Stadsdeel Bos en Lommer


Omleiding autoverkeer Bos en Lommerweg

Van maandag 18 augustus tot en met dinsdag 2 september is de Bos en Lommerweg deels afgesloten voor autoverkeer. Van 27 tot en met 29 augustus is de toegang tot het Gulden Winckelplantsoen afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde bij het Bos en Lommerplein vervangen door een T-splitsing. Vanwege de veiligheid van wegwerkers en verkeersdeelnemers is het noodzakelijk een deel van het plein af te sluiten. Door zowel s nachts als in het weekend door te werken is de periode van afsluiting zo kort mogelijk gehouden.

Het autoverkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Voetgangers en fietsers worden langs het werk geleid. Tram 14 blijft gewoon rijden. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Bos en Lommerpleinproject. Dit project voorziet het stadsdeel van een nieuw stadshart.

Afsluitingen 18 augustus t/m 2 september
Van 18 augustus tot en met 2 september is de Bos en Lommerweg vanaf het Gulden Winckelplantsoen dag en nacht gestremd voor doorgaand verkeer in de richting van de A10/Burgemeester de Vlugtlaan. De tegenovergestelde rijrichting blijft gewoon open. Van 27 augustus tot en met 29 augustus is het Gulden Winckelplantsoen afgesloten voor autoverkeer.

Gevolgen voor het autoverkeer
Doorgaand verkeer op de Bos en Lommerweg richting westen (burgemeester de Vlugtlaan) wordt omgeleid via Admiraal de Ruijterweg en Jan van Galenstraat. Oprit S104 richting de Coentunnel is vanuit het westen niet bereikbaar. U wordt omgeleid naar de oprit S105 bij de Jan van Galenstraat. Tijdens de afsluiting van het Gulden Winckelplantsoen loopt de omleiding via de Egidiusstraat en de Leeuwendalersweg.

De hele T-splitsing zal in de eerste helft van 2004 gereed zijn. Tot deze tijd is er kans op overlast op en rond de werkzaamheden. Houdt u hier dus rekening mee.

Meer informatie
Voor vragen over deze werkzaamheden of andere onderdelen van het Bos en Lommerpleinproject kunt u contact opnemen met Hester Ombre, projectsecretaris Bos en Lommerpleinproject, telefoonnummer: 020-48 59 401, e-mail: h.ombre@bosenlommer.amsterdam.nl of kijken op www.bosenlommer.nl.

Meer informatie Bos en Lommerpleinproject.

| Colofon