Universiteit van Tilburg

Persberichten juli 2003

Tilburgse introduktieweek: Get ready for TIK-off

Op 18 augustus barst het studentenleven weer los

Voor zo'n 1700 eerstejaars studenten van de Universiteit van Tilburg en Tilburgse HBO-instellingen begint het studentenleven niet bij het eerste college, maar twee weken eerder, tijdens de Tilburgse Introduktieweek. De TIK-week heeft een vrij karakter: niks moet, alles mag, ontgroenen is er niet bij. Topattracties dit jaar: een Carribean feest in 013, levend sjoelen in het Leijpark en zingen in een 1700-koppig koor.

Kennismaken met elkaar en kennismaken met de stad, dat staat voorop tijdens de Tilburgse introduktieweek: de TIK-week. De aankomende eerstejaars studenten worden in een week 'klaargestoomd' voor het Tilburgse studentenleven; het thema luidt dit jaar dan ook 'Get ready for TIK-off'. De week start op maandagmiddag 18 augustus en wordt op vrijdagavond 22 augustus afgesloten met het Grote TIK-slotfeest in 013 waar ook ouderejaars studenten van harte welkom zijn. Maandagavond gaan de TIK-deelnemers in groepjes barbecuen bij het studentensportcentrum, waarna er een interactieve show plaatsvindt en de inmiddels traditionele TIK-dans aan de deelnemers wordt aangeleerd. Daarna volgt een spetterend Caribbean feest in popcentrum 013. Dinsdag maken zo'n 130 verenigingen en bedrijven hun opwachting op een groots opgezette informatiemarkt. De eerstejaars kunnen zich daar uitgebreid laten informeren op het gebied van sport, spel, cultuur en gezelligheid in Tilburg. De informatiemarkt trekt ook altijd veel 'gewone' stadsgenoten. 's Avonds worden de groepen gesplitst: de ene helft gaat sporten, de andere helft gaat op bezoek bij de studentenverenigingen. Woensdagavond worden de rollen omgekeerd. Woensdag wordt het Tilburgse Leijpark omgetoverd tot één grote speeltuin, waar de deelnemers hun energie kwijt kunnen bij spellen als levend sjoelen, tobbedansen en buikschuiven. Donderdag volgt misschien wel het meest indrukwekkende onderdeel van de TIK-week: de Cantus. Tijdens dit zangfestijn zullen alle 1700 deelnemers en hun begeleiders hun kelen schor schreeuwen op bekende meezingers. 's Avonds is er gelegenheid om de kelen weer te smeren. Dan volgt namelijk de grootste kroegentocht van Tilburg. Op vrijdagochtend komt de groep 'Op Sterk Water' de deelnemers vermaken met improvisatie cabaret en 's middags is er een illusieshow. 's Avonds volgt dan het slotfeest met optredens van Soulvation en One Two Trio.
De TIK-week wordt georganiseerd door de Tilburgse Introduktie Kommissie bestaande uit 19 studenten. Tijdens de week worden zij bijgestaan door ruim tweehonderd mentoren en een groot aantal vrijwilligers. Gezamenlijk hebben zij een volledig georganiseerde week voorbereid voor de eerstejaars: slaapplaatsen zijn geregeld, ontbijt, lunch en avondeten staat klaar en een slechtweerprogramma wordt achter de hand gehouden.

Noot voor de pers

De TIK-week vindt plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 augustus op en rond de campus van de UvT (Warandelaan 2) en in de stad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de : Marieke de Veer (coördinator publiciteit), tel: 013 4662849 of 06 47928783, e-mail: tik@uvt.nl. Tijdens de TIK-week is de kommissie te bereiken via het TIK-punt in de Maranatha Studentenkerk, Professor Cobbenhagenlaan 19, tel: 06 28181049.

Tilburg, 6 augustus 2003
Laatst gewijzigd: woensdag 06 augustus 2003 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Wetenschap en onderzoek

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen