Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - gewapende overval op tankstation
Publicatiedatum: 18-08-2003

Een nog onbekende gewapende man heeft zondagavond een tankstation aan de IJsseloordweg in Arnhem overvallen. Even voor elf uur verscheen er een gewapende man bij het tankstation en dwong de kassier onder dreiging van zijn wapen de kassa open te maken, waarna er geld werd buitgemaakt. De kassier werd ook gedwongen de afstortkluis te openen, waarbij eveneens geld werd meegenomen. De gewapende man is hierna weggevlucht in een witte Honda. Volgens getuigen zou de overvaller een man zijn van ongeveer 30 jaar, 1.80 m lang met een ongeschoren, wat onverzorgd uiterlijk en een opvallend bleek gelaat. Hij zou tijdens de overval een petje hebben gedragen met een witte opdruk en was in het zwart gekleed. Bij de overval is verder niemand gewond geraakt. De vluchtauto is later door de politie teruggevonden nabij de Malburgse Sluis en bleek in de loop van de avond vanaf de Slaakweg in Arnhem te zijn ontvreemd. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben of personen die anderszins informatie hebben met betrekking tot deze overval worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844. Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Bel dan anoniem 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk: onderzoek openlijke geweldplegingen afgesloten Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie in de unit Noord heeft een onderzoek naar drie openlijke geweldplegingen in Nijkerk afgesloten. De feiten speelden zich af op 25 mei en 23 juni (twee keer) dit jaar in de Van Zuijlenstraat en een horeca gelegenheid aan de Singel in Nijkerk. Bij de incidenten raakten twee mensen licht gewond, waaronder één van de verdachten. Van de feiten is aangifte gedaan.

Op de avond van 23 juni kon de politie na het incident in de horecagelegenheid aan de Singel de 34- en 24-jarige verdachte aanhouden, beiden inwoners van Nijkerk. Het interieur van de lokaliteit bleek - kennelijk naar aanleiding van het incident - behoorlijk wat schade te hebben opgelopen. Reden voor de politie om een onderzoek te starten. Ook al omdat eerder op de avond problemen aan de Van Zuylenstraat geweest zouden zijn.

Alcohol
De aangehouden verdachten verklaarden uiteindelijk op de avond van de 23e onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Van de incidenten zeggen zij zich niets meer te kunnen herinneren, dan wel geen deel aan de vernielingen te hebben. Wel toonde een van hen zich bereid zijn verontschuldigen aan te bieden en een regeling met de uitbater te treffen. Hun verklaringen stroken niet met de verklaringen van anderen, die getuige zijn geweest van beide incidenten. Met name in de horecagelegenheid zou - aldus de getuigen - de 34-jarige verdachte begonnen zijn met het gooien van een barkruk. Dat verklaart volgens hen ook zijn verwonding. Eén van de door hem gegooide krukken zou via het plafond van de zaak op zijn eigen hoofd terecht gekomen zijn. Overigens behoefde de wond van de verdachte geen doktersbehandeling.

Letsel
Ook bij het incident op de Van Zuijlenstraat op 25 mei raakte een 29-jarige inwoner van Nijkerk licht gewond. Zijn kleding raakte beschadigd en hij zou geschopt zijn. De verklaringen over de toedracht van dit incident lopen opnieuw uiteen. Desondanks heeft de politie proces-verbaal tegen beide verdachten op gemaakt. Dit is inmiddels ingestuurd naar Justitie, zodat zij zich een oordeel over de feitelijkheden kan vormen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221