---
BMC Software breidt aanbod beheerinstrumenten voor Linuxomgevingen uit en introduceert Linux Community Website

---
Nieuwe oplossingen voor inzet, infrastructuur en databasebeheer voor Linux bieden klanten Business Service Management

Schiphol-Rijk, 18/08/2003

BMC Software, toonaangevende leverancier van Enterprise management oplossingen breidt het aanbod van beheersinstrumenten voor Linux-omgevingen uit met nieuwe versies van de Deployment Manager voor Linux en Enterprise Performance Assurance en enterprise datamanagement oplossingen. Tevens opent BMC Software een internetforum voor Linux. Op www.LinuxValue.com kunnen managers op allerlei manieren kennisnemen van de waarde van Linux voor ondernemingen.

"Eén van de grootste uitdagingen binnen de IT-sector is het gebrek aan beschikbare instrumenten voor het bewaken van de stabiliteit en optimale performance van Linux besturingssystemen," stelt Lori Allen, vice president Linux Solutions van BMC Software. "Bedrijven consolideren databases, servers voor webtoepassingen en file- en printservers en hebben behoefte aan uitgebreid beheer van deze oplossingen. Met BMC's krachtige serie oplossingen voor Linux kunnen klanten ook voor Linux-ondersteuning bij BMC terecht. Met behulp van BMC Softwares BSM strategie kunnen deze organisaties bovendien hun IT-activiteiten opvoeren en beter voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen."

Met BMC Softwares instrumenten kunnen klanten de gehele Linux levenscyclus beheren voor zowel mainframe -, als gedistribueerde omgevingen, van Planning en Server Consolidation, Deployment Management, Infrastructure Management tot Service Management. De Enterprise Performance Assurance (EPA) oplossingen, inclusief PATROL Perform en PATROL Predict, zijn de belangrijkste instrumenten in de Planning en Server Consolidatiefase. BMC Software's EPA oplossingen ondersteunen nu Red Hat Enterprise Linux en SuSE Linux Enterprise Server 8 op zowel Intel 1A 32 als 64.

Deployment Manager voor Linux (DML) is de hoeksteen van de Deploymentfase van Linux toepassingen en maakt eenvoudige transparante remote deployment en beheer van duizenden ongelijke Linux-systemen van één centrale locatie mogelijk. Zo kan IT personeel Linux-toepassingen op zSeries en Intel installeren, upgraden en patches activeren. Deployment Manager voor Linux versie 1.2 is de eerste oplossing die klanten hun in-house Linux-applicaties laat beheren en disk-sharing voor het IBM Virtual Memory besturingssysteem mogelijk maakt. Hierbij ondersteunt de nieuwe release SuSE Linux Enterprise Server 8 en Red Hat Enterprise Linux 2.1. Als speciale aanbieding tijdens LinuxWorld wordt een versie van de DML oplossing, SystemCheck voor Linux, gratis voor klanten beschikbaar gesteld. Met SystemCheck kunnen klanten ontdekken waar software mogelijk incompatibel is en potentiële beveiligingslekken zich voordoen in hun Linux systemen. Zodra problemen zijn geïdentificeerd, kan IT personeel ze handmatig oplossen of besluiten de complete DML oplossing in te zetten. Meer informatie over SystemCheck voor Linux is te vinden op www.bmc.com/systemcheck.

BMC Software breidt de ondersteuning voor Linux Infrastructuurbeheer uit met geïntegreerde SmartDBA beheeroplossingen voor Performance, Administration en Recovery voor Linux. BMC Software is een van de eerste enterprise management leveranciers die uitgebreid databasebaseheer voor Linux biedt ? een vitaal onderdeel in elke strategie voor infrastructuurbeheer. SmartDBA Performance management biedt eventmanagement, databasediagnostiek, performance visualisatie, administratie, beheer van beschikbare ruimte en SQL-afstemming van Linux databankomgevingen. Databasebeheerders kunnen DB2 UDB en Oracle, draaiend op een Linux Server, van een gemeenschappelijke SmartDBA console beheren. SQL Back-Track laat Linux klanten de geavanceerde back-up en recovery functionaliteit openen vanuit de SmartDBA Webconsole. Ook de recent overgenomen gegevensbeheeroplossingen DGI Classic en FlightDeck ondersteunen Linux-omgevingen. Aanvullend zullen volgende releases van de SmartDBA Performance Managementoplossingen voor Oracle en DB@ UDB Red Hat Enterprise Linux en SuSE Linux Enterprise Server 8 ondersteunen.

Door BMC Softwares Service Management oplossingen voor het Linux zSeries platform kunnen klanten hun architectuur vanuit applicatieperspectief beheren, een compleet overzicht op de omgeving bieden en management informatie naar een centrale console consolideren. Een van BMC Softwares service management oplossingen, PATROL voor WebSphere MQ zal ondersteuning voor zSeries Linux bieden in het tweede helft van 2003. De oplossing configureert het MQ netwerk en bewaakt het goed functioneren en beschikbaarheid van MQ objecten, relaties, berichten, logs en workflow-activiteit van een centraal beheerpunt.

LinuxValue.com
Met internetforum www.LinuxValue.com beoogt BMC Software managers kennis te laten maken met de waarde van Linux voor ondernemingen. Doel is het gebruik van Linux te stimuleren. BMC Software gaat samenwerken met andere belangrijke spelers in de Linux-markt zoals SuSE om de site te kunnen voorzien van een variëteit aan instrumenten om de bezoeker Linux te leren begrijpen, met ondermeer branchenieuws, interviews, artikelen, praktijkverhalen, analistenstudies, boekbesprekingen en links naar andere internetsites.

Op LinuxValue.com is ook een gratis return on investment (ROI) model te vinden dat klanten in negen stappen in een XLS spreadsheet verteld wat hun op Linux gebaseerde IT activiteiten zal kosten over de analyseperiode, uitgedrukt in dollars (dagwaarde), in vergelijking met bestaande systemen. Het document begeleidt de klant door het model, stap voor stap en met uitleg over de verschillende parameters en aannames.
---
END

---
BMC Software
BMC Software is een leider op het gebied van enterprise systems management. De onderneming is gericht op Assuring Business Availability® voor haar klanten door hen te helpen bij het pro-actief verbeteren van de
dienstverlening, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op hun bedrijfsprocessen. Door middel van de Business Service Management strategie van BMC Software, worden de klanten in staat gesteld een compleet beeld van hun bedrijfs- en IT-activiteiten te krijgen door de IT infrastructuur te relateren aan de bedrijfsdoelstellingen en -processen. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in boekjaar 2003 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software:
www.bmc.com/netherlands.
Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Remco van Dijk

+31 20 354 86 00
Remco_van_Dijk@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BNL0012-156B36