Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 66

Onderscheiding voor verkeersbrigadiers

Maandag 18 augustus zal wethouder Roodbeen van Verkeer en Vervoer aan de verkeersbrigadiers mevrouw Van de Bosch en mevrouw Van Kooten een onderscheiding uitreiken. Mevrouw Van de Bosch en mevrouw Van Kooten krijgen deze onderscheiding omdat zij al tien jaar als verkeersbrigadier actief zijn. De uitreiking begint om 10.00 uur en zal op de Patrimoniumschool plaatsvinden.

In 1992 is mevrouw Van de Bosch als verkeersbrigadier begonnen. Als ouder voelde zij zich medeverantwoordelijk en vond zij het nuttig om de kinderen en de school te helpen met deze belangrijke activiteit. Daarnaast omschrijft zij de werkzaamheden van een verkeersbrigadier als een leuke ervaring omdat een verkeersbrigadier heel snel contact legt met de kinderen, andere ouders en weggebruikers. Nu haar jongste dochter de Patrimoniumschool verlaat, stopt zij met haar werk als verkeersbrigadier.

Mevrouw Van Kooten werkt sinds 1993 als verkeersbrigadier. Ook mevrouw Van Kooten karakteriseert het werk van een verkeersbrigadier als leuk. Volgens haar is het ook nuttig werk. Zij wijst daarbij op de soms gevaarlijke situaties in het verkeer. Mevrouw Van Kooten heeft zelf geen kinderen in de schoolgaande leeftijd meer. Toch zet zij met enthousiasme haar werkzaamheden als verkeersbrigadier voort. Zij doet dit voor haar kleinkinderen en de andere schoolgaande kinderen.