Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

Werk amateur beeldende kunstenaars te zien in Stadskantoor

Vincent Brinkhof
Vanaf maandag 18 augustus tot en met vrijdag 12 september exposeren cursisten van Studio '76 uit eigen werk in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300. De verschillende kunstwerken, zo'n 40 stuks, tonen een grote diversiteit aan onderwerpen en technieken.

Studio '76 is een vereniging van amateur beeldende kunstenaars voor Dordrecht en omgeving. Het gebouw `De oude Boei'op de Zuidendijk dient als atelier, waar de inmiddels 67 leden twee avonden en twee middagen in de week les krijgen. Er wordt gewerkt volgens een gevarieerd voor- en najaarsrooster. Daarnaast is er een speciaal programma voor het buitentekenen. In de maanden mei tot september zijn de leden dan ook regelmatig te zien in de Dordtse binnenstad, het kende straatbeeld Dordt Monmartre. In juni dit jaar hebben cursisten vanuit het Restaurant van het Stadskantoor, met op de voorgrond de Zomerkermis, de `Binnenstad skyline' op doek gezet.

De cursisten krijgen les van vijf docenten, de heren Cees Groen, Wim Nuninga, Henk van Dalen, Bart van der Bom en Ad van der Ven.

De expositie in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 is te bezoeken van maandag tot met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.