger winstdelingspercentage onderhandelen dat op termijn een zeer positieve impact zal hebben op de winstgevendheid van IsoTis."

IsoTis, the Leading European Biosurgery Company
IsoTis is gevormd in het vierde kwartaal van 2002 na een fusie tussen Modex, een Zwitserse biotechnologieonderneming, en IsoTis, een Nederlandse biomedische onderneming. De onderneming werkt vanuit haar officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de Nederlandse vestiging in Bilthoven. In het eerste kwartaal van 2003 heeft de onderneming een herstructurering afgerond die heeft geresulteerd in een rationalisatie van de productportfolio en een substantiële reductie van de kasuitstroom. IsoTis heeft op dit moment 100 mensen in dienst en een productportfolio met verscheidene orthobiologische medische hulpmiddelen op de markt en in ontwikkeling. De onderneming wordt verhandeld op de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en op het Main Board van de Zwitserse beurs onder het symbool "ISON".

Sinds de oprichting in 1992 heeft HEALTHPOINT, de werkmaatschappij van DFB Pharmaceuticals, Inc., zich ontwikkeld tot een gevestigde onderneming actief in onderzoek, ontwikkeling en marketing van farmaceutische en andere producten voor geavanceerde wondbehandeling, dermatologie, en chirurgische specialismen. Met een zeer ondernemende onderzoeks- en ontwikkelingsbenadering is Healthpoint erin geslaagd om unieke producten op de markt te introduceren met behulp van een zeer hooggeschoold verkoopapparaat.

Via haar geaffilieerde bedrijven, contractpartners en onder eigen merk opererende marketingorganisaties levert DFB Pharmaceuticals technologisch hoogstaande producten, outsourcing diensten en licentiemogelijkheden aan de gezondheidsindustrie wereldwijd.

HEALTHPOINT heeft het hoofdkantoor in Fort Worth, Texas, en een vestiging in Canada. Bezoek HEALTHPOINTs website op www.healthpoint.com.



Ingezonden persbericht