Gemeente Voorburg-Leidschendam


Groot onderhoud Laan van Nieuw Oosteinde Voorburg

Wegvak vier weken dicht

De gemeente Leidschendam-Voorburg start maandag 18 augustus met een grote onderhoudsbeurt van de Laan van Nieuw Oosteinde. Het gaat om de zuidelijke rijbaan van deze drukbereden weg in Voorburg.

Het gedeelte tussen de Van Arembergelaan en de Prins Bernhardlaan krijgt een nieuwe fundering en een nieuwe asfaltconstructie. Dit meest ingrijpende deel van het werk neemt maximaal 4 weken in beslag. Het aanbrengen van de deklaag, het sluitstuk van het werk, vindt plaats in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 september.

Dit wegvak is van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 12 september voor het wegverkeer gesloten. De weg blijft wel open voor calamiteiten, de lijndiensten van het openbaar vervoer en eens per week voor de huisvuilwagen van Avalex. Fietsverkeer blijft gewoon mogelijk. Aanwonenden kunnen tijdens het werk niet op de Laan van Nieuw Oosteinde parkeren.

Het gedeelte tussen de Van de Wateringelaan en de Van Arembergelaan krijgt nieuw asfalt. Deze deklaag wordt dinsdag 9 september aangebracht. Dit weggedeelte is die dag dan ook niet te gebruiken voor het wegverkeer.

In aansluiting op het werk aan de Laan van Nieuw Oosteinde wordt ook de Potgieterlaan aangepakt. Maandag 22 september is deze weg afgesloten voor het aanbrengen van een slijtlaag. Het totale werk wordt uitgevoerd door BAM-NBM.
Wegverkeer vanuit de richting Den Haag wordt omgeleid. De omleidingroute wordt met borden aangegeven.

De noordelijke weghelft van de Laan van Nieuw Oosteinde tussen de Prins Bernhardlaan en de Van Arembergelaan komt mogelijk volgend jaar aan de beurt.