Gemeente Meppel


Snoeproute Drenthe (11-08-2003)

Het project loopt van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 10 oktober 2003 en richt zich op scholieren die langs de fietsroutes van huis naar school en vice versa veelvuldig verpakkingen van consumpties in de berm gooien. Vandaar de naam snoeproute. Het project is erop gericht een positieve verandering in het gedrag van de fietsende scholier te verkrijgen. Hierdoor zal de hoeveelheid zwerfafval ook op lange termijn verminderen.

Routes
Onze gemeente vindt dit project een goed initiatief en neemt daarom actief deel met een tweetal snoeproutes. Deze routes zijn:


- route A: Vanaf Gerard Doustraat binnendoor naar B. van der Helststraat, Nicolaas Maesstraat, binnendoor via Paulus Potterstraat en Frans Halsstraat naar Westerstouwe, Slingerberg tot Berggiersweg.


- route B: Ruptigerpad tussen Knopperslaan en Brandemaat.

Fasen
Het project is onderverdeeld in twee fasen. De eerste fase van de campagne maakt de leerlingen, door middel van o.a. merktekens op fiets- en voetpaden en verkeersborden attent op hun gedrag. De tweede en laatste fase waarschuwt ervoor dat er vanaf heden daadwerkelijk beboet gaat worden bij overtredingen. Naast voorlichten en verbaliseren bestaat de campagne onder andere uit extra schoonmaakacties en het tijdig legen van de afvalbakken door de gemeente.

De scholen zijn ook benaderd om actief aandacht te besteden aan zwerfafval. Hiervoor heeft de gemeente een aantal zwerfafvalboxen van Nederland Schoon gratis ter beschikking gesteld. Een aantal scholen zal de leerlingen goed voorlichten over de problematiek rondom zwerfafval en zal actief bezig gaan met dit onderwerp.

Boetes
Tevens attenderen wij u op de verbaliseringsfase die zal lopen van 15 september tot en met 10 oktober 2003. Uw kinderen lopen dan de kans een bekeuring te krijgen van 46,-- als zij betrapt worden op het weggooien van afval.

Voor meer informatie, zie www.nederlandschoon.nl of bel met Marjan Mulder van de Gemeente Meppel (tel. 850573).

Terug

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website van de gemeente Meppel de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie onvolledig is, na verloop van tijd verouderd of (niet) meer correct is. De gemeente Meppel is niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van informatie afkomstig van deze site en er kunnen ook overigens aan de site geen rechten worden ontleend.
De gemeente Meppel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.