Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-08-2003
Politieberichten van 17/8 13.00 uur t/m 18/8 07.00 uur

Lemmer: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan het Kof. Men is binnegekomen door de achterdeur te forceren. De hele woning is doorzocht en alle laden stonden open. Weggenomen zijn een computer, stereoinstallatie en wat juwelen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Lemmer.

Oosthem: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Himmen. Het slot aan de passagierszijde werd opengebroken. Weggenomen zijn een radio-cd-speler en een subwoofer. Aangifte hiervan werd gedaan door een 27-jarige inwoner van Oosthem

Sneek: opgevoerde bromfiets
Zondag omstreeks 17,25 werd op de Leeuwarderweg de bromfiets van een 20-jarige inwoner van Scharnegoutum gecontroleerd. Bij onderzoek op de rollentestbank had de bromfiets een vermogen van 2 kw. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. De bromfiets werd in beslag genomen.

Heerenveen: schutting in de brand
Zondag omstreeks 18.30 werd melding gemaakt dat een schutting achter een woning aan de Brekken in brand stond. De schutting was van riet. Brandweer heeft de brand geblust. Door de droogte vatte de bomen naast de schutting ook vlam. Oorzaak onbekend.

Warten: bermbrandje.
Zondag omstreeks 18.00 uur werd melding gemaakt van een bermbrand aan het Leechlan. Op 2 plaatsen was brand gesticht, Brandweer heeft de brand geblust.

Marssum: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.00 uur werd op de Tjalling van Eysingaweg een 38-jarige inwoonster van Leeuwarden en bestuurster van een personenauto gecontroleerd. Zij bleek gedronken te hebben. 1085 ug/l, goed voor een rijverbod van 14 uur. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 01.20 uur werd op de Haskeruitgang een 21-jarige inwoner van Heerenveen en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Franeker: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.20 uur werd op de Hulk een 59-jarige inwoonster van Franeker en bestuurster van een personenauto gecontroleerd. Zij had gedronken. Uitslag 445 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 02.20 uur werd op de Horseweg een 36-jarige inwoner van Sneek en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Uitslag 255 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling en wederspanningheid Zondag ommstreeks 22.45 uur werd melding gemaakt dat de ruiten van een woning aan de M.H. Trommpstraat waren ingegooid. De woning werd bewoond door een 45-jarige inwoner van Leeuwarden. Toen de ruiten waren ingegooid, liep de 45-jarige naar buiten. Buiten stonden een aantal jongens. Hij heeft 1 van de jongens met een stuk hout geslagen en dit betrof een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. Zij kenden elkaar, omdat in de ochtend de 45-jarige aangifte had gedaan van het feit dat de jongens de avond tevoor de buitenspiegel van zijn auto hadden vernield. Er ontstond een behoorlijke toeloop van publiek. Toen de politie de onrust wilde kalmeren, zorgde een 22-jarige inwoner van Leeuwarden steeds voor meer stennis. De 22-jarige is gevorderd zich te verwijderen, hetgeen hij niet deed. Hierop is hij aangehouden voor wederspanningehid en niet voldoen bevel of vordering en de 45-jarige is aangehouden voor eenvoudige mishandeling. Beide personen overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Aangifte van de mishandeling is gedaan door de 23-jarige.

Bureau Communicatie tel: 0900 8844